Bildirim
Acil yardım ( bilek burkulması )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Ben eczacı teknisyeniyim.gidebilirsen bir doktora git derim.büyük ihtimalle çıkmıştır zamanın yoksa çıkıkçıya git eczaneden de elastik bandaj,reparil jel,xeforapid tb al ve ara ara da buz tut geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: eksi
Ben eczacı teknisyeniyim.gidebilirsen bir doktora git derim.büyük ihtimalle çıkmıştır zamanın yoksa çıkıkçıya git eczaneden de elastik bandaj,reparil jel,xeforapid tb al ve ara ara da buz tut geçmiş olsun.
Hocam evde tekim bizimkiler tatile gitti. Yarına inmezse doktora gitmeye düşünüyorum bakacak kimsem olmadığından sağlam olsun çıkıkçıya falan bulaşmam. Üzerine basamıyorum cidden çok ağrı var. Teşekkürler tavsiyeleriniz için. -
quote:
Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24
quote:
Orijinalden alıntı: eksi
Hocam evde tekim bizimkiler tatile gitti. Yarına inmezse doktora gitmeye düşünüyorum bakacak kimsem olmadığından sağlam olsun çıkıkçıya falan bulaşmam. Üzerine basamıyorum cidden çok ağrı var. Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
Dostum geçmez o.çıkıkçı yerine takar ya da doktor krem falan verir. 5 10 kere parmağım çıktı ordan biliyorum.acil git yarın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Antienflamatuar krem varsa ondan sür yani diklomek, voltaren gibi. Bir de sürekli buz tedavisi yap, bir havlu al -çok kalin olmasin- üzerine buzu koy buz eriyince 15 dakika dinlendir ayağını sonra tekrar buz koy. Havlu koymazsan buz direk temas edince ayakta uzun süre tutamiyorsun. Unutmadan sakin uzerine basma bu buz tedavisini 2gun yap kremi de sur 2 saatte bir. Yarin sabah da çok kotu olursa git acile bi film çektir benim de başıma çok geldi de
Geçmiş olsun.
Buz tedavisi yapmaya devam et,ayağını kalp seviyesinden yukarda tutup yatman lazım.Ayakaltına birkaç yastık koy ve sırtüstü yat,en az bir gün yatman lazım.Sargı yapabilirsin ama uzun süre yaparsan bileğindeki kasları eritirsin.Bende erimişti.Birde ayağın bundan sonra sık sık burkulmaya devam edecek.Spor yaparken dikkat et.Yürürken kaldırımda falan boşluğa gelmesin.Eğer tekrar burkulursa hemen üstüne basıp yürümeye devam et yada yürümeye çalış.Yoksa kılcal damarlara kan birikip yine şişiyor.4-5 yıl hersene burkulmuştu üstüste benim.GGeçmiş olsun -
quote:
Orijinalden alıntı: Sahing
Buz tedavisi yapmaya devam et,ayağını kalp seviyesinden yukarda tutup yatman lazım.Ayakaltına birkaç yastık koy ve sırtüstü yat,en az bir gün yatman lazım.Sargı yapabilirsin ama uzun süre yaparsan bileğindeki kasları eritirsin.Bende erimişti.Birde ayağın bundan sonra sık sık burkulmaya devam edecek.Spor yaparken dikkat et.Yürürken kaldırımda falan boşluğa gelmesin.Eğer tekrar burkulursa hemen üstüne basıp yürümeye devam et yada yürümeye çalış.Yoksa kılcal damarlara kan birikip yine şişiyor.4-5 yıl hersene burkulmuştu üstüste benim.GGeçmiş olsun
Geçmiş olsun öncelikle hepinize. Bu tekrar etme işi kötü, alakası yok ama benim de ön çapraz bağımda yırtık var o da en ufak şeyde tekrar ediyor
Çabuk hastaneye ortopedi bölümüne git yanında birileri olsun ve tekerlekli sandalye al girişten daha kötü birşey olabilir çabuk git bu tip şeyler bekletilmeye gelmez daha kötü birşey olabilir ve sabah kalkınca çok kötü olacaksın söyleyeyim üstüne basma daha kötü yaparsın ve ayağını yukarda beklet mümküm olduğunca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatersbehatin -- 2 Temmuz 2013; 16:17:51 > -
Sabah taksi tuttum ve bağcılar devlet hastanesi ortopediye gittim. Röntgen çekmemi söylediler, çektirdim 4 tane. Kırık çıkık yok Allah'a şükür. Elastik bandaj, ağrı kesici ve bir krem yazdı yolladı. Yanlız bu elastik bandaj nasıl bağlanır hiçbir fikrim yok. Tek başıma nasıl sıkı ve düzgün yapabilirim bilmiyorum.
edit: iyi kötü yaptım bandajı. Sağolun yorumlarınız için.
Birde arkadaşlar şu tarz birşey iyi olmazmı? Kendimi biliyorum. Acısı diner dinmez basketbol oynamaya devam edeceğim. Bunu oynarken kullansam, bir faydası olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The BlackMamba 24 -- 2 Temmuz 2013; 17:24:42 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X