Şimdi Ara

Acilen Siz Abilerimden Beraber Hazırlamak Üzere Çalışma Programı Yapmayı İstiyorum..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili abilerim, saygıdeğer ablalarım,ve forumdaki tüm dostlar.. Benim Ygs/Lys'ye girmek için 461 Gün 15 Saat 54 dakika 44 saniye :D geriye kalan bu zaman içerisinde güzel bir çalışma programına ihtiyacım var.. aşağıda kişisel olarak kendimde gördüğüm ders olarak +larımı ve -lerimi sizlerle paylaştım.. umarım bir kişi benim bu sorunuma yardımcı olur.. hedefim 489.517 MF-4 puanı ile Hacettepe Üniversitesi-Bilgisayar Müh. Bölümü..bazı kişiler merak eder diye söylemek istiyorum bu kararımı 7. sınıfta verdim ve şuan 11.sınıfta okuyorum.. yani kararım öyle bir anda istek ile bilg. müh değildir.. şu ana kadar html,css dilleri ,visual basic,dreamwaver,photoshop programlarını kullanmasını kişisel çabalarım ile öğrendim.. eğer bu üniversite bölümünü kazanırsam kendimi gerçekten geliştirebileceğime inanıyorum..benim bu sınav kazanma uğrumda yapmam gereknleri, almam gereken birtakım kaynakları ve ayırmam gereken zamanı belirtirseniz çok iyi olur..yorumlarınızı şimdiden 4 gözle bekliyorum..

    Kişisel "+larım ve -lerim"
    matematik-1 %70 mat-2 %50 yapabiliyorum.. +matemetiği severek yapıyorum.
    geometri temelim zayıf,özellikler (kelebek özelliği vs.) yarım denebilecek kadar az..
    Fizik temelim var.. gerçekten ciddi yorumlar yapabiliyorum sorular üzerinde.. temelin üstüne katmam gerekiyor bunun bilincindeyim..
    kimya temelim orta derecede fizik kadar çalışmasam bile yapacağıma inanıyorum..
    biyoloji bilgim ortanın üstünde.. gerçekten matematik kadar onuda severek yapıyorum ancak geliştirmeliyim tabikide.
    edebiyat/dil anlatım edebiyatta gerçekten unutmuyan cinslerdenim tanzimat,servetifinun,fecri ati,divan halk ne edebiyatı varsa hepsi hakkında bilgi sahibiyim.. tek eksiğim kitap okuma alışkanlığı.. yorumlarınızı bekliyor iyi günler ve iyi forumlar diliyorum..







