Beyler oluşturduğumuz boot cdyi farklı makinalarda kullanabiliyormuyuz? Her pc için farklı boot cdsimi yapmak lazım
arkadaşlar bende 160gb harddisk var daha yükseğini aldım eskisini çıkartacağım fakat hiç bir şeyi değişmeden yeni harddiste nasıl kullanacağım sistemde vista ultimate var yardımlarınızı bekliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: nemesis53
Beyler oluşturduğumuz boot cdyi farklı makinalarda kullanabiliyormuyuz? Her pc için farklı boot cdsimi yapmak lazım
Oluşturduğun boot cd'si, imajını aldığın sürüme ait olmalıdır. Yoksa Boot cd'sini start edip imajın yolunu gösterdiğinde program imaj dosyasını tanımaz. Kısacası kullandığın sürüm 10.0 ise boot cd'si de 10.0 sürümünde hazırlanmış olmalıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: komando57
arkadaşlar bende 160gb harddisk var daha yükseğini aldım eskisini çıkartacağım fakat hiç bir şeyi değişmeden yeni harddiste nasıl kullanacağım sistemde vista ultimate var yardımlarınızı bekliyorum
Önce eski diskindeki bütün önemli bilgilerinin yedeğini DVD veya USB diske al. Sonra Manage Hard Disk tıkla. Buradan Clone Hard Disk tıkla. Program seni yönlendirecektir. Kopyalama bitince makina kapanıp açılır. Önceki yazılarımda "Disk nasıl klonlanır" detaylı anlatımımı okursan clone disk işlemini daha kolay yapabilirsin.
Ya arkadaşlar ben acronis kullanıyorum çok memnunum ama haliyle sürekli güncellemeler oluyor ve programların falan üst sürümleri çıkıyor bende dün önceden yaptığım kalıbı uyguladım ve bilgisayar yine tertemiz oldu...sonra yeni bi kalıp almak istedim programlarımı güncelleyip kalıbı alırken bide baktım ki c sürücüsüne sağa tıklayıp baktığımda 12,5 gb ama içerisine girip gizli ne var ne yok hepsini seçip baktığımda 7 gb görünüyor...Haliyle acroniste 12,5 görüyor ve tek dvd ye sığmıyor... :( Bu konuda yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: afatsum_21
Ya arkadaşlar ben acronis kullanıyorum çok memnunum ama haliyle sürekli güncellemeler oluyor ve programların falan üst sürümleri çıkıyor bende dün önceden yaptığım kalıbı uyguladım ve bilgisayar yine tertemiz oldu...sonra yeni bi kalıp almak istedim programlarımı güncelleyip kalıbı alırken bide baktım ki c sürücüsüne sağa tıklayıp baktığımda 12,5 gb ama içerisine girip gizli ne var ne yok hepsini seçip baktığımda 7 gb görünüyor...Haliyle acroniste 12,5 görüyor ve tek dvd ye sığmıyor... :( Bu konuda yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...
Backup alırken imaj dosyasını bilgisayara değil de DVD'ye de kaydedebilirsin. Fakat imaj alma süresi normal backup alma süresinden daha fazla sürebilir. Backup alırken Create a differantial backup archiv - Next - Set the options manualy - next - Archive splitting - Fixed size. Please specify the size. Kutuyu aç 4.7G Dvd Drive seç. DVD'yi koy ve arşivle. DVD dolunca 2.yi otomatil olarak ister. Hepsi bu kadar.
cevabınız için teşşekürler hocam ama benim sormak istediğim daha farklı direk dvd ye kayıt etmeyi biliyorum benim sıkıntım c nin özelliklerinden boyuta bakınca 12,5 ama c nin içerisine girip tüm dosyaları göster deyip onları tarayıp özelliklerine bakınca boyut 7 gb oluyor...onu anlayamadım c de ki bu farklılık neden???
Cevabı çok basit. C partitionunun doluluk oranı kaç GB ise aldığın imaj dosyasının boyutu da tahminen yarısı kadar olacaktır. Acronis backup alırken dosyaları sıkıştırıp da imaj alıyor. Örneğin benim c partitionu toplam 40gb. Bunun 25gb'lık kısmı dolu. 15Gb'lık kısmı ise boş. Aldığım imaj dosyasının boyutu ise 16-17Gb arasında.
