< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Hocam ayt matta de 1y yapmış biri olarak yazacağım. Kaynak kısmında çözmeniz gerekenler=Acil ya da 345 veya ikisi. Üstüne metinde olabilir. Apotemi fasikülleri.
Denemeleri çözme mantığınız ise şu olmalı: siz zaten konuyu kitaptan öğreniyorsunuz deneme sizin için tekrar ve eksikleri görme yolu olmalı hatta o kadar çok deneme çözünki sınavda gelen soruların çoğunun benzerini önceden görmüş olun. Denemelerde yapamadığınız her soruyu mutlaka öğrenin. Geometri kısmında eksik konunuz varsa bi an önce kapatın. Geometri adına en önemli olan şey analitik(nokta-doğru-çember) ve dönüşüm geometrisi konularında uzmanlaşmaya çalışın. 2 günde 1 ayt mat denemesi atın ve yapamadığınız her soruyu öğrenin. |
Şu ana kadar sadece bilgi sarmal dan 14 deneme çözdüm onlardan da en kötü 34 doğru yaptım. Kaynak olarak 345 endemik ve karekökü çözdüm. Acili de yarısına kadar çözdüm. Herhangi bir kanal izlemiyorum ama çözemediğim soruları çözüm videolarından hallediyorum.
Bu duruma nasıl geldiğime gelecek olursak. Açıkçası lisenin ilk 2 senesinde matematik çalıştım ve 11de de iyi geçirdim. Bu yüzden bir soru çözme ve denklem kurma şablonu öğrendiğimi düşünüyorum. Bu bol pratikle kazanılabilecek bir şey ve kazanıldıktan sonra da sizi hiçbir zaman yüz üstü bırakmıyor. Hem ayt mat hem de TYT mat denemelerini bu konuda geliştirdiğini düşünüyorum. Özellikle lti de her şeyi mantığıyla öğrenmek gerekiyor herhangi bir şeyi ezbere yapmak büyük hata ÖSYM kesinlikle öyle sormayacaktır. Lti de aklınızda hiç soru işareti kalmasın kalan yerleri sonuna kadar irdeleyin. Eğer Mat1 gibi olan sorularda sıkıntınız varsa zor tyt mat denemesi çözmenizi tavsiye ederim. (acil 2019 gibi). Benim de kişisel olarak sıkıntılı olduğum 1 konu var permütasyon kombinasyon olasılık. |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|