Şimdi Ara

ACİL.! BİOS ÇÖKTÜ...!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım overclock yaparken bilgisayar kapandı ( ati tool kullanıyordum ekranın hızlarını biraz yükselteyim dedim otomatik overclock'a tıkladım).

Daha sonra bilgisayar kapandı.Power tuşuna basarak açtım overclock ayarlarına getirdim başlattım başlamadı.Daha sonra reset attım. Açılmıyor.

Cmos Jumper yaptım fayda etmedi.

Daha sonra siyah bir ekranda yazılar gelmeye başladı

''Boot Block Compatible versipn 0.20''

''Bad Bios Checksom ''

''Ready fila M2N.ROM'' (M2N anakartımın modeli.)

''File M2N.ROM not found on CD-ROM''

http://www.webdenal.com/store/asus-m2n-sc-940-nforce-430-ses-dual-ddr2-4-sata2_fiyat.htm?idProduct=40035&idCategory=374&topnavCategory=632 (Anakartım BU.!!!)

Biosu güncellemelimiyim? NASIL? Hangi biosu yükleyeceğim? Riskleri nelerdir.

Yardımcı olursanız sevinirm.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaltuntas -- 5 Ekim 2008; 11:22:56 >

• Yok mu yardım edecek biris?
  • Zannedersem bir bilgisayar servisinden destek alman gerekecek, elindeki imkanlarla ( anakartın çalışmadığını farzedersek ) kendi başına biosu güncelleyemezsin ...
  • Hımm. Usb'den boot edebilsem güncelleyecemde onun için de bios ekranı açılmıyor.Eğer olmazsa teknik servislere gidecez.
  • Anakartın üzerindeki pili. 5 dk cıkartım tekrar desen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: skysertcan

Anakartın üzerindeki pili. 5 dk cıkartım tekrar desen...

İlgin içinn teşekkürler sorunu çözdüm. Moterboard cd'sini taktım otomatik yükledi teşekkürler.
  • anakarta veya bileşenlere zarar vermiş olabilirsin. Bios güncelleme fayda sağlayacağını sanmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

anakarta veya bileşenlere zarar vermiş olabilirsin. Bios güncelleme fayda sağlayacağını sanmam

Şu anda bozulan bilg.'dayım hiç bir sorun yok gibi. Cmos'tan dolayı 1-2 sürücü gitmiş onları düzelttim şimdilik sorun yok inş. olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.