Şimdi Ara

ACOUSTIC ENERGY AEGO-2 2.1 SPEAKER İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün akşam saat 8'de zorla da olsa express kargoyla kavga ede ede getirttim kargoyu ofisimize...Geldi biraz ağır dikine bir kutu sağolsun hi-end arkadaşımız çok çok özenli bir paket hazırlamış....Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim kendisinin bu alışverişte gösterdiği esneklik ve karşısındaki insana duyduğu güven açıkçası çok hoşuma gitti saygı duydum...

İlk izlenimlerim;

İlk dikkatimi çeken kablolar normal hoparlörlere göre (logitech,creative vs..) çok daha kalın ve çok daha uzun..Detaylara verilen önem çok iyiydi adamlar kutunun içine "AEGO MANIAC" diye upuzun birde sticker koymuşlar...Dikkatimi çeken başka bir unsur da subwooferda hava tahliye deliği yok sub'ın arkasında incecik iki tane uzunca yarık var hava oradan çıkıyor...Sub epey ağır 9 kg kadar yani megaworksle aynı kiloda, esas beni şaşırtan unsur Uydularun inanılmaz küçük ve inabılmaz ağır olması 800 gr bilemedin 1 kg civarında gülle gibiler ve içlerinde kullanılan driverlar meşhurrrrr Japon markası "KOI" ve tabii bu çok çok kaliteli bir ses anlamına geliyor...Sub arkasında birde CENTER girişi var isteğe göre center takılarak upgrade edilebiliyor..Başka bir artı özellikse sistemin aktif yapıda olmasına rağmen hi-level'dan amfiye bağlanabilmesi bu çok önemli...

Geçelim Test Aşamsına;

Test başlamadan önce live 5.1 karta hafif bir ayar çektim en iyi eq ayarlarını ve ses kartının ayararını optimize ettim sonraaa açtım mp3 arşivimi en başta tabiki ne dinlenir EAGLES - HOTEL CALIFORNIA (UNPLUGGED - LIVE) Şarkı başladı amanın o da neeee o uydulardan çıkan ses de ne öyleeeee tek kelimeyle İM-KAN-SIZZZZZZ uydular o kadar güçlü ki iddia ediyorum çoğu bookshelf hoparlörü üçe beşe katlar ses akışı çok yumuşak sesler birbirinden ayrı ayrı tınısı mükemmele yakın....

Amaaaaa gelelim benim için ve çoğu insan için en önemli şey olan BASS'lara; İlk başlarda anlayamadım hatta bass seviyesi orta seviyedeydi ve ses seviyeside tam yarıda bile değildi equalizerdan da bassları kısmama rağmen korktuğum başıma geldi veeeee Subwoofer Berbat bi şekilde yarım seste DİSTORSİYONA GİRDİ hemde nasıl distorsiyon inanamazsın bende inanamadım kabul etmek istemedim...Hemen şarkıları değiştirmeye başladım orjinal bir cd taktım ses kalitesi mi acaba az gelmişti diye DEPECHE MODE - PRECIOUS dinledim; sonuç aynı aynı aynı ...Bu sefer Dvd ye geçme kararı aldım SADE - LIVE konser dvd'sini taktım dvd'de sesler bariz düzeldi ama subwoofer yine MAXIMUM seviyede olmamasına rağmen inanılmaz kötü çatladı çatladı...Anlam veremiyordum bu kadar çatlamaması lazımdı okuduğum reviewlere tekrar gözatınca bu setin esas performansını ELEKTRONİK MÜZİKTE değilde daha soft daha relax veya klasik müzik tarzında vermiş olduğuydu....Elektronik müzikte set tamamen çatlıyor bozuluyor distorsiyona giriyordu yani olabilecek en kötü şeylerin hepsi oluyordu...yaklaşık 50'ye yakın mp3, 2-3 tane audıo cd ve iki tane de dvd test etmeme rağmen Yapacak hiçbişey yoktu gerçekten şu anda pc'de kullandığım LOGITECH X-230 bile çok daha iyi performans verdiğini anladım Subwoofer konusunda...

Sonuç itibariyle;

Gerçekten büyük hayal kırıklığı yarattı subwoofer bende hiç beklemiyordum böle bir sonuç ama gerçekleri kabullenmek lazım benim logitechlerim bile daha optimal ses veriyor maalesef....Sadece ve sadece uydularun performansı inanılmaz ötesi hayatımda dinlediğim en kaliteli uydu sesine sahiptiler mid ve tiz dengesi mükemmeldi kullanılan driver'In etkisi çok büyük burada hiçbir şekilde çatlama ve seste bozulma yaşamadm,işçilik seviyesi çok yüksek ve yeterli....Elektronik müzik dinleyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmiyorum ama müziğin tınısını hissetmek istiyorsanız hi-fi kalitesinde bir 2+1 im olsun diyorsanız ve klasik müzik veya soft şeyler dinliyorsanız bu set size uyabilir...Üzülerek söylüyorum ama ben bu seti iade edeceğim..

