Şimdi Ara

Acil sistem için yardım dostlar...2500 - 3000 ytl civarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda acil yardımınıza ihtiyaç duymaktayım. Acil olarak sağlam bir sistem toplamamız gerekiyor. Bir stüdyo için çok ağır ses işlemlerinde kullanılacak.+ Görüntü işlemede olacak. Aslında her alanda sağlam olmalı. Ses kartı özel ses ile ilgili ses kartı hazır.Yani m Audionun bir modeli alındı. ancak sistem hakkında işin içinden çıkamıyorum. Ayrılan bütçe 2500 - 3000 ytl.

Şimdi Anakart Dfı yada asus mu tam modeli ne olmalı ? Dfı sağlam bir anakartmıdır ? Tam model ne olabilir ?
    İşlemci Amda veya intelmi Çift çekirdek olayı nasıl uygunmudur.
    Power ayrımı alalım yoksa sağlam bir kasa ile gelenimi kullanalım kasanın tam modeli ne olmalı?

Anakart + İşlemci + Ram +Hdd +Ekran kartı + Kasa

Beni bu konuda acil bir şekilde aydınlatırsanız minnettar kalırım. Şimdiden ok teşekkür ediyor hepinize kolaylıklar diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karbey -- 20 Ekim 2005, 8:51:45 >

• Anakart = Overclock yapılacaksa DFI en iyi overclock yapan anakarttır. Intel i kesinlikle tavsiye etmem çünkü 64 bit diye çıkardığı o şıprıntılardan AMD 64 bit 3500+ mı satarak aldım ve beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Eski AMD 3500+ ım çok çok daha hızlı ve az ısınıyordu keza intel 64 bit 2 MB şişme L2 ön belleği ile beni aldatmış ve 72 derece ısınarak oyunlarda ve masa üstünde kilitlenmelere yol açmıştı. Bu bakımdan şiddetle AMD almanı tavsiye ederekten buna göre bir öneri de bulunacağım.

Overclock yapılmayacaksa MSI K8N NEO4 SLI (Hatta SLI yani çift ekran kartı destekli olmasına gerek yok ama belki oyun da oynarsanız ileri de 1 ekran kartı daha takmak için aradaki 10-15 $ fiyat farkına değeceğinden bu anakart alınabilir ki bunu kullandım harika bir anakart) tavsiye ederim. Overclock ile uğraşılacaksa DFI Lanpart SLI-DR veya ULTRA-D modellerini tavsiye ederim. Bunlar hakkında bilgiyi google da sadece türkçe sayfalar arat diyerekten bulabilirsin.

İşlemci = AMD Athlon 64 bit soket 939 Venice çekirdekli (SSE3 komut desteği fazlası var diğerlerinden) bir işlemci tavsiye ederim. 3000+ da olsa 3200+ da olsa 3500+ da olsa aralarındaki fark hep 200 mhz tir ve bundan fazlası da fiyat farkından başka birşey değildir.

Ram = Gecikmesi düşük olduğundan Twinmos tavsiye ederim. 2x512 MB işinizi görür ama abartmak isterseniz 4x512 MB alırsınız hiçbirşeyde kasılma olmaz.

HDD = Samsung Serial ATA 2 tavsiye ederim. En az şöyle 2x160 GB (sesle uğraştığınızdan büyük hdd işinizi görecektir. Raid 0 olarak ta kullanırsınız çatır çatır) olacak ki işinize yarasın. Neden mi samsung ? Seagate te kullandım ama aşırı sesli ve çok ısınmasından dolayı bilgisayarımda nadiren de olsa kilitlenmeler oluyordu. Samsung aldım iş çözüldü. Hem sessiz hem de ısınmıyor.

Ekran kartı = Oyun oynayacaksanız en az Asus 6600 GT alacaksınız.

Kasa = Şöyle bol havadar ve geniş bir kasa, thermaltake veya aopen :) Thermaltake lerde Power Supply yok ondan dolayı Tagan 380W PSU alırsanız işinizi görür.

• SOKET 939AMD-ATHLON 64 X2 3800+________395 USD + KDV
    SOKET 939MSI-K8N DIAMOND_______________229 USD + KDV
    DDR SDRAMTWINMOS-1 GB 400 DUAL________218 USD + KDV (toplam 2 gb)
    PCIEMSI-NX7800GT VT2D256E_______________430 USD + KDV
    SATASAMSUNG-80 GB SATA_________________244 USD + KDV(4 adet matrix raid)
    FEEL-HURRICANE__________________________56 USD + KDV
    POWER SUPPLY / UPSENERMAX-EG851AX_________229 EUR + KDV
    TOPLAM : 1545.5 USD + KDV
    229 EUR + KDV

KDV DAHİL TOPLAM : 1 845,69 USD
    270,22 EUR

bunu gibi bişey işini görür heralde
  • İmzamdaki sisteme bir bak. Ona yakın bir sistem yeterli olur.
  • arkadaşın yazdığı sistem iyi
    belki rami arttırabilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: Ruhsuz__

SOKET 939AMD-ATHLON 64 X2 3800+________395 USD + KDV
    SOKET 939MSI-K8N DIAMOND_______________229 USD + KDV
    DDR SDRAM TWINMOS-1 GB 400 DUAL________218 USD + KDV (toplam 2 gb)
    PCIEMSI-NX7800GT VT2D256E_______________430 USD + KDV
    SATASAMSUNG-80 GB SATA_________________244 USD + KDV(4 adet matrix raid)
    FEEL-HURRICANE__________________________56 USD + KDV
    POWER SUPPLY / UPSENERMAX-EG851AX_________229 EUR + KDV
    TOPLAM : 1545.5 USD + KDV
    229 EUR + KDV

KDV DAHİL TOPLAM : 1 845,69 USD
    270,22 EUR

bunu gibi bişey işini görür heralde
  • Arkadaşlar ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.

Öncelikle İntelmi Amd mi derken Yılların intelcisi bugün Amd ye dönüş yapma kararı aldı.Sizinde ışığınızla biraz daha netleşiyorum ancak anakart konusunda MSI a hiç ama hiç güvenemiyorum nedense için rahat değil.( DFI Lanparty ut NF4 LSI -DR ) Bu kart hakkında ne düşünürsünüz acaba. İyi bişey alalım derken kasılıp kalmayalım sonra RD Ramlar gibi.

Şimdiden çok teşekkürler.
  • O kart zaten en iyisi ve MSI için kesinlikle aklına kötü birşey gelmesin ben bizzat kullandım ve mükemmel bir anakart gerçekten. Zaten stabilite konusunda DFI dan pek bir eksiği de yok. Lakin DFI overclock ürünüdür. MSI overclock amaçlı olmasa da DFI dan eksi kalır yönü yok

DFI Lanparty SLI-DR ve MSI K8N Diamond arasında bir tercih yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim sistemi satalım sana

Amd Athlon 64 3200+ Venice çekirdekli soket 939 işlemci
    DFI Lanpart SLI-D Çift ekran kartı destekli, 7+1 ses kartlı anakart
    2x512 MB Twinmos DDR RAM DUAL PACK
    2x160 GB SAMSUNG Serial ATA HDD
    Asus eXtreme 6800GT 256 MB GDDR3 ekran kartı PCI-EX 16x
    19" Hyundai DynaFlat Q910 Monitör (Chip Ağustos 2005 3. sü)
    Creative Audigy 2 Platinum Pro internal 6+1 ses kartı
    Thermaltake VA1000A Kırmızı 4 fanlı SuperTower kasa
    Tagan 480 Watt güç kaynağı
    Microsoft Siyah Klavye + Optic Mouse set

Doom3 gibi en baba oyunu 1600x1200 çözünürlükte hiç kasmadan oynuyorum. Ses kartı mükemmel 104 desibele kadar destekliyor bu da 50 metre karelik bir odada camların zırıl zırıl titremesi demek oluyor.

Sıfır almak yerine bu bilgisayarı alabilirsin hiç bir sorunu yok. Ben askere gideceğim için satıyorum. 0535 275 40 88 Kağan Yasin Orhan

• Sevgili kyorhan.
    Dostum aslına bakarsan oldukça makul bir teklif ancak bunu nasıl karşılarlar gerçekten bilmiyorum bu gün konuşup eğer olumlu olursa telefonundan ararım dostum. Yok illa sıfır olacak yada ticari ödeme ile ilgili ödeme seçeneği kullanacağız derlerse maalesef yapabileceğim birşey kalmaz.

Tekrar ilginizden dolayı teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.