Şimdi Ara

[ACİL YARDIM]Bilgisayarım HDD yi görmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 Hafta önce elektrik gittiğinde yine böyle bir problemle karşılaşmıştım, bilgisayarı kapatıp kablo bağlantısını kontrol ettikten sonra açtığımda düzelmişti. Fakat şimdi yine aynı problem oldu ve bilgi almadan başka müdahalelerde bulunmak istemedim. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
    Bilgisayar açılırken yavaş açılıyor, bir süre siyah ekranda duruyor. BIOS'a giriş yapamıyorum klavyem işlemiyor sanki, BIOS ekranını geçip gidiyor.
    HDD 1 TB'lık bir HDD ve eski sayılmaz.

Disk yönetimi ekranı;

Hdd burda da gözükmüyor;

Denediklerim ;

-Hdd nin kablolarını ssd kablolarıyla değiştirdim ssd çalıştı ama hdd yine çalışmadı.
    -Programlar indirdim , kimisi disk0 olarak gördü , kimisi hiç görmedi ama işlem hiç yapamadım.
    -Diski kaldırdım , güncelleştirdim herşeyi yaptım nafile.

Not : Böyle bir problemi geçen hafta da yaşadım ve sonra dan kablolarla biraz oynadıktan sonra düzeldi. Hdd ye birşey olmuş olsa tekrar düzelir mi diye soru işareti kaldı kafamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bJonturk -- 18 Haziran 2020; 13:4:42 >

• ++++ Yardım lütfen
    İnternetten hard disk sentinel programını indirip kurun. Program açıldığında sol tarafta diskleriniz gözükür. Oradan diskinizi seçip sağ taraftaki ekranın ilk sekmesindeki bilgilerin ekran görüntüsünü alıp buraya yükleyin. O ekran görüntüsünde diskinizin sağlık, performans bilgilerinin yanında varsa zayıf ve kötü sektörleri de gösterir. Diskinizden kaynaklı bir sıkıntı var ise anlamış oluruz.

Kolay gelsin.

Böyle gözüküyor , hiçbir bilgi vermiyor.
    Diskinizin tahminen elektronik devresinde bir arıza var. Disk yüzeylerinde bir sıkıntı olsaydı performans ve sağlık bilgilerini varsa diğer hataları da görebilirdik. Diskle alakalı bir bilgiye ulaşamadığımıza göre elektronik devresinde sıkıntı olma ihtimali daha yüksek. Bu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yok ne yazık ki. Disk tamiri yapan yerler varsa da içindeki bilgileri kurtarma işlemi diskinizin ederinden fazla tutar tahminimce. Ha benzer bir diskin elektronik kısmı çıkartılıp diskinize takılabilir ama bu işi de temiz bir şekilde yapmak zor meşakatli ve yine pahalı olur. Yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Ha tabi benimkisi verilere dahalı bir tahmin. Belki daha farklı bir sıkıntısı vardır. Anlayan biri çözebilir. O da bizim bilgimiz dışında kalıyor.

Geçmiş olsun.

Kolay gelsin.
  • Güncelleme : Kabloların yerini değiştirdiğimde ne bilinmeyen aygıt ne başka birşey çıktı , disk tamamen görünmez oldu. Tekrar yerini değiştirdiğimde var olmayan aygıt olarak gözükmeye tekrar başladı. Anlam veremiyorum , internette benzeri hatalar var fakat onlar disk yönetiminden halledebilen hatalar. Benimki hallolmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Daha Fazla Göster
  • Hdd devre kartın değişmeli gibi tabi aynı model olmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.