Şimdi Ara

Açılmış salça nasıl saklanır yaa :)) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
9.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • bu sefer yatacam
  • ben de :)
  • Benim annem üstüne tuz atıyor.
  • tuz ??
    hadi ya valla sayenizde bi kutu salçayı daha ziyan edicez gibi ama bakalım artık :))
  • yağ konur çünkü yağda oksijen çözünmez ama suda çözünür e oksijende bakterilerin yaşaması için gerekli
  • sanırım domates salçasından bahsediyorsun. biber salçasında zeytinyağı ve tuzkonur. yaklaşık bir yıl boyunca hiçbir şey olmaz o salçaya.ama zeytin yağı pahalı olduğundan domates salçasını korumak için pek tercih edilmeyebilir.ama iyi bir çözüm olacağına eminim
  • Ya sen kaşığı ıslak kullanma ve kullandıktan sonra kaldır keyfine baka ama eğer sen salça da ki su kıvamını değiştirirsen mini mini organizmaların türemesi için yeterli nemi sağlamış olursun içinde mini mini organizmaları salça bulundursa bile çözelti yapısındaki nem miktarı onların aktif olmalarını engeller... En önemli nokta ıslak kaşık değdir memek ve acık birakmamak
  • peki salcA zaten nemli degil midir?
    icerisinde su yok mudur yani?

    islak kasikla gelen 2 damla su o kadar etkili oluyor diyorsun yani ha. vay be biraz daha kassam yemek yapmayi filanda ogrenecem. ama cok iyi yumurta kirarim bak soylemis cmiydim?!
  • ya cezve sabahin korunden beri cok iyi yumurta kirdigini soyluyon.
    soyle bakalim bi seferde bi tavaya kac yumurta kirdin en fazla
    :)))
  • yüzeyi düzleştir sonra 1 parmak sıvı yasğla ört..Küften korunması için bu kadar olması şart.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cnt</i>
    <br />ya cezve sabahin korunden beri cok iyi yumurta kirdigini soyluyon.
    soyle bakalim bi seferde bi tavaya kac yumurta kirdin en fazla
    :)))
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    tavaya mi?
    tavaya mi kirmak gerekiyor[?]..
    [evlol][evlol][evlol]
  • ben varya ben hic unutmam
    15 yumurta icinede bi kangal sucuk. tava agizina kadar doldu, neredeyse ocak rezil olacakti
    manyak olmustu ama 10 kisi yedik
  • Benim e bir köfte anım vardır..Bir akşam kööfteleri yaptıktan sonra hem aceleden hem de isteksizlikten köfteleri yeniden yuvarlamak içimden gelmiyordu.. Mangalın da ateşi geçecekti zaten.. Ne yapsam beğenirsiniz??
    Tuttum iki taraflı grill i aldım köfteyi araya koyup telini de bir kapadım.. koca köfte dağılmadan mis gibi pişti.. Helva gibiydi.. 5 kişi gitti bu..
  • bu sucuklarin koftelerin pesinden spor da yapalim ama ...
  • orasi muhakkak ama
    ya sorma gecen bi kosalim dedik, dize fazla yuklendim. dizimde eklem ezilmesi olmus.
    doktor 6 hafta kosmayi yasakladi
  • ol alti hafta sucukda yasaksa sorun yok durum esitlenir.:)
  • sonra 2km koşudan sonra elmden çıkma 50cm çapında da bir köfte yenir hani..
  • :)) ne aç adamlarsınız yahuu :))
    konu salçaydı nerelere sıçradı. :))
    cezve de sporu asla ikinci plana atmıyo :)
  • yaw bir salça hakkında 3 sayfa konuşulurmu ben abi alt tarafı salça yaw bende biri birine bi yamuk yaptıtada 3 sayfa kavga ettiler sandım hey allam [evlol]

    bu arada salçanın üstüne bolcana tuz döküldümü bişeycikler olmaz yağa felan gerek yok kullanılacağı zaman üstünden ince bi tabaka alınıp kullanılır sonra gene tuzlanır böylece uzun süre kalır...
  • bence tamek salçacık denenebilir zaten 100 gr mıdır nedir marketlere bir bak eğer konserve ise tuz da ii yağ olayı da ii
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.