Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eğer derin bassı seviyorsanız ve aego da inanılmaz derecede derin bass elde etmek istiyorsanız, eq ayarlarından 31hz +9db ve 62hz +4.5db olarak güçlendirebilirsiniz(tabi ses kartınız izin veriyor olmalı ve eq kullanımında ses kalitesinden pek ödün vermemeli). Böylece ses karakteri ile çok fazla oynamadan çılgın basslara sahip olacaksınız. (Subwooferin konumunun sorunsuz olduğunu varsayıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 8 Şubat 2008; 2:39:30 >
  • Aego M' e teşekkürler....
    Bülent ablanın sesini hiç böyle güzel dinlememiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: just_be

quote:

Orjinalden alıntı: CoxeD

Şarkılar iyice kafama oturduğunda BL Müzikte Aego M'den de şarkıları dinledim. O esnada sanki okuduğum herşey boşa gibi hisettim çünkü acayip ayrıntılar süper temiz bir ses duymuyordum arabadaki aynı sesti. Tabiki ürünü almadım ve üzgün bir şekilde arabaya döndüm

dostum arabadaki sesten sonra aego yu dinlemişsin bi fark yok diyorsun tekrar arabaya dönünce mucizeler olmuş gibi anlatıyorsun nasıl oluyorsa_?

Atıyorum ondandır.

Ne şekilde bir paylaşımda bulunacağımı sana mı soracağım???

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

nasıl konumlandırdığıma koyduğum resimlerden bakabilirsin evde fazla kalmicam haftaya yurda taşınıyorum tekrar yurtta daha rahat yerleştirme fırsatım olacak..

sanırım birkaç düzenlemeden sonra iyice mükemmelleşicek.

az önce 2 bölüm dizi izledim DEXTER performans gerçekten güzeldi konuşmalarda set coşuyor.

Tam tahmin ettiğim gibi oda aşırı küçük ve sub yerleşimi kötü. :)

Dediğim gibi ortalama 10m2 odada ve sub duvar köşesi yada bir duvara yakın olacak şekilde yerleştirilirse çok daha derin ve güçlü bass hissedeceksin. Zaten kullandığın odada senin duyduğun bass şiddeti az olsada subın iyi bass ürettiğini kabine dokunarak anlayabilirsin.

Hocam şuan için elimden gelen birşey yok pazartesi yurda yerleşeceğim ve güzel bir duvar keneri sub ı bekliyor

Bunu söylemen içimi çok rahatlattı çünkü baslar biraz daha güçlenirse hayallerimdeki sisteme kavuşacağım

Bu arada aego m i fark etmemi sağladığın için teşekkürler

• quote:

Hocam şuan için elimden gelen birşey yok pazartesi yurda yerleşeceğim ve güzel bir duvar keneri sub ı bekliyor

Bunu söylemen içimi çok rahatlattı çünkü baslar biraz daha güçlenirse hayallerimdeki sisteme kavuşacağım

Bu arada aego m i fark etmemi sağladığın için teşekkürler

İçin rahat olsun, aynı durumu bende yaşamıştım küçük odada. 10m2 gibi büyük bir odada ve sub köşede iken basslar tam kıvamına gelecektir.

• Aego M Düşünüyorum Arkadaşlar.Tamam mı?
    http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1592371 burdada diyo.süpermiş
  • Hee sen bize inanma elalemin gevuru deyince süpermiş alıyorum de

Şaka bi yana, beklentilerini bilemem ama müzik dinlemek için kullanıcaksan çok memnun kalacağını düşünüyorum
  • quote:

quote:

quote:

Şarkılar iyice kafama oturduğunda BL Müzikte Aego M'den de şarkıları dinledim. O esnada sanki okuduğum herşey boşa gibi hisettim çünkü acayip ayrıntılar süper temiz bir ses duymuyordum arabadaki aynı sesti. Tabiki ürünü almadım ve üzgün bir şekilde arabaya döndüm

dostum arabadaki sesten sonra aego yu dinlemişsin bi fark yok diyorsun tekrar arabaya dönünce mucizeler olmuş gibi anlatıyorsun nasıl oluyorsa_?

Atıyorum ondandır.

söylediklerin pek mantıklı gelmedi ondan yazdım sana bana hesap vereceğini mi soyledim nasıl oluyor diye sordum istersen cevap vermezsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Atıyorum ondandır.

söylediklerin pek mantıklı gelmedi ondan yazdım sana bana hesap vereceğini mi soyledim nasıl oluyor diye sordum istersen cevap vermezsin.

