Şimdi Ara

Açılışta windows gezgini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar açıldığı an, hiçbir işlem yapmadan masüstü yerine direkt windows gezgini açılıyor.. Sebebini ve nasıl düzeltilebileceğini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 19 Eylül 2006; 19:35:40 >

• başlat-tüm programlar- başlangıç klasörünü kontrol et. eğer orda varsa her açılışta çıkar
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs

başlat-tüm programlar- başlangıç klasörünü kontrol et. eğer orda varsa her açılışta çıkar

Yok, başlangıç klasörü boş görünüyor.. Bir anlam veremedim ve çözemedim bu sorunu..
  • denetim masasında zamanlandırılmış görevde olabilir.
  • başlat/çalıştır/msconfig yaz çıkan penceredeki başlangıç ayarlarını kontrol et eğer burada görürsen windows gezginini yanındaki tiki kaldır
  • @Technics, msconfig-başlangıçta bütün tikleri kaldırsam da düzelmiyor..
    @ziborotty, ilginç bir öneri.. Bilgisayar işyerinde olduğu için yarın bakıcam bu dediğine.. Başka önerisi olan varsa yazsın lütfen arkadaşlar.. Ne de olsa; akıl akıldan üstündür de mi
  • sorunun yeni olduysa eğer sistem geri yüklemeyi kullanarak eski bir zamana döndürebilrsin bilgisayarını ama unutma bilgisayarın tüm yükleme ve ayarlarıyla o tarihe dönecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bu da denenebilir ama, sanırım virüsten kaynaklanan bir sorun bu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

sorunun yeni olduysa eğer sistem geri yüklemeyi kullanarak eski bir zamana döndürebilrsin bilgisayarını ama unutma bilgisayarın tüm yükleme ve ayarlarıyla o tarihe dönecektir.

SİSTEMİ GERİ YÜKLEMEK

Bilgisayarınızda donanım ve yazılım düzenlemelerini sıkça yapıyorsanız, bazen bilgisayarınızı istenmeyen bir durumda bırakabilirsiniz. Buna kilitlenme ya da çökmeler de dahil. İşte bu durumlarda System Restore ile sisteminizi geri bir tarihe geri döndürebilirsiniz. Bu işleme sistemi geri yükleme denir.

Sistem geri yükleme aracı şunları yapar:

Bilgisayarı bilinen bir iyi duruma geri döndürür.
    Geri yükleme sırasında kişisel dosyalarınız kaybolmaz.
    Tarihleri ve geri yükleme noktalarını bulur.

System Restore spesifik aralıkları saklar. Ayrıca kendinize ait geri yükleme noktasını da yaratabilirsiniz. Böylece sadece belli bir zamana değil belli bir geri yükleme noktasına geri yükleme yapmanızı sağlar. Örneğin bir .exe dosyayı sildiniz ya da program dosyaları zarar gördü. Bu durumda eskiye doğru bir sistem kurtarma işlemi yaparak program dosyaları kurtarılabilir.

Sistemin geri yüklenmesi Windows ve programların o zamanda ya da o anki duruma geri dönmesi anlamına gelir. Bu arada kullanıcı dosyaları bu geri yüklemeyle etkilenmezler.

Eğer Windows XP'nin gücellenmesi için Windows otomatik güncellenmesi (Windows automatic update) kullanılıyorsa, sistem geri yükleme kuruluştan önce bir geri yükleme noktası yaratır.

Sistemi geri yüklemek için:

1. Start mönüsünü tıklayın, Programs'ı, All Accessories'i ve System Tools'u işaret edin ve System Restore'u tıklayın.

Bir geri yükleme noktası (restore point) yaratmak için:

1. Start menüsünü tıklayın, All Programs'ı, Accessories'i ve System Tools'u işaret edin ve System Restore'u tıklayın.

2. Create a restore point seçeneğini seçin ve Next'i tıklayın.

3. Bu geri yükleme noktasını tanımlayacak, örneğin "14 Ağustos- Director 6.5 yazılımı kurmadan önce" bir ad girin. Next'i tıklayın.

4. OK düğmesini tıklayarak bu geri yükleme noktasını yaratın.

• @ ziborotty, ayrıntılı bilgi için teşekkürler..Bunu da deneyelim bakalım
  • peki acildiginda system32 klasorumu aciliyor dostum ?
  • klavyene sağlık
    quote:

Orjinalden alıntı: Ziborotty
    SİSTEMİ GERİ YÜKLEMEK

Bilgisayarınızda donanım ve yazılım düzenlemelerini sıkça yapıyorsanız, bazen bilgisayarınızı istenmeyen bir durumda bırakabilirsiniz. Buna kilitlenme ya da çökmeler de dahil. İşte bu durumlarda System Restore ile sisteminizi geri bir tarihe geri döndürebilirsiniz. Bu işleme sistemi geri yükleme denir.
    ................
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.