Arkadaşlar elimde 3 adet 2TB flash bellek var. 3'ünü de farklı satıcılardan aldım. Benim testim ile 1 tanesi sınıfta kaldı yani yüksek gösterilmiş bir hafızaya sahip çıktı. yüklediklerim siliniyor..Dolayısı ile çöpe atmak zorunda kaldım.. diğer iki tanesinde sadece hızı düşük çıktı yani 9mb/sn hızı var. ama bir tanesinin içine 78- GB oyun ve film yükledim 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum. diğerini ise ''H2testw'' programı ile test ediyorum şuan 400 GB yükleme yaptı program, hala devam ediyor testi başlatalı 28 saat oldu..! şimdi size sorum şu 2TB Flash disk hızı 9Mb/sn hızı muadillerine göre düşük. sizce ben bu flash disklerin tanesine 160 lira vererek kazık mı yemiş oldum.? Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
Ege SayenE
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Flash bellklerin firmware ayarları ile oynanarak çok rahat kapasitesi fazla gösterilebilir. Bu nedenle bu işin dolandırıcısı çok, piyasada da sahte ürün çok. 2 TB flash bellek üretildiğini ben duymadım. Aslında mümkün ama o teknolojinin maliyeti piyasanın çok üzerinde olduğu için satışa sunulmamıştır. SSD diskler de flash belleklerin teknolojisini kullanır. 2 TB ssd'ler var ve fiyatları 2000 tl üzeri. Mesela kingston'un ürettiği 1 tb flash bellek var. 2700 tl.http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-predator-1tb-usb-3-0-usb-bellek-dthxp30-1tb-p-BD303877 Linkteki ürünü incelerseniz hacim olarak büyükçe bir şey olduğunu görürsünüz. Normalde flash belleklerde bir veya iki memory chip bulunur. Bu üründe muhtemelen 8-10 tane var. Bu nedenle 1 tb.
hd_doctor
kullanıcısına yanıt
anlıyorum ama bu ürün sahteyse bunu H2testw'nın tespit etmesi gerekmezmi.. herşey normal görünüyor sadece yazma hızı 8,7mb/sn çözemedim ben bu işi içindeki dosya miktarını 160 Gb yaptım hala sorun yok kullanıyorum.. neyse artık böyle kullanıcam bakalım bir sorun çıkmazsa bir kaç tane daha alırım valla :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme