arkadaşlar bir kaç güne aşağıda yazdığım sistemi alıcam.kendi araştırmalarımla kurduğum bir sistem ama elbetteki eksikleri vardır burdaki uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.
*webmasterım,oyun oynuyorum,autocad çizim yapıyorum aynı zamanda grafik çizimde yapıyorum ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum.
kurmuş olduğum sistem.(bütçe:1000-1400)
Gigabyte EP43-S3L Quad Core DDR2 Ses Gigabyte Lan Pcpı.Exp. Anakart 172,05 TL
Logitech Cordless Desktop EX 100 Kablosuz Klavye + Mouse Desktop Set 967713-0125 54,54 TL
Bien ICR-BB Kasa içi 3.5" All in 1 Usb+Esata Dahili Kart Okuyucu 13,42 TL
hizlial da topladım kdv indirimli fiyattır. toplam:1105 tl yapıyor. ekran olarak 32" toshiba full hd tv bağlıycam. 1gb hd4870 ve crossfire uyumlu anakart da alabilirim.
youm ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: randomize
arkadaşlar bir kaç güne aşağıda yazdığım sistemi alıcam.kendi araştırmalarımla kurduğum bir sistem ama elbetteki eksikleri vardır burdaki uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.
*webmasterım,oyun oynuyorum,autocad çizim yapıyorum aynı zamanda grafik çizimde yapıyorum ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum.
kurmuş olduğum sistem.(bütçe:1000-1400)
Gigabyte EP43-S3L Quad Core DDR2 Ses Gigabyte Lan Pcpı.Exp. Anakart 172,05 TL
Logitech Cordless Desktop EX 100 Kablosuz Klavye + Mouse Desktop Set 967713-0125 54,54 TL
Bien ICR-BB Kasa içi 3.5" All in 1 Usb+Esata Dahili Kart Okuyucu 13,42 TL
hizlial da topladım kdv indirimli fiyattır. toplam:1105 tl yapıyor. ekran olarak 32" toshiba full hd tv bağlıycam. 1gb hd4870 ve crossfire uyumlu anakart da alabilirim.
youm ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
ep45-ds3l alırsan iyi olur
overclock yapıyorsan 4 çekirdek alabilirsin yoksa ben oyun oynarım dersen e8400 gayet iyi
ekran kartı en uygun model o tek geçerim
psu dandik gibi geldi
hdd 500 gb caviar black yada blue olabilir
ramler 4 gb corsair olabilir
Madem oyun dışında başka işlerin de oluyor q6600 almanda büyük fayda var.Ramleri 2x2gb şeklinde al ki büyük resim veya proje çizerken mavi ekran almayasın.Ramleri A-data extreme veya Patirot Vİper serisinden tercih et CL4 800mhz veya CL5 1066 mhz farketmez.Anakarta gelince P45 DS3R almanda fayda var çünkü bir webmaster autocad'çi için raid 0 yapmak bulunmaz bir nimettir.Herşeyden önce raid senin çok işine yarar.Raid olarak yine 500x2 şeklinde disklerden öneririm seagate 7200.11 gibi disklerden olabilir çok farketmez.Oyun için 4830 fiyat performans birincisi ancak çizimine ne kadar katkıda bulunur o kısmı pek tahmin edemiyorum.4830 al memnun kalmazsan satar yerine daha güçlü bir kart alırsın.q6600lü bir sistemi
bu PSU gayet iyi kaldırır.550W daha düşüğü tavsiye edilmez.400W alsan bilgisayar ükteyken PSU ısınacak ve çok ses yapacaktır.550W aldığında tam yükteyken bile ısınmayacağından ses yapmaz.AYrıca ileride daha iyi bir ekran kartı takmana izin verir.
Son bir şey olarak kablolu kablosuz çok önemli değilse kablolu almanı tavsiye ederim.Yoksa oyun oynarken çıldırabilirsin kalitesine bağlı setin.200-300 liralık oyuncu mouse'larının neden kablolu ve uçları altın kaplama olarak dizayn edildiğini aklından çıkarma.İddialı olarak online oyun oynuyorsan sana gitmez.