Şimdi Ara

Açılış sorunu ve diğer problemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar laptop henüz bir kaç aylık, freedos aldım ve internetten key alarak windows 10 pro kurdum.

    ilk başlarda bir sorun yoktu. daha sonra bazı oyunlarda sorunlar olmaya başladı. ATS , THE CREW , forza apex gibi oyunlarda aşırı fps düşüyor. Garip bir şekilde The Witcher 3 de high ayarlarda hatta ultra ayarlarda bile sorunsuz oynuyorum.

    diğer bir önemli soruna gelince windows u anniversarry update yaptım. Ondan sonra başlangıçta siyah ekran çıktı mouse gözüküyor! bu siyah ekran açma kapama tuşuna basılı tutup kapatınca 2. açılışında yerini windows loading ekranına bırakıyor daha sonra bir kez daha kapatıp açtığımda hiç birşey olmamış gibi açılıyor. ( her kapatıp açmamda bu rutini yapmak durumundayım tek seferlik değil)

    bir başka sorun laptop u kullanmıyorken fan hızı artıyor sanki aşırı yükte kullanıyormuşum gibi mouse u elime alıp hareket ettirdiğim zaman fan yavaşlıyor normale dönüyor!

    Laptop marka ve özellikleri:

    MSI GE72 6QF

    32Gb ram

    GTX 970M ekran kartı

    I7 6700 HQ işlemci

    gördüğünüz gibi derli toplu bir sistem var .

    - Denediğim bir kaç yönteme gelirsek.

    chkdsk /r denedim (güvenli modda ve normal modda ikisinde de başlatılamıyor dedi yeni restart ta başlatılacaktır diyor restart atıyorum ama başlamadan laptop açılıyor)

    Başlangıç onarmayı denedim srttrail.txt ile biten bi dosya hatası sebebiyle başlangıç onarma başlamıyor! (windows cd ile yaptım cd siz de yaptım aynı hata veriyor)

    sorunlara yardımcı oldugunuz için şimdiden teşekkür ederim.







  • bi tavsiyesi olan yok mu arkadaşlar ?
  • mimi kullanıcısına yanıt
    eğer key'in varsa windows'un sitesinden yeni iso kalıbı indir şu en son redstone güncellemesi içinde olan iso'yu o şekilde format at,ondan sonra driverleri yükle
    bu update'den sonra bi ton hata mesajı alan insan var internette,ben direkt format atıp temiz kurulumla güncellemeye geçtim en iyi şekilde öyle oluyor
    aşırı fps düşüşü ise oyunları hdd'ye kuruyorsan olabilir,normal hddlerin erişim süreleri ve rastgele okuma süreleri düşük - laptop için olan hdd'lerin dahada düşük,o oyunları ssd ye kurup öyle oynamayı dene bide(tabi ssd var ise laptopda)
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok sağolun bir çok program vardı ama gidecek artık yapacak bişey yok sanırım. En temizi yeniden temiz kalıpla kurulum yapmak.

    Evet hdd ye kurulu oyunlar ssd 256gb olduğu için fazla kurulum yapamıyorum ama eğer öyleyse mecburen en fazla oynadığım oyunları ssd ye kurarım. Teşekkür ederim kurulumu vs yapınca bilgilendiririm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mimi kullanıcısına yanıt
    ayrıca bu nvdia optimus(bumblebee) diye bi program var bu laptoplarda,sana sormadan oyunların ve programların hangisinin işlemci üzerindeki grafik biriminde hangisinin harici ekran kartında çalışacağına karar veriyor
    witcher gibi çok yüksek grafik kartı isteyen oyunu direkt olarak harici grafik birimine atamış olabilir,diğer daha düşük sistem isteyen oyunları ise intel'in daha grafik birimine atamış olabilir,bu yüzden o oyunlarda düşük fps alırsın
    o programı açıp oyunların hepsini nvdia harici grafik kartına ataman lazım
  • Sorunu sonunda çözdüm sorun malware den kaynaklıymış cppredist x64 gibi bi adı var eğer benim gibi sorunu yaşayan varsa bilgilendirmiş olayım mouse kullanılmadığı zaman bilgisayarı aşırı kasıyor yabancı sitelerden yaptığım araştırmalar sonucu değişik yorumlar var ama sanırım bitcoin kasan hackerların bir oyunu muhtemelen torrent aracılığı ile bulaşmıştır. Eğer bunun gibi sorun yaşayan olursa görev yöneticisinde cppredist adına rastlarsa Malware programı ile temizlenebilir. Yorumları için tekrar teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimi -- 26 Ekim 2016; 16:3:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.