Şimdi Ara

ACİL YARDIM AutoCAD İle İlgili Bir Sorum Vardı...(Resimli)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Şimdi Bir Plan Çiziyoruz Üsten Bakıldığında Gayet Normal Fakat Yandan Bakıldığın Plandan Çizilen Çizgilerin Biri Aşağıda Biri Tıkarıda Oluyor O Çizgileri Tek Bir Düzlem Taşıyan Bir Komut Var mı?

ACİL YARDIM AutoCAD İle İlgili Bir Sorum Vardı...(Resimli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melrin -- 12 Şubat 2009; 20:58:58 >

• Tek çizgi ile çizmen lazım. Yani 1 kez LINE (L) tuşla ORTHO açık olacak (90 derece)...Sonra fare ile tıkla, çizgini yönünü göster, başladığı noktada dikdörtgenini kapat...
    Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alx

Tek çizgi ile çizmen lazım. Yani 1 kez LINE (L) tuşla ORTHO açık olacak (90 derece)...Sonra fare ile tıkla, çizgini yönünü göster, başladığı noktada dikdörtgenini kapat...
    Kolay gelsin...

Nasıl Düzgün Çizileceği Konusunda Bir Problem Yok. Bir Planda Buna Dikkat Edilmeden Çizildiğinde Birsürü Bunun Gib Hata Oluyor Bir Bir Düzeltmek Zaman Alıyor. Farklı Kottaki Çizgileri Belirtilen Düzleme Taşıyan Tek Bir Kota Aynı Anda Taşıyan Bir Komut Var mı?

Teşşkür Ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melrin -- 12 Şubat 2009; 22:04:23 >
  • max'te vertex veya edgeleri align yardimiyla istediginiz sekle sokmak mumkun.
    benzer mantikla yaklasirsak autocad'de de align ve 3d align olarak 2 secenek mevcut. help dosyasindan bakarsaniz isinize yarayacak olani bulabilirsiniz sanirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melrin

quote:

Orjinalden alıntı: Alx

Tek çizgi ile çizmen lazım. Yani 1 kez LINE (L) tuşla ORTHO açık olacak (90 derece)...Sonra fare ile tıkla, çizgini yönünü göster, başladığı noktada dikdörtgenini kapat...
    Kolay gelsin...

Nasıl Düzgün Çizileceği Konusunda Bir Problem Yok. Bir Planda Buna Dikkat Edilmeden Çizildiğinde Birsürü Bunun Gib Hata Oluyor Bir Bir Düzeltmek Zaman Alıyor. Farklı Kottaki Çizgileri Belirtilen Düzleme Taşıyan Tek Bir Kota Aynı Anda Taşıyan Bir Komut Var mı?

Teşşkür Ederim.

Selamlar!

Eşim bundan kurtulmak için çizerken 2-3 adet VIEWPORT açar, birinde PERSPECTIVE, diğerinde üst görünüm mesela. Çizgi atarken 3 boyutlu perspective'te doğru olup olmadığını kontrol eder. Ben de daha çok MAX kullanırım, AUTOCAD pek bilmiyorum...

Kolay gelsin...

• "_change" komutunu tırnak olmadan yazdığım gibi gir. sonra p-enter-e-enter. 0 değerini gir enter enter. bu kadar. eğerki, different z coordinat gibi bir mesaj alırsan. tum çizimi seç. properties'a gir. lineları seç. start Z ve end Z değerlerini 0 yap.

en hızlı yöntem budur. properties paneldende tüm işlemi yapabilirsin ama bazı objeler yüzünden tüm çizim seçiliyken Z koordinatını göremeyebilirsin. kolay gelsin.
  • Yardımlarınız İçin Çok Teşşekür Ederim Arkadaşlar @RicCo arkadaşın dediği şekilde yaptım ve istediğim gibi oldu tekrar çok teşşkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melrin -- 13 Şubat 2009; 23:21:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.