Şimdi Ara

Açıköğretimde 7 yıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konuda net bir bilgisi olan varmı arkadaşlar?bu benim 5.senem ve 2.sınıftayım.bazı nedenlerden dolayı 2 sene sınavlara giremedim.
    yeni çıkan yasa ile 29 yaşına kadar öğrenci olduğumuz sürede askere gitmiyoruz.
    yeni yasa ile birlikte bu 4 yıllık bölümü 7 yılda bitirme olayı da kalktı mı ?

• Herhangi bir değişiklik yok ama belli bir süre sonra okulun vermiş olduğu tecil bitecek şubeye gidip ilgilenmen gerek o tarihten önce.
  • Benim bu sene 2.senem ve 4.sınıfım (dgs ile geçtim hiç kalmadan 4.sınıfa geldim ve devam ediyor) ve tecilim 2014 ağustosunda bitiyor bildiğim kadarıyla (dgs ile kayıt olurken tecil ettirmiştim).. Sanırım yarım dönemde uzucak okulum ne yapmalıyım arkadaşlar? Okul kendi tecil ediyormu yoksa gidip yine kendimiz mi uğraşıcaz belgeler alarak falan filan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 5 Mayıs 2013; 10:45:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Benim bu sene 2.senem ve 4.sınıfım (dgs ile geçtim hiç kalmadan 4.sınıfa geldim ve devam ediyor) ve tecilim 2014 ağustosunda bitiyor bildiğim kadarıyla (dgs ile kayıt olurken tecil ettirmiştim).. Sanırım yarım dönemde uzucak okulum ne yapmalıyım arkadaşlar? Okul kendi tecil ediyormu yoksa gidip yine kendimiz mi uğraşıcaz belgeler alarak falan filan ?

2014 ağustosunda olduğuna eminmisin çünkü genelde yıl sonuna yani aralık ayına tecil atıyorlar.

Yeni sistemde nasıl oldu tam bilgim yok fakat eski sisteme göre tecil süren bittiğinde önce aöf bürosuna sonra askerlik şubesine gidip uzatıyorsun. Bunu yapmadıklarında kendi tecil hakkını kullanabiliyorsun.
  • Aöf bürosuna kayıt olduğumuz dönem ağustos ayı değilmiydi? Tecilimide Aöf bürosuna gittiğimde Askeri Şubeden belge istemişlerdi,bende işte onu alıp ertesi günüde yine büroya gidip kayıt olmuştum .. Yani yıldan yıla bakılmıyor mu bu olaya? Hangi gün tecil ettirdiysen,o günün son senesi olaraktan?

Saçma saçma birçok iş yaa :/
  • Ben eylül de kayıt oldum 2014 aralık ayına tecil ettiler. 2010 da kayıt olmuştum. Söylediğin mantıklı gibi görünsede celp dönemlerine yetişmediği için (örneğin; ağustos celbine kayıtlar haziranda yapılıyor) her şekilde sen kasım-aralık celp dönemine kalmış oluyorsun.

Konu biraz karıştı sanırım sınavdan yeni geldim kusura bakma :)

Sonuç olarak: Tecilin ağustos ayında bitse bile mecburen kasım celbine kalacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet K. -- 5 Mayıs 2013; 11:01:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

Herhangi bir değişiklik yok ama belli bir süre sonra okulun vermiş olduğu tecil bitecek şubeye gidip ilgilenmen gerek o tarihten önce.

devam ediyor yani 4 yıllığı 7 yılda bitirme kuralı
  • eskiden 7. yıl sonrası ögrencilik hizmetlerinden yararlanamıyordun. paso alma,askerlik tecili vs.. Ancak tabiki de sınavlara girip devam edebiliyordun. aof kitapçığından bakmak lazım. Belki değişmiştir o madde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

Ben eylül de kayıt oldum 2014 aralık ayına tecil ettiler. 2010 da kayıt olmuştum. Söylediğin mantıklı gibi görünsede celp dönemlerine yetişmediği için (örneğin; ağustos celbine kayıtlar haziranda yapılıyor) her şekilde sen kasım-aralık celp dönemine kalmış oluyorsun.

Konu biraz karıştı sanırım sınavdan yeni geldim kusura bakma :)

Sonuç olarak: Tecilin ağustos ayında bitse bile mecburen kasım celbine kalacaksın.

Peki yine 2014 kasıma kadar tecil edebilicem dimi? Öyle bir imkanım,zamanım olucak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashc

eskiden 7. yıl sonrası ögrencilik hizmetlerinden yararlanamıyordun. paso alma,askerlik tecili vs.. Ancak tabiki de sınavlara girip devam edebiliyordun. aof kitapçığından bakmak lazım. Belki değişmiştir o madde.

bende onu soruyorum zaten,net bilgisi olan varmı diye.
  • bilen varsa çok makbule geçer. bende merak ediyorum
  • Açıköğretim de çıkmış soruları www hizlikitapci.com sitesinden bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.