Şimdi Ara

Adam 4 binle iş hayatına atılacak parayı beğenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ismini vermeyeyim bi sitede ayni forum gibi ee muh Yıldız teknikte okumuş yeni mezun 4250 lirayı beğenmiyor . Ulen o para benim 30-35 yasında kendimi geliştirerek kazanmak istediğim para. Adam parayı beğenmiyor . Gerçekten iyi bir okuldan çıkmak bu kadar para kazandırıyor mu ?
    Örnek verelim YTÜ harita muh ile Çanakkale 18 Mart harita muh okuyan ayni anda is hayatına atılan arada cok Maaş farkı olur mu ?
    Not : burda ezik okul olarak comudey :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam elbette farklilik oluyor
    şoyle duşun bir sirketin mudurusun 2 eleman var biri odtuden biri karabukten, kimi şirketine alirsin?
    odtulunun onune geçmek istiyorsan baya bir kasman gerekiyor hatta genç yaşta adam akilli projeler uretmen gerekiyor yoksa o şirket karabukluyu ciddiye bile almaz.
    Ayrica muhendisliklerden mezun olup 4k ile işe başlamak baya bir zor, en fazla 3 olur diye duşunuyorum.

Not : burda ezik okul olarak kbu :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveRc -- 24 Ağustos 2015; 23:59:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siteyi pm atabilir misinz

• Yıldız teknikte ee bölümü yoktur, csb

• hocam şöyle düşün bir şirketin var. 2 eleman başvuru yaptı biri odtü mezunu diğeri karabük. odtü lü tam bir hayvan. konuşamıyor bile yere bakıyor, cümle kuramıyor. asosyal yetişmiş. tam bir 'nerd'. üniversitede eğitiminin üstüne çıkmamış, sınırları zorlamamış sadece ingilizce biliyor. diğer karabüklü ingilizcenin üstüne bir dil daha koymuş. iş alanında çalışmaları var, yurtdışında master yapmış. kendini her alanda geliştirmiş. tam bir iş insanı, takım çalışmasına uygun. verdiği cv dolu dolu.

hangisini alırsın?

NOT: ODTÜ lülere laf atmadım zira saygım büyük. Buradan çıkarmamız gereken şey olay insanda biter. Mezun olduğun okul çok önemli, sana +5 puan katar ama yetmez.

Ha birde ekşide bir yerde okumuştum ama ne denli doğru bilemem bana saçma geldi. Süper okullardan mezun olan gençler özel sektörde zorlanır demişti. Üst mevkisinde olanlar hep sana 'benim yerime kapar kesin bu' diye düşünüp zorlar, işten çıkmana sebep olur falan fişman demişti.

Ayrıca 4k bence de yetersiz. Ev alsan 1k aylık oraya gitse kaldı 3k. 1,5 k öyle böyle ihtiyaçlar kaldı 1,5k. Daha telefon,televizyon ev koltuk, kıyafetler, gidilen sinemalar, lig tv falan dersen ohooooooo nasıl yaşayacagız lan. anca yaşlanınca mutlu olurum. hatta olamam çocuklarım mutlu olur ben hayvan gibi çalışırım

• spiansoc kullanıcısına yanıt
    adam 4 bin lirayı az görüyo lan bizim eve aylık 3 bin lira ya giriyo ya girmiyo gül gibi geçiniyoruz anasını satayım
  • CSB

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.kizlarsoruyor.com/egitim-kariyer/q3705141-elektrik-muhendisiyim-isi-kabul-etmeli-miyim#g1a46533222 ALIN okuyun cbssine baslattirmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: kegend

http://www.kizlarsoruyor.com/egitim-kariyer/q3705141-elektrik-muhendisiyim-isi-kabul-etmeli-miyim#g1a46533222 ALIN okuyun cbssine baslattirmayin

Adam kiz duşurmek için başlik acmiş hocam.

Money is evritink.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik gibi teknik fakültelerde insanın diplomasına bakıyorlar yani hangi okuldan mezun olduğun önemli tabii
  • kimse mezun olup direk 3-4k maaş alicam diye beklemesin.max 2000baslarsiniz

• Emple kullanıcısına yanıt
    max'ın sınırı çizilmez kardeş ortalama diyeceksin kendini geliştirmiş mühendis 2000-2500 bandında başlıyor orta halli 1500-2000 sadece diploması olanlar 1000-1500 arası

• quote:

Orijinalden alıntı: ParmağınıSehbayaVuranAdam

max'ın sınırı çizilmez kardeş ortalama diyeceksin kendini geliştirmiş mühendis 2000-2500 bandında başlıyor orta halli 1500-2000 sadece diploması olanlar 1000-1500 arası

aynen öyle
  • 4250 ile işe başlayan mühendis çok çok azdır. Ancak ünideyken kendini geliştirmiş bi de çap filan yapmışsa olabilir.

YTÜ de Elektrik mühendisliği var. Türkiyede genellikle Elektrik Elektronik mühendisleri tercih edilir. Burada da Boğaziçi Bilkent ODTÜ faktörü ortaya çıkıyor.

Mühendislik kendini geliştirirsen sonu olmayan meslek ama bu gelişme için yabancı dil yurtdışında eğitim gibi harcamalarla gözde şirketlere girebilirsin. Ama Türkiyede torpilin varsa olmasa da olur bunlar.
    Söylediklerin ancak teoride gerçek olabilir.Odtü tarzı bir okulda okuyan birinin saydığın şekilde olduğu ve karşısında olan karabüklünün o şekilde olması %1 olabilir diyorsaniz ben o %1 olucam buyrun karabüke
  • intexo kullanıcısına yanıt
    Dostum o ODTÜ lüye işveren adam büyük ihtimalle lise mezunu olacak karabük bile değil hatırlatayım dedim
  • Elektrik mühendislerini konuya bekliyoruz

• elektrik müh *

ee yokcular dolmuş düzelt hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evilduckling -- 25 Ağustos 2015; 18:49:44 >
    Söylediğin tamamen saçmalık.Tartıştığım işler sıradan işler değil kurumsal veya en azından orta-üst ölçekli yerlerde emin ol işverenler lise mezunu olmaz

Edit:Dediğin gibi olsa bile bu söylediklerimi değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intexo -- 25 Ağustos 2015; 19:16:30 >
  • 4 bin cok iyi bi para degil begenmemesi normal

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.