Demek istediğim 320kbps lik mp3 dinlemeden önce 128kbps çok rahatsız etmez ama birkez 320kbps dinledikten sonra 128e dönemek istemezsin...

Başka bir örnek Windows XP kullandıktan sonra Windows 98 veya 95 kullanmak istemezsin bunun gibi birşey.

Setin ne kadar güzel ses verdiğini 320 den sonra tekrar 128 dinleyince anladım diyorum.

• yurda geldim ve bass konusunda inanılmayacak bir gelişme oldu şuan level 3 de kullanıyorum ve fazla bile geliyor. Subın yerleşiminin bu kadar fark ettiğine inanamıyorum.

Tek Kelime İle Aego M ufacık eksiklerine rağmen MUHTEŞEM BİR SET
  • quote:

yurda geldim ve bass konusunda inanılmayacak bir gelişme oldu şuan level 3 de kullanıyorum ve fazla bile geliyor. Subın yerleşiminin bu kadar fark ettiğine inanamıyorum.

Tek Kelime İle Aego M ufacık eksiklerine rağmen MUHTEŞEM BİR SET

Söylemiştim. :)

Yurtta yer problemi yoksa en iyi bassı elde etmek için woofer için birkaç yer deneyebilirsin. Set bana göre en doğal sesi bass 2. kademede iken üretiyor.

Yakında sende bassı 2. kademede kullanmaya alışırsın gibime geliyor. :)
  • bende ikinci kademede ses kartında baslar %35 40hz ve +3db olarak kullanıyorum gerçekten gayet yeterli. ben ilk olarak masanın altına koyarak kullanıyordum daha sonra tam duvarın köşesine ön yüzü bilgisayar masasına dönük şekilde koydum basları gayet iyi duymaya başladım daha iyi rezonans yapıyor akşam kullanım şeklimle ilgili resimde eklerim diğer arkadaşlarda eklerse wooferin odanın hangi kısmına konulduğunda iyi bas sesler alındığını bilmeyen arkadaşlarda öğrenmiş olur
  • herkes kaliteli parça ile yani 320 kbit lik parçalarla 128 liklierin arasınra çok fark oldugunu soyluyor yalnız durum bende boyle değil bir fark goremiyorum açıkçası sebebi nedir?.creative l3800 hoparlorlerim var.
  • quote:

herkes kaliteli parça ile yani 320 kbit lik parçalarla 128 liklierin arasınra çok fark oldugunu soyluyor yalnız durum bende boyle değil bir fark goremiyorum açıkçası sebebi nedir?.creative l3800 hoparlorlerim var.

Bende aynı parçaların hem 320k hem 128k olanı var. Aralarında ses kalitesi olarak dağlar kadar fark var.
  • artık bası level 2 de kullanıyorum desem süper bir sistem bu ya

Bknz. Hastası olmak
  • quote:

artık bası level 2 de kullanıyorum desem süper bir sistem bu ya

Bknz. Hastası olmak

Sanırım o zamanında yersiz abartı denilen övgüleri neden bu sistem için kullandığımız anladın artık Bu set ses kalitesi ve rengi olarak insanı kendine aşık ediyor bagımlılık yapıcak bi sesi var.

Ben resmen vazgeçemiyorum. Hımm bu arada bas seviyesi 2 de en dogal sekli ile çıkıyor bencede, 3 üncü seviyede çok gümbürdüyo benim odadaki gardıropun kapakları

• quote:

herkes kaliteli parça ile yani 320 kbit lik parçalarla 128 liklierin arasınra çok fark oldugunu soyluyor yalnız durum bende boyle değil bir fark goremiyorum açıkçası sebebi nedir?.creative l3800 hoparlorlerim var.

L3800 kullandım ve 320kbps ile 128kbps arasındaki kalite farkını yansıtacak kalitede bir set bence, aradaki farkı nasıl duyamıyorsun hayret. Dinlediğin müzik türü buna etken olabilir metal, hardcore felan dinliyorsan gürültü bu farkı algılamana engel olabilir diye düşünüyorum (ki.. aslında o bile olmamalı)
  • Arkadaşlar kafamı fazlasıyla karıştıran bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Yaklaşık 1.5 sene önce amcamın oğluna da Hepsiburada.com dan Aego M Beyaz set almıştım. Seti çok az test etmiştim ve bende çok iyi bir izlenim bırakmıştı.

