Şimdi Ara

acil yardım esp hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • sorunu suzuki club'a yazdım ancak suzuki kullanıcısı az oluğu için cevap gelmesi gecikecek sanırım. o yüzden ben de buraya konu açmaya gerek duydum. yardımcı olursanız sevinirim.

aracım 2011 swift otomatik. aracı çalıştırıp hareket etmeden solda bulunan esp off tuşuna uzun süreli bastığımda kadranda esp off ışığı yanıyor. ancak aracı hareket ettirip belli bir hıza geldiğimde bu esp off ışığının sönmesi gerekiyor diye biliyorum. fakat bu ışık sönmüyor. araçla istediğiniz hıza çıkın kadranda esp off ışığı yanık kalıyor.

benim bildiğim kadarıyla esp yi manuel olarak kapattıktan sonra 30 km ye gelince bı ışığın sönmesi gerekiyor. ancak benim aracımda durum şu an böyle değil yani.

kendi araçları ile bunu test edip veya bu konu hakkında bilgisi olup da bana yardımcı olabileceklere teşekkürler şimdiden...

not: şu an bunları servisten yazıyorum usta suv'larımızda böyle ama küçük sınıfta böyle değil sen manuel olarak kapatırsan o şekilde devam eder tekrar motoru durdurup çalıştırısan devreye girer diyor.

bi el atın size zahmet.

• güncel

cevap bekliyorum arkadaşlar
  • Manuel olarak kapattığınızda tekrar açılmaması normal değil mi? ESP'yi manuel olarak kapatıyorsunuz, belirli bir hıza ulaştığınızda otomatik açılmasını mı istiyorsunuz? O zaman niye ESP'yi kapatıyorsunuz?

Orijinalden alıntı: LionTech16

Manuel olarak kapattığınızda tekrar açılmaması normal değil mi? ESP'yi manuel olarak kapatıyorsunuz, belirli bir hıza ulaştığınızda otomatik açılmasını mı istiyorsunuz? O zaman niye ESP'yi kapatıyorsunuz?

bu araçta esp yi kapatmanın esprisi şu hocam,

kar ve çamurda ilk kalkışı sağlarken esp yi kapatıp aracı yürütebilmek daha sonra yürümeyi sağladıktan sonra yeterli hıza geldiğinde esp nin otomatik devreye girmesi.

ben aracı alırken de bana verilen bilgi bu şekildeydi. hatta sizin sorduğunuz gibi başta bana da saçma gelmişti ben manuel olarak kapatıyorum ama esp neden benim istediğim dışında devreye giriyor diye.

cevap şöyle olmuştu esp ye ihtiyaç duyabileceğin hıza ulaşınca araç otomatik olarak esp yi devreye sokar. yani bir nevi güvenliği senin tercih hakkına bırakmıyorlar gibi bir durum var.

• Tam tersi daha sinir bozucu olurdu.
  • benim kullandığım araç renoydu suzuki değildi esp yi kapatınca uyarı sürekli yanardı motoru stop edip çalıştırmadıkca da hangi hızda kaç km gidersen git öyle kalırdı , manuel kapatılan esp nin kendi kendine devreye girmesi saçma olurdu zaten , belki o dediğiniz anca patinaj önleyici asr felan da olabilir diye tahmin ediyorum .
  • Bu araçtan araca değişiyor. Kimi araçlarda manuel olarak kapatırsanız siz tekrar devreye sokmadıkça hep kapalı kalır ve dolayısıyla ışık yanık durur. Ama bazı araçlarda belli bir hıza geldiğinizde otomatik olarak devreye alınır. Örneğin Peugeot 407'de düğmeye basıp kapatsanız da araç 50 km/s hıza ulaşınca yine devreye alınıyor.

Sizin aracınız hakkında ise bir bilgiye sahip değilim ama kullanıcı kılavuzunda mutlaka yazar esp bölümünde.

Tercümesi: Eşek koştu koştu koştu, suya düştü... Boğuldu!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok acil yardım !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelhurricane

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Manuel olarak kapattığınızda tekrar açılmaması normal değil mi? ESP'yi manuel olarak kapatıyorsunuz, belirli bir hıza ulaştığınızda otomatik açılmasını mı istiyorsunuz? O zaman niye ESP'yi kapatıyorsunuz?

bu araçta esp yi kapatmanın esprisi şu hocam,

kar ve çamurda ilk kalkışı sağlarken esp yi kapatıp aracı yürütebilmek daha sonra yürümeyi sağladıktan sonra yeterli hıza geldiğinde esp nin otomatik devreye girmesi.

ben aracı alırken de bana verilen bilgi bu şekildeydi. hatta sizin sorduğunuz gibi başta bana da saçma gelmişti ben manuel olarak kapatıyorum ama esp neden benim istediğim dışında devreye giriyor diye.

cevap şöyle olmuştu esp ye ihtiyaç duyabileceğin hıza ulaşınca araç otomatik olarak esp yi devreye sokar. yani bir nevi güvenliği senin tercih hakkına bırakmıyorlar gibi bir durum var.

Benim bildiğim; çok kaygan zeminlerde ilk harekette devreye girer ESP. Zaten göstergeden görürsünüz, ESP ışığı yanıp söner. Ama bana sorarsanız kendi kapattığım bir şeyin kendi kendine devreye girmesi saçma. Ama bazı araçlarda böyle.

Kullanım kılavuzundan bakabilirsiniz. Yazar mutlaka. İnternette bulamadım şimdi kullanım kılavuzunu.

• Ford Transitte de manuel kapattiktan sonra 60 km hizi gecince kendi aciliyor. Bence bi sikinti yok sizde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Fatih Sultan Mehmed Han.
  • durum şu an muallak. kitapçığında bununla ilgili net olarak bir bilgi yok. yarın bayiye uğrayıp fırsat olursa ve orada ki araçlardan birisiyle deneme yapabilirsek bu şekilde test etmeyi düşünüyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.