Şimdi Ara

açılmayan BiLGisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim bilgisayarıma yaklaşık 1 ay önce ayağımı çarptım ve kendiliğinden kapandı.

Bir kaç defa denememe rağmen tekrardan açılmadı. Denemelerim esnasında Bios hatası olduğu uyarısı verdi. Geçtiğimiz pazar günü anakartın sitesinden aldığım bios'u tekrar yükledim. Bir kere açıldı. Sonra tekrar açılmamaya başladı.

Aslında Bios yüklemem esnasında ekran kartını değiştirdim. Muhtemelen bilgisayarın açılmasın ekran kartının değiştirmemden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Çünkü power butonuna bastığımda bilgisayara elektrik geliyor ve elektrik varken fan'lar çalışıyor. Ancak bilgisayarın açılmakta olduğuna dair her hangi bir şey gözükmüyor, karanlık ekranda öyle kalıyor.

Sizce sorun nereden kaynaklanır?

• bios reset atmayı neden denemedin ki ekran kartı takılıyken bios reset at bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

bios reset atmayı neden denemedin ki ekran kartı takılıyken bios reset at bakalım

Bios'a girip mi yapmak gerekir yoksa eski anakartlarda olduğu gibi anakartın üzerinden jumper'larla mı yapılır?

Çünkü bios'a girmek için DEL tuşuna bastığım ekran gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Arkadaşlar,

Benim bilgisayarıma yaklaşık 1 ay önce ayağımı çarptım ve kendiliğinden kapandı.

Bir kaç defa denememe rağmen tekrardan açılmadı. Denemelerim esnasında Bios hatası olduğu uyarısı verdi. Geçtiğimiz pazar günü anakartın sitesinden aldığım bios'u tekrar yükledim. Bir kere açıldı. Sonra tekrar açılmamaya başladı.

Aslında Bios yüklemem esnasında ekran kartını değiştirdim. Muhtemelen bilgisayarın açılmasın ekran kartının değiştirmemden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Çünkü power butonuna bastığımda bilgisayara elektrik geliyor ve elektrik varken fan'lar çalışıyor. Ancak bilgisayarın açılmakta olduğuna dair her hangi bir şey gözükmüyor, karanlık ekranda öyle kalıyor.

1.Bilgisayarınız açıkken ser bir şekilde darbe aldıysa ve kapandıysa hardiskiniz muhtemelen arıza vardır hatta kafa attıysa motorda hiç acılmaz pc.

2.Bios güncellerken değil ekran kartı değiştirmek elektrik bile kesilirse anakart susar servise gitmeyince açılmaz.

3.pci2 slotunu kısa devreye maruz kalmış olabilir.

Size tavsiyem bütün parçalarınızı başka pc de tek tek deneyin çalışıyorsa sorun yok çalışan parçalarda eğer çalışmıyorsa yapacak bişey servise göndermek.

Tahminim anakartınızda bir sorun olabilir,hardiskinizde veya anakar üzerinde pci slotu ve rem slotlarıda arızalı olabilir deneme yanılma yolu sabırlı olup tek tek deneyeceksin yada servise gönder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

quote:

Arkadaşlar,

1.Bilgisayarınız açıkken ser bir şekilde darbe aldıysa ve kapandıysa hardiskiniz muhtemelen arıza vardır hatta kafa attıysa motorda hiç acılmaz pc.

2.Bios güncellerken değil ekran kartı değiştirmek elektrik bile kesilirse anakart susar servise gitmeyince açılmaz.

3.pci2 slotunu kısa devreye maruz kalmış olabilir.

Size tavsiyem bütün parçalarınızı başka pc de tek tek deneyin çalışıyorsa sorun yok çalışan parçalarda eğer çalışmıyorsa yapacak bişey servise göndermek.

Tahminim anakartınızda bir sorun olabilir,hardiskinizde veya anakar üzerinde pci slotu ve rem slotlarıda arızalı olabilir deneme yanılma yolu sabırlı olup tek tek deneyeceksin yada servise gönder.

Dediklerini biliyorum 6clas;

Bilgisayar açıkken darbeye maruz kaldı.

Zamanında yani 1990-1999 arası teknik servis benzeri işler yaptığımdan yapmam gerekeni az-çok biliyorum. Ne varki şu elimde parçaları deneyebileceğim 2. bilgisayar yok.
    Ancak ben harddiskten şüpheleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 24 Şubat 2014; 17:54:53 >

• Az çok biliyorsan 2. bir bilgisayarın yoksa bilgisayarcıya götür hardiski hdd tune ile test etsinler bozuk veya sector kısımlar varsa görürsün
    yada hepsini götür arızayı tek yönlü düşünmek mantıksızdır.Servisi neden tavsiye ettim bi düşün bakalım senin test şansın yok parçaları tek tek denerler ha ben serviste çalıştım az çok biliyorum diyorsun o zaman halledersin kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik serviste çalıştım, ancak dediğim gibi 2. bilgisayarım olmadığından senin dediğin gibi servise götüreceğim.

Bu arada bütün parçalarda 2 senelik garanti süresi geçti. Bilgisayarı 2009 Aralık ayında aldım. en son parça ekran kartı; onu da eylül 2011'de aldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Kapanıyor
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

bios reset atmayı neden denemedin ki ekran kartı takılıyken bios reset at bakalım

Bios'a girip mi yapmak gerekir yoksa eski anakartlarda olduğu gibi anakartın üzerinden jumper'larla mı yapılır?

Çünkü bios'a girmek için DEL tuşuna bastığım ekran gelmiyor.

jumper değil bios pilinden hallet

• aynen bilgisayarı prizden çıkar bios pilini çıkar bios default ayarlara gelsin,,,eğer anakartta onboard vga çıkışı var ise oradan da deneyin..dediğinize göre ekrana hiç görüntü gelmiyorsa hdd le alakalı değildir!!! bunun başlıca 2 sebebi olur ya ram arızası yada ekran kartı arızası,,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.