Şimdi Ara

acil yardim (hdisk nedentam kapasite degil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

dun sata disk aldim 250 gb hitachi simdi takiyorum diski win setupda partition olusturacagim fakat 137gb goruyor bu neden kaynaklanir ve nasil duzeltilir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 9 Kasım 2005, 9:54:01 >

• daha acıklayıcı bilgi verirsen daha iyi olur anakart modeli işletim sistemi ve service pak sürümü gibi
  • genel olarak bölümleme işleminde anakart desteğide gerekir.
    örneğin eski (PII) anakartlarda 80 Gb desteklemezdi bios update ile sorun çözülür.
    birde daha evvelden fdisk yapılmış ve bölünmüş alana format atılmamışsa alan gözükmez.
    anakart büyük ihtimalle destekliyordur. sorun efdisk te olabilir.
    gerçi sata diskerde hiç denemedim bunu ama sistem aynı işliyor diye duyuyorum.
  • aynı şey benim de başıma gelmişti, sorunun kullandığım windows XP sürümünden kaynaklandığını tespit ettim. Yeni sürüm XP cd si ile kurulumu yeniden yaparsan diskin tamamını görebilirsin.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4641161/tm.htm

sanırım aynı sorun ve bu gibi sorunlar daha önce burada tartışılmıştı
  • arkadaslar anakart nforce3 gigabyte 64 bit 3000+ cpu ,

bugun linux tabanlipartition magic calisirdim orda diski tam goruyordu 3 e boldum primary yapip
    fat32 olarak format attim tekrar windowsa dondum yine ayni sey

denedigim 2 tane isletim sistemiver winx9 ve win2000 sp2 kurdugumda pc kilitlenmisti buyuzden kurulu degil
  • Arkadaslar boyle tecrubesi olan var sa yazsin herkes takinca sak diye goruyormu 250 gb sata hdd leri

bios update yaptim k8N-s g.byte icin

tekrar part. tanimladim bu sefer windows goruyor linuxta tanimladigim bolumu fakat format atmiyor ve kullandirmiyor hala ama diger 137yi kullanabiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım benim bir arkadaşımın başına gelmişti 160 gb hardıskin 10 12 gb lık bölümünü tanımıyordu ve wın xp cd sinin korsan olduğundan dolayı görmediğini pc sağlayıcısından öğrenmiş senin wın cd nin korsan olduğundan kaynaklanıyı olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.