Şimdi Ara

Acil olarak kombi montajı yapmam lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
16.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bykombi.comdan demirdöküüm nitron kombiyi 920tlye aldım ve yerine yerleştiripbaca montajını yaptım, şimdide sıra su girişlerinde. Ben şimdiye kadar kendi ve akrabalarımın olmaz üzere toplam 4 adet evin su tesisatını döşedim, şimdide evimize yeni aldığımız kombinin montajını yapmak istiyorum, çünkü eskişehirde bu 1-1.5 saattlik montaj için minimum 120tl+montajda kullanılan ekipmanın parasını istiyenleri gördüm ve bu bana çok pahalı geldi. Bu montajı yaparken dikkat etmem gerekenler nedir? Ben sadece su tesisatı ve bacas montajını yapıcam gaz bağlantısını kalörifer tesisatını yapan firma yapıcak.

Bu tesisatı yaparken prinç set kullanmayı düşünüyorum, çünkü prinç setlerin iç çapı plastiğe göre daha geniş(böylece su pompası zorlanmadan görebilir.
    PİRİNÇ SETİN LİNKİ

Şimdi sorularım:tüm bağlantılarda vana gerekli mi?
    Soğuk su giriş(çeşme) vanalı mı olacak yoksa vanasız mı?
    Sıcak su çıkış(çeşme)vanalı mı olacak yoksa vanasız mı?
    Soğuk su giriş(kalörifer)vanalı mı olacak yoksa vanasız mı?
    Sıcak su çıkış(kalörifer)vanalı mı olacak yoksa vanasız mı?
    Ve gösterdiğim setin ne tarafı küçük musluklu ne tarafı büyük musluklu olacak?

• Cevap hiçbiri....En ufak bir yanlışlıkta kombiyi servis açmıyor...Asıl konu ise ailece güvenlik sorunu. O evde yaşayanların can güvenliği......Çağır servisi usulüne uygun bağlayıp 100 Lirasını alıp gitsin... Sağ kulağını sol elle göstermeye çalışma....Nacizane tavsiyem .Bu kadar....Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: biri89

........................................

Duvara takılmış kombinin karşısına geçip baktığınızda size göre en sağdan itibaren ;

1. Soğuk su giriş(kalorifer)vanalı olmalı. 3/4" Filtreli Büyük Vana olacak.

2. Soğuk su giriş(çeşme) vanalı olmalı. 1/2" Filtreli Küçük Vana olacak.

3. Sıcak su çıkış(çeşme) vanalı olması şart değil, isterseniz takabilirsiniz.

4. Sıcak su çıkış(kalorifer) vanalı olması şart değil, isterseniz takabilirsiniz.

Tesisat işlerini yapabildiğinizi yazdığınız için bunları yazdım, kolay gelsin..

• arkadaşım bu işe soyunduğuna göre teknik olarak yeterlisin, ve cesurca ele almışsın, ancak işin bir bilen tarafından yapılması ile senin böğle tavsiyelerle yapman arasında meydana gelebilecek istenleeyen bir durum üzücü sonuç doğurmasın,parayı her zaman kazanabilirsin ,bir bilenle bitir bu işi kafan rahat olsun kal sağlıcakla
  • Mesaj yazanlara tşk ediyorum, kendi güvenliğim söz konusu olduğu için sadece su borularını ve bacayı bağladım, doğalgaz borusuna elimi bile sürmedim ve onu servise bıraktım. Ayrıca olası bir kombi arızası durumunda zorlanmamak için boruların hepsine musluk ve filtre bağladım.
  • Yazdığın yazıları okudum anlasılan genc bir kardesimizsin ve bir büyüğün olarak ikaz ediyorum lütfen daha fazlasını yapma normal sartlarda senin bağladığın tesisatı kimse onaylamaz gazı acmaz ama olurda bir isgüzar görmezden gelirse gaz işi bu çok tehlikeli hem kendi daireni hemde komple binayı tehlikeye sokarsın ver 150 tl herseyi icinde bir ustaya yaptır ayrıca kombiyi garanti dısına cıkarma durumunda var olası bir arızada ödediğin 1000 tl para bosada gidebilir tekrar ikaz ediyorum aman diyorum.
  • selam arkadaşlar
    benim bir ay önce evime doğalgaz bağlandı , gaz açıldı ocakta kullanmaktayım.
    dünde internetten aldığım kombiyi uygun fiyata bir doğalgaz ustasına taktırdım.evimize doğalgaz tesisatı (bina ve evin içine ) döşeyen firmayı arayıp kombinin açılması işlemlerini yaptırmak istedim projeyi onlar çizmişti.kombi+ocak diye.fakat bana kombiyi onlardan almadığım ve onlara taktırmadığım için trip yaptılar.kime taktırdıysan onlar açtırsın dediler. bizde bu konuda acemiyiz usta onlar açacak diyor tesisatı döşeyenler ustan açtırsın diyor .taktırdığım ustanında şu an çalıştığı yetkili bir şirket yok bu durumda ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz_reis

