Şimdi Ara

ACİL! Breadboard üzerine devre kurmayı nasıl öğrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Acilen breadboard üzerine elimde şeması ve malzemeleri bulunan her devreyi kurabilmem lazım. Fakat nett'de ne kadar karşıma bununla ilgili açıklama çıksa, yetersiz kalıyor. Benim şemaya bakıp gördüğümle, board üzerine kurulmuş hali çok farklı oluyor. Elinizde hem şeması hem de boarda kurulmuş hali bulunan devreler varsa lütfen bana gönderin.
    Sizce zor mu?
    En kısa sürede nasıl öğrenebilirim?
    Bu konuyu açık açık anlatan pdf ya da kitap ismi var mı?
    Şimdiden sağolun.

• Bence bu konunun anlatılmasına gerek yok.Parçaların uçlarının adını bilmen yeterli olacaktır.Ben şahsen şemayı yazı gibi okumaya çalışarak yapıyorum.Mesela basit bir led devresini ele alalım:

+9 Volt besleme girişi anahtarın giriş ucuna bağlı,anahtarın çıkış ucuna ledin anot (+) pini bağlı, ledin katot pini ise eksi beslemeye bağlı...

gibi okursan belki işine yarayabilir.Breadbordda kurmak ise bu okumayı yaptıktan sonra ve parçaların ayak bağlantılarını bildikten sonra yapabileceğin şeyler.

• Galiba ünide electronik benzeri.ders var ve ilk derslerine gitmediğin için öğrenmen lazım.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Bence bu konunun anlatılmasına gerek yok.Parçaların uçlarının adını bilmen yeterli olacaktır.Ben şahsen şemayı yazı gibi okumaya çalışarak yapıyorum.Mesela basit bir led devresini ele alalım:

+9 Volt besleme girişi anahtarın giriş ucuna bağlı,anahtarın çıkış ucuna ledin anot (+) pini bağlı, ledin katot pini ise eksi beslemeye bağlı...

gibi okursan belki işine yarayabilir.Breadbordda kurmak ise bu okumayı yaptıktan sonra ve parçaların ayak bağlantılarını bildikten sonra yapabileceğin şeyler.

Evet, dediğin gibi aslında şemayı ve hangi bacaktan nereye çektiğini vb okuyabiliyorum. Ancak öyle devreler ile karşılaşıyorum ki, ilk sırayı halletsem de geri kalan birbirine giriyor. Örneğin şu devreyi yapmak ve dc motorun yön kontrolünü sağlamak istiyorum;
    https://store.donanimhaber.com/fb/ec/3c/fbec3cc15d403cc9539f4a7e35a8a41f.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: speedyrazor

Galiba ünide electronik benzeri.ders var ve ilk derslerine gitmediğin için öğrenmen lazım.:)

Aynen öyle kardeş. Aslında alanım elektronik fakat temel konularını pek önemsemediğim için takılıp kaldım. İlerleyemiyorum. Sonucunda, board dediğimiz Elektroniğin E'sidir.
  • aniya marek A kullanıcısına yanıt
    Bu videoları izleyebilirsen yeterince karışık devrelerde var meslek lisesindeyken bu adamın kitabı aldık ve bu devreleri yapıyorduk.Hepside sorunsuz çalışıyor.İstiyosan bu lintkten kitabı da satın alabilirsin.

DEVRE ÇİZİMLERİNİN VE MALZEMELERİN TANITILDIĞI KİTAP

BREADBOARD VİDEOLARI

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

Bu videoları izleyebilirsen yeterince karışık devrelerde var meslek lisesindeyken bu adamın kitabı aldık ve bu devreleri yapıyorduk.Hepside sorunsuz çalışıyor.İstiyosan bu lintkten kitabı da satın alabilirsin.

DEVRE ÇİZİMLERİNİN VE MALZEMELERİN TANITILDIĞI KİTAP

BREADBOARD VİDEOLARI

Verdiğin videoları izleyeceğim ve elimde bir kitap olması çok iyi olacaktır. Bahsettiğin kitapta board kurulumu, kurulmuş hali vb anlatılıyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ofis işi nasıl bulabilirim?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sınıftan bi arkadaşına anlatmasını isteyebilirsin en hızlı ve kolay yolu bu

hocam kitapta breadboard la alakalı birşey yok, sadece transistör, triyak gibi malzemelerin çalışma yapısını anlatıo ve onlarla ilgili devre çizimleri var mesela transistörle anahtarlama devresi vb. breadboard kullanması aslında o kadar zor değil mantığını öğrenince ve devreleri kurdukça alışıyorsun. Nette bir kaç video izlesen breadboard ile ilgili sorunun kalmaz diye düşünüyorum.
  • http://www.instructables.com/id/H-Bridge-on-a-Breadboard/?ALLSTEPS Bu linkteki devreyi board üzerine kurmam lazım. Aslında linkte bir devre yok, sadece board üzerine kurulmuş hali var. Aynısını yapsamda bir türlü çalışmıyor.
    İşte, aşağıda benim hazırladığım devrenin resimleri var.
    Sİzce hata nerede?
    Dc motor yön kontrolü için ne eklemem ya da çıkarmam gerekiyor?