Valla hocam yine anlaşamadık.Dün ben sorunumu çözdüm sayılır...Tekrar anlatıyorum.Benim C: sürücüm toplam 96 gb...4 ay önce kalıp aldım ve TEK dvd ye yedek.tib ve acronis otomatik açılış cd sini dvd den otomatik açılacak şekilde ayarladım ve tek dvd ile hem açılış cd mi hemde yedeğimi almış oldum...2 gün öncede kalıbı bilgisayara uyguladıktan sonra bilgisayar 4 ay önceki aldığım haline gayet güzel bi şekilde geri döndü ama sorun şuydu...ben tekrar 1-2 güncelleme yaptıktan sonra tekrar bi kalıp alayım dedim ama yeni aldığım kalıbın boyutu 6 gb oldu...yani dvd ye sığmadı...bende niye acaba diye c: sürücüsünün üzerine tıklayıp kullanılan boyut miktarına baktığımda 12,5 gb olduğunu gördüm...ama c: sürücüsünün içerisine girip bütün sistem dosyalarını, klasörlerini ve gizli dosyaları gösterdikten sonra tümünü seç deyip oradan özelliklere girdiğimde kullanılan boyutun ortalama 7 gb olduğunu gördüm...bende çözüm olarak tekrar format atıp tekrar bütün gerekli programları ve bütün güncellemeleri yapıp tekrar kalıp aldım ve bu sefer c: nin özelliklerinin boyutu ile c: nin içerisindeki bütün klasörlerin özelliklerinin boyutu aynı idi...İnşallah derdimi anlatabilmişimdir...Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını bulamadım ama sanırım uygulanan kalıp üzerinden tekrar kalıp alınca boyut açısından windows kafayı yiyor :) neyse yinede ilginize teşekkürler kolay gelsin hocam...
merhaba, acronis 9.0 la dun c diskinin back upını harici bir hard diske aldım. bunun yanında "create bootable rescue media" secenegini kullanarak bir dvdye yaklasık 50 mblık bir sey yazdı. anlamadagım nokta ben sistemi geri yüklemek istedigimde recovery'i nasıl yapacagım. cunku C diskinin imagei 4 gb yer kapladı fakat dvd'ye 50 mb lık bi veri yazdı program ben direk dvdye nasıl recovery yapabilirim yani aynı xp kurar gibi cd'den boot ettigimde sistem eski haline gelsin istiyorum. yada su anki image nasıl kullanacam. tesekkurler
Arkadaşlar bu full versiyona girince (boot cd sinde) hddlerimi görmüyor. hal böyle olunca recovery yapamıyorum??? Ne yapmam gerekiyor görebilmesi için?
quote:
Orjinalden alıntı: kocerc
merhaba, acronis 9.0 la dun c diskinin back upını harici bir hard diske aldım. bunun yanında "create bootable rescue media" secenegini kullanarak bir dvdye yaklasık 50 mblık bir sey yazdı. anlamadagım nokta ben sistemi geri yüklemek istedigimde recovery'i nasıl yapacagım. cunku C diskinin imagei 4 gb yer kapladı fakat dvd'ye 50 mb lık bi veri yazdı program ben direk dvdye nasıl recovery yapabilirim yani aynı xp kurar gibi cd'den boot ettigimde sistem eski haline gelsin istiyorum. yada su anki image nasıl kullanacam. tesekkurler
İmajı geri yüklemek istediğinde 2 alternatifin var. 1. Bilgisayarın açıkken programda recovery seçeneğini seçip imaj dosyasının yerine göstereceksin, aldığın imaj ile eski haline döneceksin. 2.Açılış dvd'si yaptığın DVD'yi sürücüye takıp bilgisayarını DVD'den başlatacak aynı işlemleri DVD üzerinden yapacaksın. İmajını şayet DVD'ye kaydetmek istiyorsan birkaç mesaj yukarıda imajı DVD'ye kaydetme nasıl yapılır diye anlattım, oradan okuyup yapabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: KENSHIN
Arkadaşlar bu full versiyona girince (boot cd sinde) hddlerimi görmüyor. hal böyle olunca recovery yapamıyorum??? Ne yapmam gerekiyor görebilmesi için?