  • Önce Güvender sonra Fem'in kaynaklarını kullanmanı öneririm. Her ikiside cemaate ait olsa da hala en iyi kaynaklar. Başlangıç için Güvende, sonrası Fem. Günde ortalama 2 saat çalışman yeterli olacaktır. Dershane ya da okula göre plan yapma. Onların haricinde konuları baştan sona bitecek şekilde planını yap ve bir gün 1o saat çalışıp 3 gün yatacağına her gün çalış 2 saat çalış.
  • Öneriniz için çok teşekkür ederim.. En kısa zaman içinde uygulamaya geçeceğim.. Başka önerilere ve eleştirilere açığımdır.. up..
  • Merhaba dostum öncelikle,
    Bana göre dersi ne zaman severek çalışıyorsan o zaman çalışmalısın,mesela ben akşamları 12'den sonra sabah ezanına kadar çalışırım.Belki bu çoğu rehberlikçiye karşı yanlış gelebilir ama benim bu şekilde aklıma giriyor :) ayrıca kesinlikle 1 oturuşda maksimum 40 dakika çalış.40 dakikadan sonra 10-20 dakikalık kısa aralar ver.Zorunlu olmadıkça 40 dakikayı kesme (örn,acil olmadıkça tuvalet vb.).Hergün Ders programı yapma,eğlence programı yap.Nasıl olur diyorsan,atıyorum cuma günü 4-5 arası sherlock holmes izleyeceksin,ona göre çalış.Dediğim gibi çalışacağın zamanıda kendin seç,şuanlık aklıma bunlar geldi :)
  • chasy17 dostum önerilerin için teşekkürler.. iki öneriyide toplayıp bir programım olucak .. çok teşekkürler.. yeni önerilere açığım..up...
  • -deleted-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rtiz -- 30 Aralık 2011; 17:09:05 >
  • flood gibi oluyor ama up...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle Allah yardımcınız olsun işimiz çok zor bende 11. sınıfım bölümüm tm
    dershaneye gitmiyorum gitmeyide düşünmüyorum.okuldan 15.30da çıktığım için çok yorgun oluyorum drshaneyi sallarım gibime geliyor şimdilik güvender kaynaklarımı aldım konularımı testlerimi bitirdikten sonra fem ..vs. vs. diğer kaynaklara geçicem..Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin inş. ..
    Biz ne kadar uğraşsak çalışsak çabalasakta yine rabbim bilir en iyisini
    başarılar
  • Allah herkesin hakkında en iyisini nasip etsin kardeşim.. işimiz zor.. ama moral bozmaya değmez.. oturup çalışıcaz adam gibi.. hepsi bukadar.. upp
  • Arkadaşım, bu yazı "Matematik Yazı" ilan et. 3 ay eşşek gibi Matematik yap. Testlerde full çıkaracak hale gel. Bunu yaptıktan sonra, kışın diğer dersleri halletmesi daha kolay oluyor. Hacettepe iyidir. Ama biraz daha kas, Bilkent hedefle. (Geometri de dahil Matematik tanımıma...)
  • ilk önce çalışacağın ortamı seçmelisin. ben sınava, müzik dinleyerek ve televizyon açık çalışmıştım. seninde kendi çalışma ortamın olmalıdır. ayrıca soruları sınıflandırarak, ayrım yapmak ve zaman yönetimi çok önemlidir. çoğu kişi zor sorulara gereğinden fazla takılarak, zamanlarını boşuna harcarlar.(çözememenin getirdiği moral bozukluğu da cabası) planlı çalışmak, çok çalışmaktan daha yararlıdır. çalışma saatleri arasında, farklı uğraşlarla, beynini dinlendir. çünkü zinde bir beyin, bilgileri daha kolay hazmeder. en önemlisi, kendinin sınava psikolojik olarak hazırlanmalısın. sınava girerken, kafanda stres, endişe, ve güvensizlik gibi duygular olmayacak. puan hesaplamaları yapmadan, kendine güvenerek, sınava girmelisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MORATORYUM

    Arkadaşım, bu yazı "Matematik Yazı" ilan et. 3 ay eşşek gibi Matematik yap. Testlerde full çıkaracak hale gel. Bunu yaptıktan sonra, kışın diğer dersleri halletmesi daha kolay oluyor. Hacettepe iyidir. Ama biraz daha kas, Bilkent hedefle. (Geometri de dahil Matematik tanımıma...)


    Aklıma Yatan bir cevap olmuş.. Matematiği full çekmek zaten istediğim ve aklımda olan birşey.. yazı buna feda etmek en akıllıcası olucak anlaşılan..kendimi yapacak kadar gördüğüm yer hacettepe olduğu için öyle yazdım.. elbette gavur misali "minareye ateş edeceksem en üsyü hedefliyecem, eğer olmazsada biraz aşşağısı".. :) teşekkür ederim öneriniz için.. :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    ilk önce çalışacağın ortamı seçmelisin. ben sınava, müzik dinleyerek ve televizyon açık çalışmıştım. seninde kendi çalışma ortamın olmalıdır. ayrıca soruları sınıflandırarak, ayrım yapmak ve zaman yönetimi çok önemlidir. çoğu kişi zor sorulara gereğinden fazla takılarak, zamanlarını boşuna harcarlar.(çözememenin getirdiği moral bozukluğu da cabası) planlı çalışmak, çok çalışmaktan daha yararlıdır. çalışma saatleri arasında, farklı uğraşlarla, beynini dinlendir. çünkü zinde bir beyin, bilgileri daha kolay hazmeder. en önemlisi, kendinin sınava psikolojik olarak hazırlanmalısın. sınava girerken, kafanda stres, endişe, ve güvensizlik gibi duygular olmayacak. puan hesaplamaları yapmadan, kendine güvenerek, sınava girmelisin.



    Çalışacağımı düşündüğüm ortam bilgisayarsız,cep telefonsuz,televizyonsuz olmasını sağlıyacağım.. zaman yönetimi hakkında pek bir bilgim yok .. internetten biraz araştıracağım.. okuldaki ve dershanedeki rehber öğretmenimede danışmam gerek elbette.. yukarıda koyulaştırdığım yazı çok güzel bir söz.. teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.. :)




  • upp.. Başka önerisi olan varmı?
  • takip:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.