Setin Artıları:

+İşçilik Seviyesi
    +Uyduların İnanılmaz ses kalitesi ve gücü
    +Bağlantı seçenekleri
    +Duvar aparatları
    +Kabloların kalitesi ve uzunluğu (hi-fi kablosu kullanılmış normal kablo değil)
    +Girişler altın kaplama

Setin Eksileri:

-Bassların Her Ses seviyesinde distorsiyona girmesi
    -Yüksek ses seviyelerinde uyumsuz sub/sat dengesi
    -Kumanda yok
    -Yüksek ses seviyesinde uydularda çatlama
    -Yetersiz subwoofer

Herkese Sevgiler, Saygılar, MUTLU YILLARRRR
    atalayalper,
    atalayalper@hotmail.com

• Desene okadar para boşa gittiYazık walla cok yazık bu seti alacagın parayla bi Z-2300 alsaydın (bence) kesinlikle daha iyi sonuc alırdın.Bu arada bass sürücüsü kac "?
  • Herşeye neden PARA olarak bakarsınız ki bazı şeyler vardır ve insan o şeyi yaparken veya yapmak isterken onun için paranın lafı bile geçmez yani PARA İKİNCİ PLANDADIR olay müzik ve ses ise benim içinde PARA ikinci plandadır...
  • quote:

Herşeye neden PARA olarak bakarsınız ki bazı şeyler vardır ve insan o şeyi yaparken veya yapmak isterken onun için paranın lafı bile geçmez yani PARA İKİNCİ PLANDADIR olay müzik ve ses ise benim içinde PARA ikinci plandadır...
    abow nası konustun öle walla içime oturdu
  • atalayper subwooferın orta seviye seste bile girdği distorsiyonun bir sebebide hava portlarının küçük olması olabilir. 9 kiloluk '' nerdeyse megaworks subı kadar ağır '' bir subwooferın x-230 kadar bass verebilmesi düşündürücü. yani bu işi logitech hakikaten kavramış. darısı creative in yeni modellerinin başına.
  • Distorsiyon ne demek?
  • distorsiyon = pofff pofff
    ( turkcesi - yuksek seste hoparlörün zorlandığı zaman vermesi gereken sesi bozması. genelde subwooferlar distorsiyona girdiğinde pofff diye ses çıkarır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

distorsiyon = pofff pofff
    ( turkcesi - yuksek seste hoparlörün zorlandığı zaman vermesi gereken sesi bozması. genelde subwooferlar distorsiyona girdiğinde pofff diye ses çıkarır

Saol bunuda öğremiş oldum Benim eski 4400 de bazı şarkılarda oluyordu hava kanalından kaynaklanıyor galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BhdrBss -- 31 Aralık 2005 13:41:41 >
  • inceleme ve yazılar için cok saol kardes
    tesekkuru hak ettin
  • Sende saol da bu ne alaka --->
  • @alper arkadaşım, ben de incelemeni okurken önce çok zevk alarak okudum, sonra bass sesini anlattığın yerlere gelince hakkaten ben de derin derin düşündüm, acaba böyle bir setin neden sub-bass frekanslarda distorsiyona girmesine anlam veremedim. Seti iade etmen konusunda son derece haklısın. Üzücü ve düşündürücü olan şu ki bu adamlar bu seti alan birinin eninde sonunda bass sesini artıracağını bilmeler mi? Neden bass ses seviyesini son ayarda dinleyip test ettikleri halde (buna inanıyorum) bu hataları telafi etmenin yoluna gitmiyorlar? Sence sub'ın böyle kötü sonuçlar verme nedenleri nedir? (Bu bahsettiğin olayı benim de zamanında gigaworks'taki sorunuma çok benzetiyorum. Mükemmel tizler, harika alt-orta ses bass efektleri, 7.1 ses. Ama sesi 7 dilim üzerinden 5. dilime aldığım anda sub-anfinin yetersizliği sonucu uyduların sesinde kesilmeler balşaması ve bir süre sonra da sub'ın çuvallaması.) Neyse, iade edeceğin için para sorun da olmaz. Önemli olan bu incelemeyi burda paylaşmandı.