Geçenlerde de bildiğiniz gibi kendime aldım ve hastası oldum.

Herneyse konu şu ki bugün amcamın oğluna gittim. Onun Aego ları incelerken ilk farkettiğim şey kabloları benimkinden farklıydı(yassı kablo yerine yuvarlak hatlı kablo). Ama asıl beni şok eden şey ise uydularının benim uyduların yaklaşık 2 katı ağırlığında olmasıydı. Evet arkadaşlar yanlış duymadınız amcamın oğlundaki beyaz Aego M in uyduları benim setin uydularından çok daha ağır !!! (ağırlıkları ölçmedim, hissettiğim kadarıyla)

Sistemin sesini dinledim pek bir farklılık hissedemedim yalnız uydularının ağırlığı fena şekilde kafama takıldı. Bütün malzeme herşey aynı nasıl böyle bir fark olur aklım almıyor. Acaba bu ağırlık farkı içindeki drivelardan mı kaynaklanıyor? Eğer öyleyse ses kalitesinde illa ki fark vardır ve acaba hangisinin sesi daha iyi?

Bu durumu çok merak ediyorum, eğer 2 sistemi birebir karşılaştırma fırsatım olursa burada paylaşacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 14 Şubat 2008; 17:50:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Arkadaşlar kafamı fazlasıyla karıştıran bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Yaklaşık 1.5 sene önce amcamın oğluna da Hepsiburada.com dan Aego M Beyaz set almıştım. Seti çok az test etmiştim ve bende çok iyi bir izlenim bırakmıştı.

Geçenlerde de bildiğiniz gibi kendime aldım ve hastası oldum.

Herneyse konu şu ki bugün amcamın oğluna gittim. Onun Aego ları incelerken ilk farkettiğim şey kabloları benimkinden farklıydı(yassı kablo yerine yuvarlak hatlı kablo). Ama asıl beni şok eden şey ise uydularının benim uyduların yaklaşık 2 katı ağırlığında olmasıydı. Evet arkadaşlar yanlış duymadınız amcamın oğlundaki beyaz Aego M in uyduları benim setin uydularından çok daha ağır !!! (ağırlıkları ölçmedim, hissettiğim kadarıyla)

Sistemin sesini dinledim pek bir farklılık hissedemedim yalnız uydularının ağırlığı fena şekilde kafama takıldı. Bütün malzeme herşey aynı nasıl böyle bir fark olur aklım almıyor. Acaba bu ağırlık farkı içindeki drivelardan mı kaynaklanıyor? Eğer öyleyse ses kalitesinde illa ki fark vardır ve acaba hangisinin sesi daha iyi?

Bu durumu çok merak ediyorum, eğer 2 sistemi birebir karşılaştırma fırsatım olursa burada paylaşacağım...

Hmm eğer aynı ürünse enteresan bir durum fakat aynı ürün degilse farklı bir versiyonu ise farklı tip sürücü kullanılmış olabilir. Bizim kullandığımız aego m in sub ve uyduları toplamda 9kg.

Bence birgün al kendindeki uyduların birini tekrar git akrabana, belkide aynıdır ağırlıkları

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Hmm eğer aynı ürünse enteresan bir durum fakat aynı ürün degilse farklı bir versiyonu ise farklı tip sürücü kullanılmış olabilir. Bizim kullandığımız aego m in sub ve uyduları toplamda 9kg.

Bence birgün al kendindeki uyduların birini tekrar git akrabana, belkide aynıdır ağırlıkları

Evet oronra birebir denedim. Az önce amcamın oğlu uyduyu alıp geldi ve bizde denedik. (Bu arada ben 4 aylığına memleketteyim ve bilgisayarı da buraya getirdim.)

Ve malesef amcamın oğlunun Aego M in uyduları daha kaliteli ses veriyor. Yalnız ses kalitesi farkı fazla değil. Onun midler daha belirgin ve ses daha tok.

Yani inanamıyorum Acoustic Energy gibi bir firmanın böyle birşey yaptığına. Benim Aego daki drive in KOI olup olmadığını bile bilmiyorum. Setin değeri gözümde birden düştü.

Bu arada senin uyduların kablolar da sata kablosu gibi yatsı mı? Birde uydu ağırlıkların 1 kilo kadar var mı? Gerçi hepimiz aynı yerden aldık, büyük ihtimal hepimizinki çizgili yatsı kabloları olan yeni jenerasyon Aego lar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 14 Şubat 2008; 20:34:44 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.