Bu sistemler BL müzikte kampanya'ya girmiş. Ben sipariş verdim bir tane.
Arkadaşlar merhaba.
Ben Barış Büyük (www.barisbuyuk.com). Profesyonel mix & mastering mühendisiyim. Ve aynı zamanda BL Müzik'in de ortağıyım :)
Bu gece internette dolaşırken forumdaki bu yazıya rastladım ve AE Aego M'ler hakkında sizlerle görüşlerimi paylaşmak istedim. Aslında TR temsilcisi olmamız sebebi ile belki bazı arkadaşlar tarafından "taraflı" olarak yorumlanabilir bu yazacaklarım... Ancak, samimiyetime güvenebilecek arkadaşların da var olduğunu göz önünde bulundurarak yine de yazmak istedim... Belki de aranızda BL Müzik'e gelmiş ve tanışmış olduklarımız da vardır...
Aego serisi ilk çıktığı zaman yurt dışında olay olmuştu. Hatta high-end bir hi-fi dergisi olan "Stereophile"a kapak olan ilk (ve sanırım tek) ufak Sub-Satellite sistemdi. BL Müzik'in ortakları olarak bizler de ses konusunda fazlaca hassas -hatta hasta da denebilir :) olduğumuz için ve çok fazla araştırma yaptığımız için, bir ürünü getirip sektöre sunmadan önce mutlaka test ederiz. Acoustic Energy de bu firmalardan biri idi. Ve inanın ürün ilk geldiğinde (birinci nesil Aego'lar) bizler de ses kalitesine çok şaşırmıştık.
Mesleğim gereği her gün en az 10 saat müzik dinlemekteyim -yani mix ve/veya mastering yapmaktayım. Sürekli stüdyo ortamında var olmam sebebi ile enstrümanların gerçek ses karakterlerine de (bu bilgisayar ortamında yapılmış bir müzik de olabilir, yani sentetik sesler kullanılarak üretilmiş müzik) fazlası ile aşinayım.
Bence Aego şu ana kadar bu fiyat aralıklarında dinlediğim en iyi sese sahip 2+1 sistem. Evimdeki bilgisayarımdan müzik hala onlarla dinliyorum, stüdyomdaki projeksiyondan da diğer müzisyen arkadaşlarımla birlikte hala onlarla müzik video'ları izlemekteyiz.
Fiyatları çok ucuz değil, bunun farkındayız. Ancak gerçekten yüksek kalitede 2+1 sistemde müzik dinlemek arzusu içerisindeyseniz, en azından Aego M'leri bir duymanızı tavsiye ederim.
Bu arada evde bilgisayar başında oynadığım oyunlarda da ses korkutucu :)
Bu hoparlörler ile ilgili herhangi bir sorunuz/sorununuz olursa lütfen BL Müzik'le temas kurunuz. BL Müzik'deki arkadaşlarımız sizlere mutlaka yardımcı olacaklardır.
aego m sipraişini verdim bende aranıza katılmak istiyorum arkadaşlar yapmam gerekenler nelerdir sistemi kurduktan sonra öncelikli olarak birde bu ses sistemine hangi ses kartı gider ne önerirsiniz ??
Aego nereden alabiliriz?
arkadaşlar aegonun bl müzikteki fiyatı gerçekten çok uçuk resmen milleti ..kiyolar amazon daki fiyat ise 122 sterlin oda yaklaşık 305 lira tr ye sipariş geliyomu geliyosa ne kadara mal oluyor bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar lütfen
Selamlar Ben de bir Aego M 2+1 ses sistemi almak istiyorum,bilgisayar üzerinden değil de direkt lcd ye bağlamam durumunda normal tv kanalları üzerinden gelen ses kalitesi nasıl olur,lcd nin hopörlerine göre ve tabii ki dvd seyrederken.. bu sette optik çıkış var mıdır lcd ye o şekilde mi bağlantı yapılacaktır. Teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: ErenOlca
tv üzerinden gelen seste çok bişey beklememek lazım ama dvd performansı tatmin eder optik çıkış yok sistemde sadece center çıkısı var yalnız sadece tv ve dvd için neden 5.1 düşünmüyosun
Mevcut bir dvd playerim var ve özellikle dvd den mp3 dinlemek olsun lcd sesini biraz olsun kaliteleştirmek adına yer kaplamayan kaliteli bir 2+1 ses arıyorum sadece...tipinide beğendim bu Aego nun övgülerinide...
mp3 dinleyecekseniz yazık edersiniz o sisteme. Ya cd'den dinleyeceksiniz ya da .wav .flac uzantili dosyalar olusturacaksiniz. Yoksa sisteme diyecek laf yok,sizi kesinlikle tatmin edecektir.
bir insan kendi açtığı konuya 2 sene cevap vermesse ne olur ayıp olur dimi o zamanlar en iyi 2.1 olayına kafayı çok yoruyordum ve hala kral olan Acoustic Energy Aego M kullanıcılarına forumu ayakta tuttukları için teşekkür ediyorum gerçi ben şu aralar arkadaşımın hediye ettiği altec lansing fx401 i kullanıyorum ama kime niyet kime kısmet dimi belki bende bir gün alırım aego m yada biriniz hediye ederse hayır demem saygılar...
^^ O da benim eski sistem, Altec Lansing FX4021 Şu anda Klipsch Promedia 2.1 sahibiyim ve şu meretten vazgeçemiyorum. Satayım diye niyetleniyorum, ı ıh, yok...
Amerika fiyatını düşününce delirmemek elde değil.. Türkiye'de satılsa peynir ekmek gibi gideceğine adım gibi eminim.
direkt usb'ye baglanabiliyor mu ya da baglantı ceşitleri nedir ?
Arkadaşlar merhaba günlerdir forumlara göz gezdiriyorum ses sistemi almak istiyorum sanırım aeogadan yana kullanacağım tercihimi.. Size danışmak istediğim bu sistemden iyi bir performans almak için hgani ses kartını kullanmamız gerekir bu konuda yardımcı olursanız sevinirimmm...
up
Bu forumu dışardan takip ediyordum. Sayenizde bugün Aego m edindim. Şu an çıkan sese inanamıyorum. Tavsiye edenlerden allah razı olsun.
Arkadaşım ben Aego M aldığım yerin tavsiyesi ile E MU Creative marka ses kartı ( tracker pre modeli ) aldım. Onunla kullanıyorum. Gayet iyi.
Arkadaslar suanda bunlarin fiyatlari ne alemde ? Mydukkanda havale Fiyatı : 610,27 TL, varmidir daha ucuza bulabilecegim bir yer ?