• Haklısın wolverine para çok çok önemli değil zaten önemli olsa bu kadar parayı gidip bir 2+1'e vermezdim...Bence subwooferdaki tek problem hava çıkış deliğinin olmaması onun yerine subwooferın arkasında çok çok küçük iki tane hava çıkış yarığı var oda bu kadar güçlü bir sisteme yetmiyor doğal olarak (subwoofer 80 watt r.m.s bu arada) Herzaman söylüyorum müzikte olay bana göre hala BOSE'dir ve galiba gidip Bose Companion-3 2.1 alıcam çünkü acostimass5'in bana 200 watt r.m.s sony stereo amfiyle verdiği tadı hiçbirşey bugüne kadar veremedi belki pc'de companion verir...Birde düşünün sony amfi çok da iyi bir amfi değildir çok çok iyi bir amfiyle bose neler yapabilir hayal edemiyorum bile...
  • @Atalayalper bir ara bu seti yere göğe sığdıramıyordun yanlış hatırlamıyorsam, hatta bazı arkadaşların en iyi 2.1 olarak z2300'ü göstermesi üzerine ondan daha iyi olarak bu seti göstermiştin yanlışsam düzelt lütfen. Ama şimdi wooferin distorsiyona girdiğini söylüyorsun, öyleyse o zamanki yorumların sadece markaya ve fiyatına bakarak olayı yorumlaman mıydı?
  • 3.2.1 de çooookk pahalı be ya.. Yani o kadar milyarı ona vermeye değecek mi bilinmez ama yani bende o para olsa yapmam ne diyim...
    quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

Haklısın wolverine para çok çok önemli değil zaten önemli olsa bu kadar parayı gidip bir 2+1'e vermezdim...Bence subwooferdaki tek problem hava çıkış deliğinin olmaması onun yerine subwooferın arkasında çok çok küçük iki tane hava çıkış yarığı var oda bu kadar güçlü bir sisteme yetmiyor doğal olarak (subwoofer 80 watt r.m.s bu arada) Herzaman söylüyorum müzikte olay bana göre hala BOSE'dir ve galiba gidip Bose Companion-3 2.1 alıcam çünkü acostimass5'in bana 200 watt r.m.s sony stereo amfiyle verdiği tadı hiçbirşey bugüne kadar veremedi belki pc'de companion verir...Birde düşünün sony amfi çok da iyi bir amfi değildir çok çok iyi bir amfiyle bose neler yapabilir hayal edemiyorum bile...

• Wolverine yanlış anladın o sete ihtiyacım yok (3-2-1'e) benim bahsettiğim şey companion-3 adındaki 2+1 set...yaklaşık 590 ytl yine çok pahalı illaki düşecek fiyatı ve kesinlikle dinlemeden almam ne kadar güvenirsem güveniyim...

@Magesuko; evet doğru hatırlıyosun bendim o yorumları yapan ama inan o set o kadar çok övülmüştü ki inanamadım hemde her yerde türk sitelerinde yabancı sitelerde hi-fi dergilerinde hatta ingilterede bilmem kaç kez editörün seçimi ödülünü aldı....Zira nette bir dolu review var vs..vs...ve tabii benim o yorumları yapmamda bu markanın hi-end ürünler üreten bir marka olmasının da etkisi vardı...Sadece basslarda sorun var yoksa set zaten çok çok iyi...
  • Pardon ben 3-2-1 modelini diyorsun sandım, o.k.
    quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

Wolverine yanlış anladın o sete ihtiyacım yok (3-2-1'e) benim bahsettiğim şey companion-3 adındaki 2+1 set...yaklaşık 590 ytl yine çok pahalı illaki düşecek fiyatı ve kesinlikle dinlemeden almam ne kadar güvenirsem güveniyim...

• Sevgili üstad @atalayalper, yukarıdaki incelemeyi tekrar tekrar okudum ve cok üzüldüm
    Ama sen bu sistemi incelememis olsaydın seti aldıgımda yıkılırdım herhalde, erken uyarı için cok teşekkürler...
    O halde bana Altec lansing FX-6021 ya da MX-5021 yolu gözüküyor, hiç biri olmazsa alırım Logitech Z-2300'ü bakarım keyfime

• altec lansing mx-5021 i inceledim ve bassı sonuna kadar açarak sesi açtım ve bozulma olmadı gayet sağlam ses çıktı.( denediğim yer taksim-megavizyon) gidip deneyebilirsin tauron
  • Maalesef Ankara'da oturuyorum ve bu seti test etme imkanım olmadı @tibi dostum ama forumdaki senin gibi degerli üstadlar begendigine göre setin iyi oldugunu düsünüyorum.Zaten bu setin hakkında kötü bir izlenimi olan birisiyle karşılaşmadım.
  • teşekkur ederim. bir seti uzun süre kullanmadıktan sonra o set hakkında yorum yapmaktan kaçınırım ama çıkardığı ses benim çok hoşuma gitti ( özellikle tizleri ) ki şuanda mega kullanıyorum ona rağmen baya hoşuma gitti. ses sistemleri hakkında çok detaylı bilgim yok ama çoğu setn sbwooferının hangi ses seviyesine kadar dayandığını bilirim. ve altec lansing in o modeli kesinlikle distorsiyon yapmadan yuksek sese dayandı. gözümde piyasadaki çoğu setten üstün durumda ( fiyatıda ona göre 400-500 ytl )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.