Şimdi Ara

' Acil yardim motor yaği hakkinda '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaar merhaba. Erzurumda malum kis aylari geregi 90 model tofas dogana ustalar kisin rahat ve kolay calismasi icin. 5/40 petrol ofisi yağ kattilar. 3 gun icinde sorun yoktu ama bugun motorun sesinin degistigini fark ettim. Eski sesi yok. Bu motorda bu yağ sorun olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumda motora dişli yağı koyan adam vardı.
    Bir şey olmaz :D
  • Motoru elimize almayalim hocam

• 5w40 sizin araç için şuan ince gelebilir. Yaşadığınız iklimde bulunma ve yaşama fırsatım olmadı ama ben ince geleceği kanaatindeyim. Subap sesi olabilir duyduğunuz yağ ince gelmiştir. Bence yağı değiştirin gittiği kadar 10w40 kullanın zannımca şuan çok ciddi bir soğuk yoktur, 10w40 ile motoru çalışırken zorlayacak. Yağ değişiminde de bakın demir tozu zerrecikleri var mı diye varsa ışıl ışıl parlar zaten.
  • Hava cok soguksa bisey olmaz ama hava sicaksa yag ince gelir. Fark ne olur pistonla gomlek arasindaki boslugu yag film seklinde tamamlar. Oradan hissedemeyecegin derecede kompreayon kacagi olabilir. Motoru eline almazsin ama tahminimce motor isindiktan sonra biraz performans kaybin olur. Zaten olayda motorun ilk calistirmada isinana kadar gecen surede motorun rahat calismasini saglamak icin usta ince yag koymustur.

• Hocam yorumlariniz icin tesekkur ederim. Afyondan gelirken supab ayari oldu arac. Yagida yeni degistirdim. Tekrar 10-40 katmak masraf olacak. Boyle devam etsem sorun olur mu.o zaman dediginize gore ince yag sorun cikarmayacak galiba.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil yardim bir bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.