Şimdi Ara

ACİLL yardımmmmm!!(Raid Ahci problemi!!!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben geçen gün samsung 320 GB sata II harddisk aldım.Önceki harddiskimde samsun 80 GB sata idi...DS3 boardum var...windowstan jmicron driverlarını kurupo biostan harddiskleri çok rahat ahci modda kullanabiliyodum...Bİde RaİD deneyim dedim biostan raid seçir gereken ayarları yaptım windows mavi ekran verdi..Sonra tekrar ahciye döndüm ancak windows boot ederken "disk okuma hatası" yeniden başlat gibi bir hata çıktı yanni bir türlü windowsu boot edemedim ,işin kötüsü iki harddiskimdede nevar ne yoksa uçmuştu....sonra 320GB olana tekrar XP yi kurdum...Şimdide ne DS3'ün sarı slotlarında nede mor slotlarında ahci modda boot edemiyorum sadece ide modda kullanabiliyorum....Tam boot ekranı çıkacagı sırada "disk okuma hatası" yeniden başlat diyo..Sizce tekrar ahcide nasıl boot edebilirim.Acaba bu raidle ilgili yaptıgım ayarlar silinmedimi formattan sonra..YArdımlarınızı bekliyorum şimdiden sagolun....

• Eğer ayariarın silinmediği için böyle bir sorun oluştuğunu düşünüyorsan,raid biosa gir ve oluşturduğun raid dizisini delete et,kaldır.Çünkü raid biosta oluşturduğun dizi biostan veya başka bir yerden değiştirilemiyor.
  • Harddisk nasıl iptal oluyor anlamadım.Yapabileceklerin zaten raid oluştururken yaptıklarının tersi plabilir.Biostan da sata controller modunu ahci veya emulated pata yapabilirsin.Zaten raid bios ta delete ettiysen boot etmemesi için bir sebep kalmıyor.Boot etmiyorla kastın xp kurulumuna mı girmiyor onu da açıklayabilir misin?

Eğer xp kurup sonradan,kurulu olan sistem varken biosa girip sata modunu ahciye çeviriyorsan zaten bunu yapamazsın.
  • Evet xp kurulu suanda ide olarak kurmustum ama önceden yaptıgım raid ayarlarını silmemiştim..Xp kurulumunu yaptıktan sonra raid ayarlarını sildim ama ide modda açılıyo ahci modda "disk okuma hatası " yeniden başlat gibi hata veriyor....
    xp+sp2 acil yardım
    21 yıl önce açıldı
    RAİD 0 YARDIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.