Şimdi Ara

Acronis True Image 9.0 (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.583
Cevap
6
Favori
386.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel paylaşım daha önce görmüştüm sanırım ama indirmek bugüne kısmetmiş.
  • eline saglık
  • arkadaşlar merhaba.
    bu kadar sayfayı araştıracak vaktim yok.
    sizden bişey rica edeceğim. bazı arkadaşar 9 ve 10 sürümünde sata disklerde sorunsuz kullanabiliyorlarmış.
    bi zahmet ayarlarını söyleyebilirmisiniz. neler yapmam gerek. söleyinde şu format derdinden kurtulalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

arkadaşlar merhaba.
    bu kadar sayfayı araştıracak vaktim yok.
    sizden bişey rica edeceğim. bazı arkadaşar 9 ve 10 sürümünde sata disklerde sorunsuz kullanabiliyorlarmış.
    bi zahmet ayarlarını söyleyebilirmisiniz. neler yapmam gerek. söleyinde şu format derdinden kurtulalım.

yedek alacaksan programın anasayfasında pc de hhd ye ok var onu tıkla nekt nekt kaydetme yerini seç hep next sonunda proceed

geri yüklerken ise imageye bas next next en son boot yeniden açılınca imageni göster sonuna kadar next ve proceed

• quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo

Arkadaşlar; 3 günden beri uğraşıyorum, her şeyi yapıyorumda sistemi geri yükleyemiyorum, sistem geri yüklendikten sonra windows başlamıyor.

NTLDR ekesik, hatasını veriyor....

copy d:\i386\ntldr c:\ komutu ile XP CD'sinden geri yükleyebilirsiniz...

burayada bak

http://forum.donanimhaber.com/m_18884597/mpage_1/key_//tm.htm#19119658
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo

Arkadaşlar; 3 günden beri uğraşıyorum, her şeyi yapıyorumda sistemi geri yükleyemiyorum, sistem geri yüklendikten sonra windows başlamıyor.

NTLDR ekesik, hatasını veriyor....

Hah...
    Bende iki gündür boğuşuyorum.

Acronis True Image 11 indirdim kurdum.
    D'ye YEDEK1 diye Beckup aldım. Bu dosyanın içine ''MyBackup'' adlı 2,05 GB kapasiteli bir (güya) Beckup Dosyası oluştu. Daha sonra ''Bootable Rescue Media Builder'' menüsünden bir kurtama diski oluşturduk.

Sonracıma efendim. Ulan galiba ben bu işi kıvırdım diye sevinerek.
    Ve hadi 'Bismillah' diyerek bi denem yapmaya kalkıştık.

Hay kalkışanında,
    Onbir kere boyu devrilesice bu ''Acronis 11'' adlı proramın göya kurtama diskini taktık başlattık.

Valla her bi şeyi arkadaşların dediği gibi aynen yaptım ki billahi desem yalan olmaz. Neyse efendim bendiyeyim on beş dakika Siz deyin yirmi dakikada göya Restore etti. Etmez gomaz olaydı.

Kel kör kullandığımız sistem de uçtu gitti...
    Gecenin bi yarısı tekrar XP Kur Updateleri yap, Diğer Programları kur felan derken zabahı ettik. İşte burda şeytan yine dürttü. Ulen birde yeni sistemin bi yedeğini (Yedek2 olarak) alıpta deneyeyim, Belki de eski sitemde bi bokluk vardı da ondan olmadı dedim. Demez gomaz olaydım. Yaptık bir deneme daha..

Nihayetinde arkadaşın dediği ''NTLDR eksik Ctrl+Alt+Del yapınız'' demez mi? Yapsan kaç yazar aynı şeyi deyip durunca anladık ki ikinci hemi de kız gibi sistemin de içine ettiğimizi anladııık.

Aha bu saate kadar da yeni bi sistem daha kurdum ki ettiğim bedduanın bini bir para desem yalan olmaz..

İşte böyleyken böyle..

Diyeceğim odur ki;
    Ben ettim Siz etmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: nihat1551
    copy d:\i386\ntldr c:\ komutu ile XP CD'sinden geri yükleyebilirsiniz...

burayada bak

http://forum.donanimhaber.com/m_18884597/mpage_1/key_//tm.htm#19119658

Sn Nihat1551;

İyi diyorsun has diyorsun da o didiğini diyecek bi sistem açılacak ki diyecen.
    XP açılmadı ki başlat-çalıştıra onu yazayım.

Haa efendim, Siz sistem falan açılmadan da Dos ortamında onu yaparım diyosan zaten ustasın demektir. De, o dediğini bir bilgisayar özürlüsü olarak değil yapmayı, düşünemedim bile desem doğru olur.

Yine de ilgin ve cevabın için sozsuz teşekkürler.

• Konuyla ilgili olarak bir kaynak var mı bilmiyorum ama kademe kademe anlatmaya calışacağım;

1. Acronis TrueImagine 8.0 programını önce kuruyoruz. ( 9.0 sürümüde olabilir)

2. "Start>All programs>Acronis>...>Bootable Rescue Media Builder" tıklatıyoruz.