selam arkadaşlar
    benim bir ay önce evime doğalgaz bağlandı , gaz açıldı ocakta kullanmaktayım.
    dünde internetten aldığım kombiyi uygun fiyata bir doğalgaz ustasına taktırdım.evimize doğalgaz tesisatı (bina ve evin içine ) döşeyen firmayı arayıp kombinin açılması işlemlerini yaptırmak istedim projeyi onlar çizmişti.kombi+ocak diye.fakat bana kombiyi onlardan almadığım ve onlara taktırmadığım için trip yaptılar.kime taktırdıysan onlar açtırsın dediler. bizde bu konuda acemiyiz usta onlar açacak diyor tesisatı döşeyenler ustan açtırsın diyor .taktırdığım ustanında şu an çalıştığı yetkili bir şirket yok bu durumda ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum kombin ne marka ise o servisi arayacaksın tesisatcı kombi ilk calıstırma islemini yapmaz trip yapmamıslar işlemi yapmaya yetkileri yok sen bağlantıyı istediğine yaptırabilirsini ama ilk calıstırma islemini kombi servisini arayacaksın klavuzda bulunduğun sehir ve ilcedeki servisi araman gerekiyor

• kombi bağlandıktan sonra kargazın mühendisi gelip onay vermesi gerekmiyor mu ? ben ocakta kullanıyorum gaz açıldı kombi için tekrar mühendisin gelmesi lazım mı ?
    görmesi lazım dediler onun için sordum.
    yani direk aristonun yetkili servisini mi çağırayım ?
  • kombinin açtırmasından kastım gaz kullanma onayı.
    tesisat döşendikten sonra kargazın mühendisi geldi onay verdi gaz açıldı o zaman kombi yoktu.(proje gaz + ocaktı)
    ocakta kullanıyorum20-30 gündür ama kombiyi yeni bağlattım . bağlandıktan sonra da kargazın yetkili mühendisi görüp onay verecek dediler .iç tesisatı kim yaptı ise o kargaz mühendisten randevü alsın kombi içinde onay versin dediler.bir kere onay aldık tekrar onay almaya gerek varmı prosedürü bilmiyorum:(
    iç tesisatı döşeyen firam demirdöküm satıyor onlardan almadığım ve onlara taktırmadığım için kombiyi takana gönderiyor, onayı o alsın diye kombiyi takan usta projeni onlar çizdi ben nasıl onay alıyım diyor?
    benim sorunum onay kısmı bu işlemlerden sonra ariston markalı olduğundan aristonun yetkili servisini çağıracam.
    yoksa gaz açık zaten diye yetkili servisi mi çağırayım?
  • quote:

kombinin açtırmasından kastım gaz kullanma onayı.
    tesisat döşendikten sonra kargazın mühendisi geldi onay verdi gaz açıldı o zaman kombi yoktu.(proje gaz + ocaktı)
    ocakta kullanıyorum20-30 gündür ama kombiyi yeni bağlattım . bağlandıktan sonra da kargazın yetkili mühendisi görüp onay verecek dediler .iç tesisatı kim yaptı ise o kargaz mühendisten randevü alsın kombi içinde onay versin dediler.bir kere onay aldık tekrar onay almaya gerek varmı prosedürü bilmiyorum:(
    iç tesisatı döşeyen firam demirdöküm satıyor onlardan almadığım ve onlara taktırmadığım için kombiyi takana gönderiyor, onayı o alsın diye kombiyi takan usta projeni onlar çizdi ben nasıl onay alıyım diyor?
    benim sorunum onay kısmı bu işlemlerden sonra ariston markalı olduğundan aristonun yetkili servisini çağıracam.
    yoksa gaz açık zaten diye yetkili servisi mi çağırayım?

reis en başa dönelimmi sen olayı baştan anlat kombi ilk defamı takılacak değisimmi sen tesisatı yaptırırken projede kombi var olarakmı cizildi sen tesisatcılarla ne üzerine anlastın fiyatı neye göre cıkardın sözlesmeni ac oku neler yapması gerekiyor diye

özetle yapman gereken kombi bağlatmak icin proje değisikliği yada ilk proje bunu sen biliyorsun projeyi ilgili gaz dağıtım şirketine vermen onların gelip kontrol ettikten sonra gazı acmaları. Keşke yetkili servise bağlatsaydın simdi sorun cıkacak yetkili servis elemanı bağlamadı diye

• kusura bakma seninde kafanı şişiriyorum

biz apartmanca bir doğalgaz firmasıyla anlaştık apartmana boruları döşettik isteyen iç tesisatıda onlara döşetsin denildi. ben de öyle yaptım . parasını peşin verdim.firma kargazın yetkilisyle geldi inceleme yaptıktan sonra gaz açılma onayı verdi ocakta kullanıyoruz.
    firma projemizi ocak + kombi diye yaptı.sözlememizi bize vermedi gaz açılma kağıdının bir suretini vermedi. bize kampanya yaparak demirdöküm alırsanız 1650+200 takma parası istediler.bende internetten 20 gün filan sonra ariston aldım 1000 tl ye ve arkadaşımın kardeşi başka bir doğazgaz firmasından usta bulup 100 tl ye taktırdı.ve iç tesisatınızı döşeyenler sizinle yaptığı anlaşmaya göre kargazın mühendisini çağırıp onaydan geçirsinler sonrada aristonun yetkili servisini çağırıp çalıştırtırsın dedi.
    iç tesisatı döşeyen firmayı aradığımda bizden kombiyi almadın hem bizde takmadık kim taktıysa o mühendisten randevü alsın dediler.bende rada kaldım ustaya dedim projen onlarda biz nasıl çağıralım diyorlar.sözleşmemizin örneği yok içeriğini bilmiyorum.kargazı aradım randevü için sen değil firma alsın diyorlar.

