Şimdi Ara

acill yardım lütfen delircemmm --- video - cd aktarım programı arıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABALAR ARKADAŞLAR.TAMAM AYIP ETTIM FORMA UYE OLUR OLMAZ SORU SORMAK ICIN MESAJ YAZIYORUM FAKAT BU KONU HAKKINDA DEFALARCA ARASTIRDIM OKUDUM OKUDUM SITEER GIRDIM YOK YOK..
    BENDE SONYY Digital 8 DCR-TRV14 5E PAL VAR.VE BEN BUNLARLA CEKMIS OLDUGUM 8 KASET VAR DOLMAYI BEKLEYEN KENDIM DENEDIM OLMUYOR.MAKER DE KOPYALIYORUM GORUNTUDE TITREMELER VAR.FOTOGRAF CEKTIGIMDE RESIMLER DONUNCA TITRIYOR.ULEAD VIDEO STUDIO X2 INDIRDIM SUREM BITMEK UZERE AMA ONDADA BISEY YAPAMADIM.YANI KAFAYI YIYCEM KUCUKDE BEBEGIM VAR ZAMANDA BULAMIYORUM AMA DOLU KASETLERI DUZGUN GORUNTUYLE CD YE AKTARMAK ISTIYORUM FAKAT IYI KALITE VEREN BI PROGRAM BULAMADIMI BENMI YAPAMIYORUM YADA CARESI YOKMU BILMIYORUM ..BANA YARDIMCI OLUP SORUMU CEVAPLANDIRIRSANIZ COK MUTLU OLACAM...BEKLIYECEGIM..TESEKKURLERR
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ben haddim olmayarak madem vaktiniz de yok köşebaşındaki CD-DVD satan dükkanını öneririm... Hem 8 tane yaptırınca pazarlık payınız da olur... Çünkü o kadar kolay değildir bu aktarım işi bayağı vakit de alır...
  • BU ZAMANA KADAR BEKLEYIP BIRIKMESIDE HA BUGUN HA YARIN DERKEN MADDI OLARAK PAHALIYA PATLIYOR BENIM ICIN BENDE NASIL OLUR BILENINIZ VARMI DIYE FIKIRERINIZ ICIN UYE OLUP SORMA GEREGI DUYDUM BOLE PARAYI VER YAPTIR DEMEKLE DEGILDE FIKIRLERINI SUNSAN DAHA COK MEMNUN OLURDUM ARKADASIM...CD CIYE GIDIP VERMEYI BENDE BILIYORUM MERAK ETME
  • Arkadaslar bana yardım eden yokmu ltfnn???
  • iyi akşamlar aramıza hoşgeldiniz.arkadaşlar yeni bir üye büyük harfle yazdı diye veya konuyu yanlış yerde sordu diye eleştirmememiz gerekir,bizlerin burada bulunma amacımız yardım etmek değilmi. yeni arkadaşa hoşgeldiniz deyip yazılarını küçük harfle yazması gerektiğini büyük yazının uyarı ve kızmak bağırma anlamına geldiğini belirtirsek daha iyi yardımcı oluruz düşüncesindeyim
  • Merhaba arkadaşım.

Kameranızda firewire (ieee 1394) çıkışı var mı? Eğer varsa aktarımı bu port üzerinden yapmanız daha iyi olur.Firewire kablosu kullanmanız gerekir.(15-20 ytl civarı)USB bağlantısı üzerinden de olur ama daha düşük çözünürlükte aktarılır ve kalite kötü olur.MAKER derken Windows Movie Maker mi demek istediniz acaba? Movie maker ile USB üzerinden ya da firewire üzerinden aktarım yapabilirsiniz.Tabii ki en iyisi firewire üzerinden avi formatında aktarım yapılması.

Ancak benim bu anlattıklarım MiniDV için geçerlidir.Sizin kameranız Digital 8 tipi.Açıkçası bu tip kameradan aktarım hakkında çok bilgim yok.

Bilgisayarda yüklü olan edit programı kadar sistemde bulunan video codecler de bazan video kalitesini etkiliyor.
  • 540.000 Piksel CCD
    20x Optik Zoom / 560x Dijital Zoom
    Dahili Video Işığı
    2.5" Renkli LCD (123.200 piksel)
    NightShot
    Uzun Oynatma (Video8 bantlarda da)
    Pil Bilgisi (LCD ekranda)
    STAMINA (isteğe bağlı satılan pil ile)
    i.LINK™ (DV çıkışı)
    6 Programlı AE
    8 Resim Efekti
    evet i link var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tesekkur edıyorum arkadaslar . Evet frewire kablosu var.takıyorum rahatlıkla vıdeoyu yukluyorum wındows movıe maker den cd ye aktarıyorum.yanlız orjınal gıbı olmuyor tabıkı ben en azından vıdeoyu tıtresımlerını azaltmak ızlerken sorunları gıdermek ıcın programları kullanacagımı soledı bazı arkadaslar studıo x 2 de nasıl yaparım veya daha ıyı bır program varmıdır.yoksa bu tıtremeler ıcın yapacagım hıc bısey yokmu :( oyleyse ugrasmıyacagım..tesekkur edıyorum ayrıca
  • sonucu CD yaptığınız için kötü oluyor. En azından DVD ye yazmanız gerekir.Kasetteki kaydınız 25Mpbs siz VCD yaparsanız bu 1Mbps ye düşer yani 25 kere daha kötü kalite demektir. Titreme de görürsünüz, donuk kareler de görürsünüz, mozaikler her şey olabilir. VCD ye artık uğraşmayın böyle CD ye aktarma işleri ile. Kaset aktarıp kasetleri silecekseniz en mantıklısı DVD yapmak. CD mi kaldı bu devirde.
  • kesinlikle katılıyorum.kasetteki kaydın VCD yapılması resmen videonun katledilmesidir.DVD yapılmalıdır.Zaten artık DVD yazıcılar da DVD playerler de oldukça yaygın ve ucuz.Hatta artık yavaş yavaş bluray'a kayılıyor.DVD bile eskimeye başladı.Kayıtlarınızı DVD olarak hazırlarsanız daha iyi sonuç elde edersiniz.

