Şimdi Ara

Acil: Mimar olmak için güzel sanatlar lisesi yeterli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar... Mimar olmak için güzel sanatlar lisesi yeterli midir? Yoksa... Sadece anadolu lisesi mi okumak gerekir..? Yardım ederseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güzel Sanatlar Lisesi Mezunu Olarak Mimar Olmak

Güzel sanatlar liselerinden mezun olan öğrenciler, mimarlık alanında kariyer yapmayı düşünebilirler. Ancak, sadece güzel sanatlar lisesi diplomasına sahip olmak mimar olmak için yeterli değildir.

Mimar olmak için, lisans derecesi gerektiren akredite bir mimarlık programını tamamlamanız gerekir. Bu programlar, mimari tasarım, yapı mühendisliği ve diğer ilgili konularda bilgi ve beceriler sağlar.

Güzel sanatlar lisesi, mimarlık eğitimine hazırlanmak için iyi bir temel oluşturabilir. Çizim, renk teorisi ve tasarım ilkeleri gibi konularda edindiğiniz beceriler, mimarlık programında başarılı olmanıza yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, mimarlık programları oldukça rekabetçidir ve güzel sanatlar lisesi diplomasına sahip olmak sizi otomatik olarak kabul ettirmez. Mimarlık programlarına başvurmadan önce, güçlü bir akademik geçmişe, portfolyoya ve referans mektuplarına sahip olmanız önemlidir.

Ek olarak, bazı ülkelerde mimar olarak çalışmak için lisans eğitiminizin ardından ek bir lisansüstü derece veya profesyonel sertifikaya ihtiyacınız olabilir. Bu nedenle, hedeflediğiniz kariyer yoluna ilişkin özel gereksinimleri araştırmanız önemlidir.

Güzel sanatlar lisesi mezunu olarak mimar olma yolunda, yüksek motivasyon, sıkı çalışma ve sürekli öğrenme için bir tutkuya sahip olmanız gerekir. Mimarlık kariyeri zorlu ama ödüllendirici olabilir ve güzel sanatlar eğitiminiz size bu yolda sağlam bir temel sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır, sayısal çıkışlı olman lazım herhangi bir liseden. Ayrıca sanılanın aksine resim yeteneğinin olması mimar olmaya yetmez.
  • yok . Sayısalım iyi hatta matematiğim 100 fenim ise 90 . Resim yeteneğim de az biraz var yani çizimlerime bakanlar mimar olmalısın diyorlar. :/ hangi liseye gitsem karar veremedim. Güzel sanatlara mı gitmeliyim yoksa anadolu lisesine mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklabell

yok . Sayısalım iyi hatta matematiğim 100 fenim ise 90 . Resim yeteneğim de az biraz var yani çizimlerime bakanlar mimar olmalısın diyorlar. :/ hangi liseye gitsem karar veremedim. Güzel sanatlara mı gitmeliyim yoksa anadolu lisesine mi?

Anadolu lisesine git tabi ki. Mimarlık okurken 3 boyutlu düşünme, matematik gibi şeylere de ihtiyacın olacak.
  • neden 3 boyutlu düşünmeyeyim ki? .. Mimarlık zaten 3 boyutluluk değil midir? . Evin veya büronun , binanın her neyse işte o şeyin tamamiyle her bir ayrıntısıyla görünerek çizilmesi gerekmez mi? Eğer öyle çizmezsek .. Nasıl gerçeğe yansıtabiliriz ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklabell

neden 3 boyutlu düşünmeyeyim ki? .. Mimarlık zaten 3 boyutluluk değil midir? . Evin veya büronun , binanın her neyse işte o şeyin tamamiyle her bir ayrıntısıyla görünerek çizilmesi gerekmez mi? Eğer öyle çizmezsek .. Nasıl gerçeğe yansıtabiliriz ki..

Ben düşünmüyorsun demedim, buna ihtiyacın olacak dedim. Ayrıca tam bilmiyorum ama güzel sanatlar lisesinde sayısal derslere önem verilmez diye düşünüyorum. Ben anadolu lisesi mezunuyum.
  • Evet haklısınız ama... Anadolu kazanamayacağımdan korkuyorum tüm mimarlık hayallerimin duya düşmesinden de öyle.. Bu yüzden acaba güzel sanatlara mı girsem yoksa anadoluya girsem mi diye düşündüm :/..

Peki anadolu lisesi olarak fen lisesi mi daha iyidir yoksa 4. veya 5. dereceden anadolu liseleri mi .. Tabikide fen diyeceksiniz ama kazanmak biraz zor malesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bana en uygun meslek denizcilik
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlkokuldaki matematik fen derslerine bakarak sayılsanının cidden iyi olup olmayacağına karar veremiyorsun tavsiye olarak değiniyim dedim. İstersen ikisi de 100 100 olsun lisede matematikten 03 bile alabilirsin yani dikkatli ol bu konularda
  • Gayet haklısın Ama yine de ne olur ne olmaz söyleyeyim dedim
  • ben güzel sanatlarda okuyorum eğer yeteneğin varsa güzel sanatlar lisesine git sınavda puanın yüksek gelir sayısalsan yetenek konusundada eğitim almış olursun için çok kolay olur eğer anadolu lisesine gidersen yeteneğini geliştiremeye bilirsin karar senin.
  • Herkezde farklı bir şey söylüyo ya Ne yapacağımı şaşırdım .. :/ Burada mimar olan yok mu ya o daha iyi bilir
  • Ben biraz araştırdım. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı diye bölün olması gerekiyor. Oda mimarlık sayılır. Ama eşit ağırlıkdan alıyor.
  • İç mimarlık-Endüstri Ürünleri tasarımı vb. gibi bölümlerede girme niyetin varsa güzel sanatlara git derim.İlla mimar olcam dersen anadolu lisesine gideceksin tabi ki ama inan şimdi anadolu lisesi ile düz lisenin bir farkı kalmadı sadece öğrenci profili farklı.Ben olsam güzel sanatlara giderdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.