Şimdi Ara

Açılmış salça nasıl saklanır yaa :)) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
10.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sabahın köründe geyiğin boynuzunu kırmışınız haa
    Beyler salçanın üzerine, düzleştirilip sıvıyağ konur. Çünkü standartlar tutturularak yapılmış bir salça en çok küflere karşı savunmasızdır. Salçanın asitliği ve su dengesi maya ve bakterilerin üremelerine uygun değildir. Salçada bozulma olayı en fazla küflerden kaynaklanır. Küfler oksijene ihtiyaç duyar. Yağ tabakası küflere gerekli oksijeni keserek üremelerini engeller. Tuz da bir saklama yoludur, su dengesini mikroorganizmaların yaşayamayacağı düzeye çekerek koruyucu vazife yapar ancak tat ve salçanın dokusu üzerinde tahrip edici etkisi vardır. Yağı zaten yemeklerde de kullandığımız için sorun da yaratmaz. Tuz ise fazlası zararlı olduğu ve herkesin damağına hitap etmediği için tavsiye edilmez. Her seferde bir miktar salça ziyan olur. Açıklayıcı Woody.[clvr]

• evet o 3 harf
    t-u-z
  • nerde o eski sohbetler...

buraya uygun şöyle bastonlu bir smiley aradım ama yok!
  • Ulan ne geyik olmuş yaw. Anında hatırladım 2 yıl öncesini.
  • Ayçiçek yağı hava ile teması kesecektir(yani havadaki oksijen ile). Bundan dolayı oksijenin neden olduğu kimyasal ve enzimatik ve hatta mikrobiyel bozulmalar büyük oranda engellenmiş olacaktır. Aynı ton balığındaki gibi.. Ton balığı bilindiği üzere ayçiçek yağı içindedir ve açıldıktan sonra uzun süreli kullanım istendiğinde üzerini örete3cek şekilde ayçiçek yağı eklenmesi gerekmektedir. Kaynak : Ben :) GIDA MÜHENDİSİ.
  • Benim annem de buzluğa koyuyor bak bu kesin çözüm şimdi çıkardım baktım hiç bişey yok 1 hafta önce almış aynı o zamanki gibi 1 gram küf yok
  • İşin ilmi zaten ıslak kaşığın deymemesi vede ağzı açık olarak 1 dakika bile olsa bırakılmaması. Çünkü Küf sporları(yani üreme tozları diyebiliriz) havada bulunmaktadır. Ve ayrıca gıdada üreme için en uygun su aktivitesine ulaşıldığında üreme ve de büyüme gösterirler.
  • Vallaha ben salcayi difrize atiyorum en guzel en garanti yontem uc ay kadar gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.