Senin diskin Sata olmalı. Kullandığın sürüm enaz 10.0 olmalı. 9.0 'da program sata diskleri görmüyor. Aldığın hata mesajı nedir?
arkadaşlar bn yedeği almıştım bir ay önce falan. şimdi onu kurmak istiyorum. ilk mesaj da denilen işlemleri yaptım. bilgisayar yeniden başladı. anca o işlemleri tekrar yapmak gerektiğinde 'E000101F4-Acronis True İmage has not found any har disk drivers' hatası veriyor. ne yapmam gerekir??
quote:
Orjinalden alıntı: ettu
quote:
Orjinalden alıntı: KENSHIN
Senin diskin Sata olmalı. Kullandığın sürüm enaz 10.0 olmalı. 9.0 'da program sata diskleri görmüyor. Aldığın hata mesajı nedir?
safeden gir
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: kocerc
İmajı geri yüklemek istediğinde 2 alternatifin var. 1. Bilgisayarın açıkken programda recovery seçeneğini seçip imaj dosyasının yerine göstereceksin, aldığın imaj ile eski haline döneceksin. 2.Açılış dvd'si yaptığın DVD'yi sürücüye takıp bilgisayarını DVD'den başlatacak aynı işlemleri DVD üzerinden yapacaksın. İmajını şayet DVD'ye kaydetmek istiyorsan birkaç mesaj yukarıda imajı DVD'ye kaydetme nasıl yapılır diye anlattım, oradan okuyup yapabilirsin.
Merhaba ettu, Dun acronis hakkinda birsey sormustum yanitlamissin tesekkur ederim. 1. maddede soyledigin gibi ben programini calistirdim ve recovery dedim. sonra restart yapilmasi gerektigini soyledi program. restart olunca otomatik olrak acronis calisti ve siyah ordamda buyuk puntoda "ACRONIS" loading plese wait. dieye yazi cikti fakat bir turlu 30 dakika gecti fakat siyah ekrandaki yazidan baska birsey olmadi bedne laptopun guc dugmesine basarak kapattim. dell 1520 laptop markasi. acaba yeni laptoplarda olmuyomu bu? yada daha fazla beklemelımıydım. tesekkurler
Bugun bide cd den boot edip recovery denedim fakat true image has not found any hard drives die uyarı geldi. :(
Bilgisayarı boot Cd'sinden başlat ve güvenli kip (safemode) ten girerek (nihat1551 arkadaşın dediği gibi) dene.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: emreee85
sistemi geri getirmek istediğimde böyle bir hata veriyor. yardımcı olabilirmisiniz?
Sanırım geri yüklemeyi bilgisayarın açıkken yapıyorsun. Ve program sana Reboot tıklayarak makinanı kapatıp açmanı istiyor. Bunu yapmana rağmen geri yükleme başarısızlıkla bitiyorsa restore işlemini boot cd'sini bilgisayarına takıp cd'den başlatarak dene. Aldığın imaj sağlam ve doğru imaj dosyasını seçiyorsan en fazla 15 dakikada geri yüklemenin başarılı bir şekilde bitmesi gerekir.
hard diski tanıtma işini "snapapi.dll" yamasını yukleyerek halletim fakat bu seferde yukardaki hatayı almaya başladım. nasıl ustesinden gelecegim hakkında bir bilgisi olan varmı? bilgisayar açıkken denediğimde resimdeki uayarı çıkıyor. boot cd sinden başlattıgımda ise recovery dosyasını gosteriyorum fakat işlem başlayınca "2 hours remaning." diyor ve 5 dakika sonra bilgisayar donuyor. mecburen yeniden format atmak zorunda kalıyorum. 3-4 kez format attım. ne yapmam lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocerc -- 28 Ekim 2008; 13:00:18 >