3. Açılan pencerede Next tuşuna basarak sonraki sayfaya geciyoruz.

4. Burda bir liste cıkar, gözüküyorsa şayet CD-RW yada DVD-RW aygıtını seciyoruz ve Next diyorsun.
    Burda flash memory yada yazılabilir tüm aygıtlar cıkabilir. İstediğiniz bir tanesini secebilirsiniz. Ben şimdilik size CD olanı tavsiye edecem. (Unutmadan boş bir CD'yi CD-RW yerleştiriyoruz)

5. Proceed tuşuna basarak yazım işini onaylıyoruz.Burda program kısa bir sürede sana gerekli CD'yi hazırlıyor.

Buraya kadar ki kısım 1. aşama idi. Şimdi 2. aşamaya geciyorum.

1. Bilgisayar CD'den boot edecek şekilde restart atıyoruz.

2. Boot menüsü çıkınca ilk secenek olan ve yanında "Full..." yazan seceneği seciyoruz.

3. Acronis Bootable CD yüklenip son aşamaya gelince, program penceresinde Back-up seceneğini seciyoruz.

4. Next diyoruz.

5. Burada The entire disk contents or individual partition seceneğini seçip Next diyoruz.
    Bu secenek anlaşılacağı gibi bir sürücünün tamamını yedekler. İstenirse bir sürücünün belli dizinlerinin yedeklerini alabilirsiniz.Tabi bunları sonra denersiniz.

6. Yedeğini alacağımız sürücüyü seciyoruz. Tahminen bu C: sürücüsü olur. daha fazlasını secmemek ilerleyen aşamalarda sorun cıkmamasında faydalı olur.

7. çıkacak uyarıya OK deyip geciyoruz.

8. Bu aşamada imaj dosyasını nereye oluşturacağını seciyorsunuz. Bu C: sürücüsü haricinde bir sürücü olacak. Dosya ismini de belirttikten sonra Next diyoruz.
    Ek; dosya ismini yazdığımız kısmın sonunda bir yıldız goreceksiniz. Bu yıldız otomatik olarak size bir dosya ismi oluşturur.

9. Create new full Back-up Archieve diyoruz.

10. Use default options diyebilirsiniz. Bu secenek standart olan bir ayarda yedek almanızı sağlar.Next deyip sonraki aşamaya gecebiliriz.

11. Burada Not yazmak isterseniz diye bir kısım çıkıyor. Burayıda atlayabilirsiniz.

12. İşte son kısım Proceed tuşu ile onay vererek işlemi başlatip imaj alma işini bitirmiş olursunuz.

13. Pencerede ki çarpıdan kapatıp bilgisayara restart atarak olayı bitiriyoruz.

/**************************************

Burada 10. maddede ki 2 secenek arasındaki farkı anlatayım hemen;

Set options manually seceneğini secerseniz imajın sıkıştıma özelliğini (Compression level) değiştirebilirsiniz. Normal ayardan High olana getirerek alacağınız imajin daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Ama GB'lar fark edecek bir fark oluşmuyor tabiki. 500-600 MB fark ettirebilir. Birde söylenen kaplayacagı alan tahmini bir değerdir. Gercek yer kaplaması farklı olabilir. ( 9.0 sürümü daha iyi tahmin ediyor galiba )

Bunun haricinde İmaja şifre verebilirsin. Ben hiç vermedim. Bir sorun ile karşılaşmamak için şifre koymayın.

İmaji 700MB yada 3,4GB dosyalar şeklinde böldürerek (archive split diye gecer menude) boş DVD yada CD lere yazacak şekilde ayarlayabilirsiniz. İlk denemede bunu atlayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda deneyiminiz artarsa denersiniz.

Bunun haricinde ki seçenekler ise pek kullanmayacağınız özellikler. Sizlere tavsiyem set options manually kısmında sadece Compression level'ı arttırmak olabilir. (Şimdi baktımda Bootable CD'de bu secenekler zaten yokmuş )

**************************************/

D.N: Anlattıklarımda farklılık olabilir. Ayrıca bu anlattıklarımı, programı windows içersinde açarakta yapabilirsiniz. Ama Boot ederek acarsanız daha fazla bir performans alabilirsiniz. Seçim size kalmış.

CD yazma işlemi programa bağlılıktan bizi kurtarıyor. Burdan sonra Acronis'i kaldırabilirsiniz. Çünkü yazdığımız CD bize her zaman yetecektir.

• Sn Bodur;

Eline, emeğine, paylaşımcı yüreğine sağlık.

Acronis True Image 11 ve 10 sürümlerinin her ikisini de bahsettiğiniz aşamaları izleyerek yedekleri ve oluşturduğum kurtarma diski ile yaptığım denemelerde ''NTLDR Eksik'' uyarısını aşıp yedekteki ''Mybackup.tib'' ile yedeğini aldığım XP'yi kurmayı bir türlü becerememiştim.

Burdaki arkadaşların NTLDR'nin bir XP Sistem Dosyası uyarısı sonrasında bendeki Kurulu olan XP'nin bir şekilde bozulmuş olabileceği düşüncesi ile önce bilgisayardaki tüm bilgi, müzik, program yedekleri ve dökümanları bir başka bilgisayara yedeğini aldım.