• benim gibi üst kat komşunda polis onlardan almadı internetten aldı ve oda başka bir ustaya taktırdı onuki ni gazın açılacağı ilk gün ocağı ve kombisi için mühendis getirtip gazını açtılar.daha sonra oda aristonun yetkili servisini çağırarak kullanmaya başladı.

firmanın bize verdikleri teklif mektubunda daire sahipleriyle yapılan sözleşme ve proje onayına mütakip gaz açım işlemleri yapılacaktır deniliyor ama biz ne projeyi ne sözleşmeyi bilmiyoruz herşey onlarda:(
  • quote:

benim gibi üst kat komşunda polis onlardan almadı internetten aldı ve oda başka bir ustaya taktırdı onuki ni gazın açılacağı ilk gün ocağı ve kombisi için mühendis getirtip gazını açtılar.daha sonra oda aristonun yetkili servisini çağırarak kullanmaya başladı.

firmanın bize verdikleri teklif mektubunda daire sahipleriyle yapılan sözleşme ve proje onayına mütakip gaz açım işlemleri yapılacaktır deniliyor ama biz ne projeyi ne sözleşmeyi bilmiyoruz herşey onlarda:(

Şimdi özetle şunları söyleyeyim tesisatı döseyen ve projeyi cizen firma siz ücretini ödedikten sonra eşşek gibi projeyi size vermek zorunda o projeyi alın sonra ariston olmasada başka bir yetkili servis bulun durumu onlara anlatın projeyi gösterin ve projede kombi ile ilgili detay belirtilmemisse kombi icin ilave proje hazırlatmanız lazım ama anladığım kadarıyla projede kombi de var o nedenle durumu anlatın gelip kontrol etsinler kendileri bağlamıs gibi onay belgesi hazırlarlar veya hazırlamazlar. Sizin hatanız şu olmuş belgesi olmayan birine bağlantı işlemi yaptırmıssınız ne yazıkki isin icinde doğalgaz olunca gaz dağıtım şirketleri haklı olarak buna izin vermiyor büyük hata etmissiniz bence gerekirse 100 tl daha gözden cıkarın yetkili bir servise kontrol ettirin gaz elektirik vb şeylere benzemez allah korusun çok tehlikeli bir şey sizde biliyorsunuz o nedenle güvenliğniiz icin size tavsiyem yetkili servise olayı sil bastan yaptırmanız en doğrusu bu olur bunun icin ariston yetkili servisi olması gerekli değil kargaz tarafından doğalgaz yetki belgesi verilmis bir servis olması yeterli zaten onlar size birsey yaptırmadan kendileri herseyi hazır hale getiriyorlar siz ucuza yaptırmak istemissiniz ama şu durumda işin icinden cıkamazsınız hic kimse onaylamak istemeyebilir ve bende tavsiye etmiyorum zaten mutlaka bir yetki belgesi olan servise kontrol yaptırın 100 -150 tl niz gitsin ama kafanız rahat olsun kendi hayatınızı ve komsuların hayatını riske etmeyin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: biri89

Merhabalar bykombi.comdan demirdöküüm nitron kombiyi 920tlye aldım ve yerine yerleştiripbaca montajını yaptım, şimdide sıra su girişlerinde. Ben şimdiye kadar kendi ve akrabalarımın olmaz üzere toplam 4 adet evin su tesisatını döşedim, şimdide evimize yeni aldığımız kombinin montajını yapmak istiyorum, çünkü eskişehirde bu 1-1.5 saattlik montaj için minimum 120tl+montajda kullanılan ekipmanın parasını istiyenleri gördüm ve bu bana çok pahalı geldi. Bu montajı yaparken dikkat etmem gerekenler nedir? Ben sadece su tesisatı ve bacas montajını yapıcam gaz bağlantısını kalörifer tesisatını yapan firma yapıcak.

Bu tesisatı yaparken prinç set kullanmayı düşünüyorum, çünkü prinç setlerin iç çapı plastiğe göre daha geniş(böylece su pompası zorlanmadan iş görebilir.
    PİRİNÇ SETİN LİNKİ

Bir deyim vardır :ekmegi ekmekciye ver,bir ekmekde üste ver derler.Üste verdiğin ekmek onu hakkı onu vermen lazım.Vanaların nerelere konulacağını bilmiyorsan bence sen o işe girmesen haha iyi olur.pirinç set kullanman gayet manyıklı olarak görünüyor. bence montajı sizin yapmanız çk yanlış bir karar olur. bende aynı sorunla buradayım :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.