Şimdi Ara

Acil otomobil tavsiyesi isteği - Cordoba, Ibiza, Fabia, Clio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el bir araç almayı düşünüyorum nasipse. 20.000 TL bütçemiz var ve biraz araştırdığımda 20.000'e şu marka ve modeller arasında kaldım. 3 kişilik ufak bir aileyiz ve mümkünse dizel bir araba düşünüyoruz.

Seat Cordoba 2006-2008 model 1.4 tdi modeller
    Seat Ibiza aynı şekilde 1.4 tdi
    Scoda Fabia 1.4. tdi
    Renault Clio 2005-2007 model 1.5 dci

Seat modeller dijital klima bile var ve tiplerini de çok beğendim bunlar favorim olabilir, scoda fabia da eğer seat alamazsam sadece motoru tdi olduğu için düşündüğüm bir model. son kalan clio ise bildiğimiz bir araba her yerde bilinen bir motora sahip bu nedenle alınabilir gibi geliyor bana.

kafama takılan ise bu araçlar genelde 200.000 KM yi bulmuş araçlar satıştalar, bu yüksek km lerde bir dizel araba almak kafama takılıyor siz ne dersiniz? Ayrıca tdi motorlar 3 silindirmiş, gürültülü çalışması benim için problem değil, başka konularda bu 3 silindir bana bir sorun yaşatır mı ne bileyim tamiri zor mudur? veya ömrü mü kısadır?

bu araçlar arasında siz olsanız hangi tercihi yapardınız ve nedeni nedir.

bu markalarla tecrübesi olan bu markaları bilen arkadaşlardan tavsiyelerini merakla bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

• 5 sene, 3 silindir 1.4tdi cordoba sytlance kullandim 15bin kmden 61bine kadar(17binden itibaren yazilimli kullandım), ikinci sahibiydim 1 yasindan itibaren bendeydi..

Kalkislarda 2000devrin altında zorlanarak kalkar.bunun en buyuk handikapini yuksek rakımlı bir yaylada yasadim; tum rampa boyunca yarim debriyaj yapmak zorunda kaldim.. ust devirlerde ise 1.5dci falan birakmazdi, hem sesi hem gidisiyle..

Ilk iki vitesi hayli uzundu, 1de 45, 2de 80 yapardi(2de bunu yapan 1.6 alti hacimde baska dizel surmedim). 5.viteste 2300 devir civari 100kms yapardi..

Kronik problemleri;
    arka camlari tutan maşalardaki plastik pimler zamanla cikip, camlar kapinin icine düşer.. ben onlari japonla yapistirip sorundan kurtuldum..
    Sert suspansiyonla birlikte bolca trim sesi mevcuttur..
    Haftada bir park lambasi patlatir, mars yaparken ayak frende olunca..
    2007 oncesinde ön salincak burcu 20bin kmde bir parcalanip, cukurlarda pat kut eder..benimki revizyonlu salincak olduğu icin sorun yasamadim..
    Arka kampanalar yuk varken guk guk öter..
    Lastik gurultusu bolca mevcut..
    İçi cok dar(baslica satma nedenim)
    Yag pompasi zinciri agir bakimda degismezse kopabilip, motoru kucaginiza verir (piyasada motor yaptiranlarin cogu bundan yaptırmıştır, yoksa kötü yakitla falan bozulmuyor bunlar) ömrü gayet uzundur..
    Genel olarak hor kullanima dayanikli aractir, ne yayla ne otoban bana misin demedi, 2.kez mars bastigimi hatirlamiyorum..

Dijital klimanin tek faydasi, fan kademesinin cok olmasıydı.. en sevdigim donanimlari, elektrikli katlanir aynalar ve global kilitlemeydi (iceri adam kilitleyebiliyordum)..

Bu fiyata bence dizel bakmayin, benimkini 29a sattim 5 ay once 1 gunde.. benzinli signo falan bakin 1.4 101hp..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 14 Eylül 2015; 15:43:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 20 bine seatlar biraz zor bence arkadasım

• 1.4 tdi ıbiza o fiyata yok ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 silindirli 1.4 tdi s rider modeli vardi kardesimde. Bagaji cok genis ama 3 silindir olmasi cok zorluyodu sehir icinde. Ama fiyatina gore iyi arabaydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: fk88

var örnek verebilirim:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-gaziantep-ordu-otomotiv-den-227795716/detay

Bir gaziantepli olarak gaziantepten araba alinmaz derim pert araclarin 1 numarali toplanma merkezidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Fiat Punto'ya Jant Tavsiyesi..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 8 Sene Fabia kullanım hocam sorularınız varsa alabilirim.
  • cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar... gerçekten kafam çok karıştı. bir motor ustası arkadaşım 200.000 km üzeri dizel araçlar sorun yaşatabilir yani riskli dedi.. alıp da bir iki ay içinde 4.000-5.000 masraf etmek istemem açıkçası zaten bütçem yok. benzinli araçlara da bakmaya başladım. bakalım hayırlısı... 15.000-20.000 arası manuel, otomatik benzinli araç tavsiyelerinizi de almak isterim. teşekkürler.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.