Şimdi Ara

Adaletsizlik... (Lise nakilleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir anadolu lisesinde 11.sınıftayım. Teog'dan önceki 3 yıllık sbs sistemi ile 455 oyp puanıyla bu liseye yerleştim. Okulun o zamanki taban puanı 435, max 465 idi. Bugün ilçenin en kıytırık, en kötü, girenlerin zaten öylesine girdiği dünyadan haberi olmayanların bulunduğu bir anadolu (anadolu demeye bin şahit ister anadolu liselerin de ağzına mıçtı zaten bu sistem) lisesinden tam 4 kişi benimle aynı sınıfa nakil ile yerleşti. Bu lisenin TABAN PUANI TAM 324. sadece 324. Sınıfın ortalama oyp puanı 440-450 civarlarında ve bu elemanlar anladığım kadarıyla 340-350 küsür puanla bizim sınıfa nakil oldular. Birisi matematikten, geodan falan 0 almış diğer dersler de çok farklı değil. İngilizce kurları 11. sınıfta a2'ymiş bizim 9. sınıfta a2 idi 2 yıl geriden geliyor gerçi ingilizce ve almancaları yok denecek kadar az

Her neyse hepsi de aynı ilçede oturuyorlar, yeni sisteme dahil değiller, puanları 350 ve şimdiki okulun taban puanından 100 puan daha az oyp ile keyfiye bizim okula kontenjan açığından nakil oldular

Şimdi soruyorum benim gibi 3 yıl boyunca iyi bir liseye girmek için emek sarf etmiş olanların hakkı nerde? biz 3 yıl boyunca boşuna mı ter akıttık? 3 yıl boşuna gitti demek oluyor bu ...sistemin yaptıklarına göre. Biz de ortaokulda hiç uğraşmayıp nakille iyi bir liseye kapak atsaydık keşke böyle adaletsizlik olur mu? Demek ki bu sistem 3 yıl boyunca yaptıklarını çöpe atıp nakille girenler isterse en az puanı alsın yine de illa sokacak birilerini. Bu... sistemi puan sınırlaması diye bir şey akıl edemiyor mu? hadi 420 ile girsin en kötü ama 340-350 ne lan?

İşte sistemin geldiği en son nokta bu başka bir şey demiyorum

Not: hiç kimseyi de aaa bu şu kadar puan almış diye de küçümsemiyorum elbette bu girenler de bir şey çabaladı ama sonuç ortada işte az ya da hiç emek vermeyen ile daha fazla emek verenler ve işini doğru düzgün yapanların hakları yok sayımamalı bu gösteriyor ki 480 puanlık lisede boş kontenjan olması durumda sadece 200 puanlık birisi nakil başvurduğunda (taşınma durumu falan olmasa bile) alınacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strange Night -- 26 Eylül 2014; 18:47:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Bangalter

Bir anadolu lisesinde 11.sınıftayım. Teog'dan önceki 3 yıllık sbs sistemi ile 455 oyp puanıyla bu liseye yerleştim. Okulun o zamanki taban puanı 435, max 465 idi. Bugün ilçenin en kıytırık, en kötü, girenlerin zaten öylesine girdiği dünyadan haberi olmayanların bulunduğu bir anadolu (anadolu demeye bin şahit ister anadolu liselerin de ağzına mıçtı zaten bu sistem) lisesinden tam 4 kişi benimle aynı sınıfa nakil ile yerleşti. Bu lisenin TABAN PUANI TAM 324. sadece 324. Sınıfın ortalama oyp puanı 440-450 civarlarında ve bu elemanlar anladığım kadarıyla 340-350 küsür puanla bizim sınıfa nakil oldular. Birisi matematikten, geodan falan 0 almış diğer dersler de çok farklı değil. İngilizce kurları 11. sınıfta a2'ymiş bizim 9. sınıfta a2 idi 2 yıl geriden geliyor gerçi ingilizce ve almancaları yok denecek kadar az

Her neyse hepsi de aynı ilçede oturuyorlar, yeni sisteme dahil değiller, puanları 350 ve şimdiki okulun taban puanından 100 puan daha az oyp ile keyfiye bizim okula kontenjan açığından nakil oldular

Şimdi soruyorum benim gibi 3 yıl boyunca iyi bir liseye girmek için emek sarf etmiş olanların hakkı nerde? biz 3 yıl boyunca boşuna mı ter akıttık? 3 yıl boşuna gitti demek oluyor bu ...sistemin yaptıklarına göre. Biz de ortaokulda hiç uğraşmayıp nakille iyi bir liseye kapak atsaydık keşke böyle adaletsizlik olur mu? Demek ki bu sistem 3 yıl boyunca yaptıklarını çöpe atıp nakille girenler isterse en az puanı alsın yine de illa sokacak birilerini. Bu... sistemi puan sınırlaması diye bir şey akıl edemiyor mu? hadi 420 ile girsin en kötü ama 340-350 ne lan?

Not: hiç kimseyi de aaa bu şu kadar puan almış diye de küçümsemiyorum elbette bu girenler de bir şey çabaladı ama sonuç ortada işte az ya da hiç emek vermeyen ile daha fazla emek verenler ve işini doğru düzgün yapanların hakları yok sayımamalı bu gösteriyor ki 480 puanlık lisede boş kontenjan olması durumda sadece 200 puanlık birisi nakil başvurduğunda (taşınma durumu falan olmasa bile) alınacak

Liseli ergenin tekisin. 21 yasinda ki adami kapak etme derdindesin. Uza sen hele bi kumdan kale yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Bangalter

Bir anadolu lisesinde 11.sınıftayım. Teog'dan önceki 3 yıllık sbs sistemi ile 455 oyp puanıyla bu liseye yerleştim. Okulun o zamanki taban puanı 435, max 465 idi. Bugün ilçenin en kıytırık, en kötü, girenlerin zaten öylesine girdiği dünyadan haberi olmayanların bulunduğu bir anadolu (anadolu demeye bin şahit ister anadolu liselerin de ağzına mıçtı zaten bu sistem) lisesinden tam 4 kişi benimle aynı sınıfa nakil ile yerleşti. Bu lisenin TABAN PUANI TAM 324. sadece 324. Sınıfın ortalama oyp puanı 440-450 civarlarında ve bu elemanlar anladığım kadarıyla 340-350 küsür puanla bizim sınıfa nakil oldular. Birisi matematikten, geodan falan 0 almış diğer dersler de çok farklı değil. İngilizce kurları 11. sınıfta a2'ymiş bizim 9. sınıfta a2 idi 2 yıl geriden geliyor gerçi ingilizce ve almancaları yok denecek kadar az

Liseli ergenin tekisin. 21 yasinda ki adami kapak etme derdindesin. Uza sen hele bi kumdan kale yap

Her şeyi anlarım da bi forumun bölümüne bak lise ile ilgili bir bölüm burası "21 yaşındaki abi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strange Night -- 8 Ekim 2014; 20:58:32 >

• Bu sene gerçekten saçmalıktı. Şişli Anadolu Lisesi ismindeki 460 tabanlı lise nakillerle 390'a kadar indi senin durumun ki gibi. O liseye girebilmek için bir taraflarını yırtan, 470 alan çocukla bir çocuğun "ben 400 ile buraya geldim" demesi insana çok ama çok koyar.
  • 390 lik okul 270 olmus neyin kafasindalar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite disiplin.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.