Şimdi Ara

Acilll destekk Unlock SSD hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Lenovo V330 model notebook aldım. 250GB crucial da ssd disk taktım. orjinal windows 8.1 kurulumu gerçekleştirmek istedim. ilk kurulum kısım bittikten sonra pc yeniden başladı. sonra unlock ct250mx500ssd4 diye alan çıktı ve şifre soruyor. bilgisayar üzerinde hiç bir işlem gerçekleştirmedim. ve şuan ne bios tarafına nede başka bir alana girmeme izin veriyor. ekran bu şekilde kaldı. çok acil desteğinize ihtiyacım var.

    Acilll destekk Unlock  SSD hk.







  • Sorununuza crucial tarafından burada açıklık getirilmiş biraz komplike bir durum windowsun edrive ve bitlocker yazılımları sorun oluyor gibi gözüküyor PSID geri döndürme aracı ile sürücüyü sıfırlamanız gerektiğinden bahsedilmiş umarım faydalı olur..

    It's very possible your Windows 10 install enabled Microsoft eDrive which is causing the issue. Along with with @HWTech is suggesting, you should also be able to simply download our Storage Executive Software on your old drive, connect the SSD with your adapter, then try running the PSID revert option. If Windows did enable eDrive or some other form or full disk encryption, then PSID revert will let you reset the drive, you can then proceed with formatting and installing Windows again.

    https://forums.crucial.com/t5/Crucial-SSDs/An-Overview-of-Crucial-Storage-Executive/ta-p/170456


    If eDrive is the source of the problem it probably is not interacting well with the TPM module on your laptop, so it would be best to prevent eDrive from enabling the next time you install Windows again. To do this, you can simply enable an ATA password in the UEFI settings, this will overwrite eDrive since you can't have both at the same time, install Windows, then disable ATA security once Windows is finished installing. The other option is to perform a registry edit to disable eDrive with Command Prompt using the install disk prior to installing Windows. This forum link below has the simple registry change to do this. It's a shame Microsoft doesn't give people a simple way to turn off eDrive instead of forcing it onto any machine that supports it -_-
    https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-hardware/sed-edrive-unprovisioning/8714...

    Türkçe çevirisi bu şekilde olabildi.

    Soruna neden olan, Windows 10 yüklemenizin etkin Microsoft eDrive'ı yüklemesi çok olası. İle birlikte @HWTech öne sürüyor, ayrıca basitçe, eski sürücüde bizim Depolama İcra Yazılımını indirmek için adaptör ile SSD bağlamak, ardından PSID Geri döndürme seçeneği çalıştırmayı deneyin gerekir. Windows eDrive'ı veya başka bir form veya tam disk şifrelemesini etkinleştirdiyse, PSID geri döndürme, sürücüyü sıfırlamanıza izin verir, ardından Windows'u yeniden biçimlendirme ve yükleme işlemine devam edebilirsiniz.

    https://forums.crucial.com/t5/Crucial-SSDs/An-Overview-of-Crucial-Storage-Executive/ta-p/170456


    Eğer eDrive sorunun kaynağı ise, muhtemelen dizüstü bilgisayarınızda TPM modülüyle iyi etkileşimde bulunmuyor, bu nedenle bir dahaki sefere Windows'u tekrar yüklediğinizde eDrive'ın çalışmasını engellemek en iyisi olacaktır. Bunu yapmak için, UEFI ayarlarında bir ATA şifresini basitçe etkinleştirebilirsiniz, bu, aynı anda ikisine sahip olamadığınız, Windows'u yükleyebileceğiniz ve ardından Windows kurulumu tamamlandıktan sonra ATA güvenliğini devre dışı bırakamadığınız için eDrive'ın üzerine yazacaktır. Diğer seçenek, Windows'u yüklemeden önce yükleme diskini kullanarak eDrive'ı Komut İstemi ile devre dışı bırakmak için bir kayıt defteri düzenlemektir. Aşağıdaki forum bağlantısı, bunun için basit bir kayıt defteri değişikliğine sahiptir. Bu utanç verici bir durum değil Microsoft, insanlara onu destekleyen herhangi bir makineye zorlamak yerine eDrive'ı kapatmanın basit bir yolunu vermez -_-

    https: //answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-hardware/sed-edrive-unprovisioning/8714 ...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.