ACİL! Breadboard üzerine devre kurmayı nasıl öğrenebilirim? ACİL! Breadboard üzerine devre kurmayı nasıl öğrenebilirim? ACİL! Breadboard üzerine devre kurmayı nasıl öğrenebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: aniya marek

Merhaba,
    Acilen breadboard üzerine elimde şeması ve malzemeleri bulunan her devreyi kurabilmem lazım. Fakat nett'de ne kadar karşıma bununla ilgili açıklama çıksa, yetersiz kalıyor. Benim şemaya bakıp gördüğümle, board üzerine kurulmuş hali çok farklı oluyor. Elinizde hem şeması hem de boarda kurulmuş hali bulunan devreler varsa lütfen bana gönderin.
    Sizce zor mu?
    En kısa sürede nasıl öğrenebilirim?
    Bu konuyu açık açık anlatan pdf ya da kitap ismi var mı?
    Şimdiden sağolun.

İ circuit android uygulamasi isine yarayabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki bu bi isine yarayabilir :) Bende ilk zamanlar anlamiyordum breadboard kullanmasini ama uzerinde calisa calisa ogrendim Youtube da breadboard tutorials diye aratirsan birsuru video cikiyor http://1.bp.blogspot.com/-T6PVoBeO8eE/UPRzck7HbFI/AAAAAAAAAFs/gpek2YMpmbk/s1600/breadboard_90.png

[simage]http://arduinoturkiye.com/wp-content/uploads/devre1.jpg
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEHHANI -- 9 Mart 2015; 2:09:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

Belki bu bi isine yarayabilir :) Bende ilk zamanlar anlamiyordum breadboard kullanmasini ama uzerinde calisa calisa ogrendim Youtube da breadboard tutorials diye aratirsan birsuru video cikiyor http://1.bp.blogspot.com/-T6PVoBeO8eE/UPRzck7HbFI/AAAAAAAAAFs/gpek2YMpmbk/s1600/breadboard_90.png

[simage]http://arduinoturkiye.com/wp-content/uploads/devre1.jpg
    [/simage]

Sağol kardeş, ben de bir türlü kapamadım board kullanımını. Ama youtube'da çok güzel videolar var, artık yavaş yavaş onlardan öğrenirim herhalde. Yukarıda ki resimlerde sıkıntı ne sence? Dc motor yön kontrolü devresini boar üzerine kurmam lazım. Bir sitede gördüğümün aynısını yaptım, ama hala çalışmıyor.

• TESLA37 kullanıcısına yanıt
    Bu program, electronic workbench'e benziyor. Fakat ben workbench'i biliyorum, sıkıntı board üzerinde yerleştirebilmek ve şemayı okuyabilmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aniya marek

Bu program, electronic workbench'e benziyor. Fakat ben workbench'i biliyorum, sıkıntı board üzerinde yerleştirebilmek ve şemayı okuyabilmek.

http://123d.circuits.io/
    http://www.virtualbreadboard.com/
    işine yarayabilir

Peki aşağıdaki şekli aynen board!a kurdum fakat motor dönmüyor. Yukarıda benim kurduğum devre var. Sence hata nerede? Nasıl kurmalıyım?
    Pil den gelen Arti ve Eksiyi ters baglamissiniz.

gosterilen resimde en altta Eksi (siyah renk)

Senin resimdede en altta Arti var. Yani senin devrede arti eksiye takilmis, ekside artiya. Ters cevir olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gknnnn

Pil den gelen Arti ve Eksiyi ters baglamissiniz.

gosterilen resimde en altta Eksi (siyah renk)

Senin resimdede en altta Arti var. Yani senin devrede arti eksiye takilmis, ekside artiya. Ters cevir olur.

Yanlış kişiyi alıntıladınız

@Gknnnn arkadaş sorunu cevaplamış.Dediği doğru
  • Tamam, çok sağolun hallettim.
    Balolardan birinde kısa devre varmış ve butonun tek bacağına atlama yapmadığımdan çalışmıyormuş. Şimdi gayet güzel çalışıyor. Fakat bu yaptığımın devre şeması var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.