Şimdi Ara

ACİL YARDIM ZORDAYIM!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler şu an pc nin fanını söküp taktım temizlemek amaçlı... Ancak pc şu an açılmıyor!! Windows başlatılıyora gelirken kapanıyor tamamen... Acaba fanı söküp takarken ana karta zarar vermiş olabilirmiyim ondanmıdır ne yapmalıyım ???

• muhtemelen fanı yerine tam oturtmadıgın için işlemci ısınıyor ve bilgisayar kapanıyor.tekrar kontrol etmekte fayda var.
  • fanı ters takma ihtimali varmı mesale 90 derece sağ dönmek gibi... Ayrıca fanı kontrol ettim sıkı oturmuş çekice gelmiyor..
  • işlemcinin modeli nedir.bilgisayar kısa bir sürede olsun çalışıyorsa açıp hemen bios a girin ve cpu sıcaklığını kontrol edin.dediğiniz gibi açılırken kısa süre sonra kapanıyorsa sorun büyük ihtimal cpu fanından kaynaklanıyor.
  • işlemci pentium 4 3.20ghz çift çekirdek... Fanda intelin... Biosa girmeyi deneyemeden kapanıyor .s
  • işlemci pentium4 3.2ghz çift çekirdek fan intel... Şuan fan tam oturuk.. Bide kasanın içinden küçük bilye tarzı bşi düştü sanırım şimdi kırıldı ://
  • şu an current cpu temperatureyi takip ediyorum biosdan 80 le başladı şu an 89-90
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lütfen Acil Yardım !!!!!!!!!!
    20 yıl önce açıldı
    Acil Yardım!!
    13 yıl önce açıldı
    Acil yardım!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet söylediğim gibi cpu ısınıyor.muhtemelen işlemcin 775 soket.fanı çıkarıp ayakları halen sağlammı diye bir kontrol et.sağlam ise ayakları saat yönünde çevirerek tekrar takmayı dene(775 soket ise)
  • şu an fan kesinlikle dogru takılı windows açıldı.. Pc açık şu an 90 derece normalmi peki... Ve o düşen bilye tarzı şey önemlimi ve zarar verirmi :/
  • 90 derece hiç normal değil.100 derece civarı reset atar zaten.normal sıcaklık 40-60 civarı.kesinlikle fan ile ilgili bir sorun var.bilye gibi şeyin ne olduğunu çıkaramadım.
  • termal macundan olabilir
  • şu an pc açtım fan sessiz. ancak pc açtığımda bana win7 korsan yazılımcılık falan dedi. usbleri yeniden kurdu bi kaç güncellme yaptı... Biosa sıcaklık 90* gözüküyordu. burdan bakabilirmiyim? ve o bilye minik ve demir bşi.. sanırım zararsız ama bilmiyorum.. :/
  • korsan yazılımcılık uyarısı ayrı bir sorun.windows ortamından sıcaklığı everest veya speccy gibi programlar ile kontrol edebilirsiniz.
  • fanı tersmi takmışım??? ve ısı 90* pc de inanılmaz bir yavaşlama oldu. kişisel ayarlarım bozuldu. bunlar düzelirmi :S ve o bilye benzeri şey ne ? :/

ACİL YARDIM ZORDAYIM!!!!
  • kardeş o buzer olabilir , kasadan çıkacak olan sesler ondan çıkar !.. soketi 3 deliklidir speaker yazan tırnaklara takılır o olabilir.

işletim sistemin resetlemelerden kaynaklı veri kaybına uğramış olabilir !.. sistem geri yüklemeyi denemeni tafsiye ederim !..
  • dikkat ettiysen ayakların hepsi aynı posizyonda değil.fanı tamamen sökün ve anakartın arkasına geçen beyaz tırnakları kontrol edin.uçları açıldıysa tam temas sağlamaz.düzeltip takmayı deneyin.takmadan önce ayakları saat yönünde (ok işaretinin tersi) çevirin.bilye gibi şeyin net bir fotoğrafını koyabilirseniz ne olduğu hakkında fikrimiz olabilir.
  • fanı 2. kez çıkartıp taktım artık sorun oldugunu düşünmüyorum ama hala cpu 90* de.. :/ termal macunun fandan ayrılmasından kaynaklı bir sorun oluşmuş olabilirmi ? yoksa sistem hatasından kaynaklanıyor olabilrmi dün win 7 kurdum sistemi geri almayı denemelimiyim?
  • cpu sıcaklığının işletim sistemiyle bir alakası olamaz.termal macunda sıcaklığı etkiler ama bu kadar çok değil.eklediğin resimde fan düzgün takılmamış gibi görünüyor.şu durumda en kuvvetli ihtimal fan.ayakların anakarta giren yerleri zarar görmüş olabilir.düşen parçada fana ait olabilir
  • Sistem hatasından kaynaklanan bi sorun değil seninki.Fanı çıkar bacakları kontrol et bide fanın bacaklaı üstünde ok işareti var onun ters yönüne açılır o yöne aşağı doğru bastırılarak kapanır bide bu şekil dene mutlaka bi yanlışın var....
  • hocam anakartı tamamen sök fan oturmuyor bellki yerine.. fanı düzgün şekilde takmış olduğundan emin ol..sonra tekrar dene bakalım..işlemciye macun sürmelisin onunda etkisi olur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.