Videoda titremeden bahsetmişsiniz aklıma geldi.Tahmin ettiğimi şey ise şöyle bir durum var: aktardığınız video interlaced ise bilgisayarda izlerken paralel çizgilenmeleri ve titremeleri görebilirsiniz.Bu normal bir şeydir.Maalesef dijital videonun bir problemidir.Bunu yine video düzenleme yazılımı ile de-interlace ederseniz çizgilenmeler ortadan kalkar.(movie makerde bu işlev yok.Ben bunu adobe premiere ya da canopus procoder ile yapıyorum.Ulead'de olması lazım.TEMPGENC programında yapılabiliyor.vs.vs..)Bu videoyu yine movie maker ile WMV tipi bir videoya dönüştürürseniz bilgisayarda izlerken çizgilenmeler olmaz.Oluşturduğunuz DVD leri TV de izlerken bu çizgilenmeleri görmezsiniz.Tabii bütün sıkıştırma işlemleri videonun kalitesinden ödün vermek anlamına geliyor.Özellikle bu kayıplar bilgisayarın LCD ekranında daha fazla hissediliyor.

Aktardığınız video ham avi ise hangi programla aktardığınız önemli değil.Hepsi DV avi şeklindedir zaten.Sorun sizin sonradan uyguladığınız sıkıştırma convert işleminde.Ne kadar çok sıkıştırma o kadar çok kalite kaybı.Bir çok video convert yazılımı varsayılan ayarlarıyla çok fazla sıkıştırma yapar ve sonuç kötü olur.Ayarlarla biraz oynamak lazım.25 mbps lik videoyu 800 kbps ye falan düşürmeye kalkarsanız sonuç facia olur.

En az 8-9 mbps arasına getirilirse nispeten orijinale yakın kabul edilebilir bir kalite elde etmiş olursunuz.Zaten DVD videoda bu değrlerde en azından bu kadrdır.

• Arkadaslar cevaplarınız ve bu konuyla ılgılendıgınız ıcın tesekkur edıyorum benım gıbı bu sorunu yasayan cozum arayan arkadaslarada faydamız olur boylelıkle.Gelelım cevaplarınızı okudum ben firewire kablosunu takıp pc ye aktarıyorum oradan da windows movıe makerle kayıt yaptım..Daha oncede ulead vıdeo studıo ıle yapmıstı cok uzun zaman once Movıe Maker e gore renk olsun tıtreme olsun fazla olmamıstı..Ama o programda yabancı oldugundan nasıl yapılıyrodu ayarları vardı sanıyorum sımdı unuttum ve studıo x2 programını ındırdım ..
    Ayrıca CD degıl DVD olarak kopyalıyorum..Titresım derken ızlerken gozlerı agrıtacak ve yoracak sekılde hareketler vs.. takıp etmekde zorlanıyoruz ve adeta gozlerımız acıyor.yanı cızgı falan olusmuyor ani ve hızlı hareketler yapılmıs gıbı vıdeoyu takıpde ınsanın gozlerını yoruyor orjınal cektırdıgım vıdeocudakı cd yle karsılastırınca aradakı fark ortada oluyor ama ben bunu cozemedım yada bu benım ısım degıl belkı ama dedım kendımce basıt bır cozumu varsa benım bılmedıgım o sekılde kopyalarım dıye dusundum.
    Yani yazdıklarınıza gore soyle dıyebılırmıyız: Programların cd dekı gorunumun degısmesınde fazla bır etkısı yok, yada tam olarak hangı programla bu ıse devam edeyım sız cok guzel anlatmıssınız aslında ama konu hakkında cook bılgım olmadıgından (sızler kadar) kafam cok karıstı..Ben bırde sunu soleyım kasetlerdekı cekım cd ye aktardıkdan sonra 2. 3. cekımlerde yaptıgım kasetler oldu bununda tıtremeyle ılgısı olabılır dıye dusunmeyede basladım sanırım.fotografcılar solemıstı...tekrar tesekkur edıyorum zaman ayırıpda cevap yazdıgınız ıcın...:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melis.se -- 18 Şubat 2009; 2:11:59 >

• belki de PC donanımınız bu iş için yeterli değildir. Özelliklerini yazar mısınız? İşlemci, RAM, ekran kartı vs?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.