Ve Dördüncü kez;

Önce bir başka XP Kurulum CD'si ile krulumu başlattım. Kuruluma geçmeden, bendeki C, D ve bu işler sırasında ve bir şekilde istemim dışında oluşan (7 MB'lık FAT) E bölümlerini (D ve L seçenekleri ile) sildim. Bu işlemler sonrasında Hardiskim tek bölüme dönüştü.

Bu tek bölümü tekrar ikiye ayırarak biçimlendirme işlemini yaptım. (Bu arada daha önce sistemde var olan 7 MB'lık bölümlenmemiş alanda gözüken gizli sistem bölümüne bir şey yapmadım yada yapamadım diyeyim.)

Sonra C Bölümüne XP'yi baştan kurdum. Gerekli sistem driverlerini ve bütün programları kurup, XP updateleri bitirdikten sonra Acronis True Image 10 ile tekrar BACKUP aldım. Sonra buradaki bir Dostun uyarısı ile sistemin dilini İngilizce yaparak Kurtarma CD'si oluşturduktan ve sonrasında tekrar sitem dilini Türkçe yaparak Bistan CD Desteğinden açılış sonrası Kurtarma CD'Sİ ile RECOVERY (yine Sizlerin uyardığı aşamaları izleyerek) yaptım.

Veee mutlu son.
    Almış olduğum yedeğin bilgisayara aynen ve on dakika içeresinde kurulmuş olduğunu gözlemledim. Daha sonra başka bilgisayardaki yedeklerimi kendi bilgisayarıma alarak, tekrar ve bilgisayarın son hali ile tam bir yedek aldım.

Belki biraz uzun ve zahmetli bir yoldan yapmış olsam da test edildiği üzere artık gerekli olduğunda kullanılmak üzere on dakikalda kurabileceğim temiz bir yedeğim var diyebiliyorum.

Tabii ki paylaşan Siz Değerli Dostların sayesinde..
    Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

• alihoca
    Sorununu geç de olsa çözdüğüne sevindim. Acronis gerçekten işletim sisteminin sigortasıdır. Yok bilgisayara virüs girdi, yok mavi ekranı geldi veya senin gördüğün meşhur "ntldr eksik" hatası adamın elini kolunu bağlar. Imaj dosyanı güncel tutmak için ilave imajlarını sık sık almanı tavsiye ederim.
  • Sn Ettu;
    Tavsiye için teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: ettu

alihoca
    Sorununu geç de olsa çözdüğüne sevindim. Acronis gerçekten işletim sisteminin sigortasıdır. Yok bilgisayara virüs girdi, yok mavi ekranı geldi veya senin gördüğün meşhur "ntldr eksik" hatası adamın elini kolunu bağlar. Imaj dosyanı güncel tutmak için ilave imajlarını sık sık almanı tavsiye ederim.
  • çok kaliteli bi program. elizin altıda her an bulunması gereken bir program .

ama bende nedense son zamanlarda çalışmıyor nedense....
  • çalışmayan nedir cizre yaz söyleyelimm:)
  • kurdumn çalıştırdım oldu.Süper bişey.Kurtuldum zıt pırt format atmaktan
  • Bizi Bu Format Atma Derdinden Kurtardın.Çok Teşekkür Ederim...

Nihat Senin Hakkını da yememek Lazım...
  • quote:

quote:

buyrun size acronis true image boot cd yapmak için gereken dosyalar

boot cd yapamayanlar için upload yaptım

http://rapidshare.com/files/49911253/nihat1551.rar.html

cd nin komple sanal cd iso dosyasınıda uploadyaptım hangisini isterseniz onunla yapın

http://rapidshare.com/files/49920304/nihat15.51.rar.html

emrah sana mail attım

imagesi pc içine olanlar ve pc yi açamayanlar için acronis boot cd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 2 Aralık 2007; 13:29:26 >

• Yaklaşık 1 yıldır bu programı kullanıyorum çok kullanışlı bir program.

Ancak, az önce recovery yaparken elektrik kesildi ve şimdi makina açılmıyor, kurtarma disketi oluşturmayı denedim ancak başaramadım. Galiba kurtarma disketi oluşturulamıyor ya da ben bulamadım.

Kurtarma disketi oluşturulabiliyor mu? Bu konuda bilgisi olan bir el atsın. Teşekkürler.

EDIT: imaj dosyası d sürücüsünde ve aynı sürüm acronis kurulu bir çok makiam var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 2 Aralık 2007; 12:59:30 >
  • [TUTH_ANKH_AMON] bi üzerinde yazım var okumadın sanırım
  • quote:

[TUTH_ANKH_AMON] bi üzerinde yazım var okumadın sanırım

Teşekkürler okudum, ancak hdd'nin c: partisyonu uçmuş. Ne denediysem geri getiremedim ve hala uğraşmaktayım.
  • image d: de ise sorun yok boot lu başlat d: deki mageyi yükle yok c: hiç yok diosan xp cdsi ile c: yi oluştur ve az önce dediğimi yap
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.