Şimdi Ara

Acil Durum Formatı ve HDD güvenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bir destek rica edeceğim sizden mevcutta kullandığım laptop üzerinde ki verileri korumak istiyorum bu nedenle harici bir disk üzerinde sürekli çalışıyorum ancak bu süreçte windows'un kurulu olduğu ssd ise laptopta takılı laptop un çalınması durumunda dahili win klasöründeki artıkların veya diğer olası önemli verilerin okunmasını istemiyorum aynı zamanda laptop'un açılmasını da istemiyorum bunu nasıl yaparım.



  • Bitlocker ile korunmasını istediğin diskleri şifreleyebilirsin, PC açılışında şifre girilmeden HDD'lere erişilemez, hem PC'nin kendi disklerini hemde harici diskleri bitlocker ile şifreleyebilirsin, tavsiyem her diskin şifresini ayrı belirle.
  • şirket bilgisayarı olduğundan bitlocker ile yaptığımda şifre merkezi it biriminde oluyor, benim istediğim daha bana özel bir koruma
  • İstediğin çözümü sadece Bitlocker tarzı şifreleme sistemleri karşılıyor, başkada bir çözümü olacağını sanmıyorum, fakat Bitlocker alternatifi yazılımlar kullanabilirsin, örneğin Symantec'in geliştirdiği "Symantec Encryption Desktop" yazılımınıda kullanabilirsin, Active Directory gibi sistemlere bağlı olmadan çalışabiliyor, fakat Bitlocker kadar kullanışlı değil.
  • sen şifreni it ile paylaşmadıkça nasıl elde edecekler çok şaşırdım zaten girdiğin şifreyi bile bitlocker ile encrypt ediyor girdikten sonra tek çözümleri diski söküp çöpe atmak. normalde Paronaya derecesine gelmenizdeki sebebin altın yatanı merak etmemekte elde değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_flood

    sen şifreni it ile paylaşmadıkça nasıl elde edecekler çok şaşırdım zaten girdiğin şifreyi bile bitlocker ile encrypt ediyor girdikten sonra tek çözümleri diski söküp çöpe atmak. normalde Paronaya derecesine gelmenizdeki sebebin altın yatanı merak etmemekte elde değil.

    it senin şifreni bilmiyor mu peki,
  • bitlocker şifresi ayrı oluşturacaksın, windows login şifresinden bağımsız. pc bios ekranında senden şifre isteyecek önce harddiski açacak. daha sonra windows şifreni giriceksin.

    senin asıl bilgilerin oldugu harici hdd yi bitlockerle şifrelemen lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halisakal -- 21 Temmuz 2016; 22:14:52 >
  • thenoone T kullanıcısına yanıt
    niye bilsin ki zaten ben destek verdiğim yerlerde bu işten sorumluyum merağım da yok şifrelere şirket bünyesine ait olan sistemlerde yüksek güvenlik istenirse şirketten zaten bırakmam öyle kullanıcı kafasına göre hareket etsin yada şifreleme yapabilsin diye. en fazla web ortamındaki şifrelerini kullanır değiştirebilir gerisi yasak. zaten formatı engellemek için bitlocker yapmak yetiyor da artıyor 2012 server sağ olsun noktadan noktaya bitlocker ile şifreleme imkanı sunuyor bu sayede sıfırlamakta daha kolay unutulsa dahi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.