Şimdi Ara

Açıköğretim için Atatürk Üniversitesi vs Anadolu Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu yıl açıköğretim okumaya karar verdim,bi yanda sistemi oturmuş anadolu üniversitesi bir yanda atatürk üniversitesi sizce hangisini seçmeliyim?

• anadolunun sağladığı hizmet daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

anadolunun sağladığı hizmet daha iyi

sizi kınıyorum anadolu üniversitesi ne hizmet veriyor ki iyi olsun. anadolu üniversitesi eski teknolojiyi kullanıyor.işletme odaklı eğitim veriyor.herbölümde matamatik ve iktisat olmazsa olmaz halkla ilişkiler bölümünde iktisad dersinin ne işi var.
    istanbul üniversitesi açıköğretim yeni bir sistem oluşturmuş işletme odaklı eğitim diye birşey yok. her bölüme aynı özen veriliyr. ders geçme notu 60 sınıf geçme 50 öğrenci temsilcimiz var. vize sınavı internetten oluyor. final üniversitede oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniziminkızı290

quote:

sizi kınıyorum anadolu üniversitesi ne hizmet veriyor ki iyi olsun. anadolu üniversitesi eski teknolojiyi kullanıyor.işletme odaklı eğitim veriyor.herbölümde matamatik ve iktisat olmazsa olmaz halkla ilişkiler bölümünde iktisad dersinin ne işi var.
    istanbul üniversitesi açıköğretim yeni bir sistem oluşturmuş işletme odaklı eğitim diye birşey yok. her bölüme aynı özen veriliyr. ders geçme notu 60 sınıf geçme 50 öğrenci temsilcimiz var. vize sınavı internetten oluyor. final üniversitede oluyor.

Öncelikle kınanacak birşey yapmadım lütfen kelimelerimizi seçerken özen gösterelim Dersler konusunda muzdaripsin sanırım. Şunu bilki yök geçen seneden itibaren birçok sözel bölümede sayısal dersler getirdi. Anadolu haricinde başka ünilere bak sözel bölümlerde sayısal ders görürsün mutlaka. Radyo tv bölümünde matematik gören arkadaşlarım var.

Burda anadolu üninin yaptığı öğrencilere analitik düşünce yeteneği kazandırıp sonraki yıllarda kendi derslerine yoğunlaştırmak. Senin o beğenmediğin iktisat dersi günümüzde birçok dersten faydalıdır. Dersleri zorluk veya kolaylık açısından değilde faydalı olarak düşünseydin bunları yazmazdın.

Ayrıca geçme notu 60 demişsin bu notun üstüne çıkabilmek için düzenli olarak çalışmak gerekir. Kaldıki açıktan okuyan çoğu insan işte çalışıyor ve buna vakit ayıracaklarını sanmıyorum. Anadolu üninin getirdiği kredili sistem bu kişiler için faydalı bir nitelik taşıyor. Bu yüzden istanbul üniversitesini seçmeleri için neden yok. Sen beğenmişsindir orası ayrı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonen -- 2 Nisan 2013; 16:34:11 >

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle kınanacak birşey yapmadım lütfen kelimelerimizi seçerken özen gösterelim Dersler konusunda muzdaripsin sanırım. Şunu bilki yök geçen seneden itibaren birçok sözel bölümede sayısal dersler getirdi. Anadolu haricinde başka ünilere bak sözel bölümlerde sayısal ders görürsün mutlaka. Radyo tv bölümünde matematik gören arkadaşlarım var.

Burda anadolu üninin yaptığı öğrencilere analitik düşünce yeteneği kazandırıp sonraki yıllarda kendi derslerine yoğunlaştırmak. Senin o beğenmediğin iktisat dersi günümüzde birçok dersten faydalıdır. Dersleri zorluk veya kolaylık açısından değilde faydalı olarak düşünseydin bunları yazmazdın.

Ayrıca geçme notu 60 demişsin bu notun üstüne çıkabilmek için düzenli olarak çalışmak gerekir. Kaldıki açıktan okuyan çoğu insan işte çalışıyor ve buna vakit ayıracaklarını sanmıyorum. Anadolu üninin getirdiği kredili sistem bu kişiler için faydalı bir nitelik taşıyor. Bu yüzden istanbul üniversitesini seçmeleri için neden yok. Sen beğenmişsindir orası ayrı...

kınıyorum dedikten sonra gülme işareti koyacaktım espirri yaptığımı göstermek için unutmuşum.
    neyse sağlık olsun
    istanbul üniversitesi aöf te okuyanların çogu 2,üniversite kapsamında kayıt olmuşlar mimarlık bankaçılık arkeoloji bitirenler gelip okuyorlar. bir işleri var.

benim okuduğum tarih bölümünde matematik yok mesela
    anadolu üniversitesinde bütünleme sınavı yok(ben beykent mezunu olarak kredili sistem nasıl bir şey biliyorum yeni diye getirdiler ama nuh nebiden beri üniversitelerde uygulanıyor du)
    istanbul üniversitesinde bütünleme var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kınıyorum dedikten sonra gülme işareti koyacaktım espirri yaptığımı göstermek için unutmuşum.
    neyse sağlık olsun
    istanbul üniversitesi aöf te okuyanların çogu 2,üniversite kapsamında kayıt olmuşlar mimarlık bankaçılık arkeoloji bitirenler gelip okuyorlar. bir işleri var.

benim okuduğum tarih bölümünde matematik yok mesela
    anadolu üniversitesinde bütünleme sınavı yok(ben beykent mezunu olarak kredili sistem nasıl bir şey biliyorum yeni diye getirdiler ama nuh nebiden beri üniversitelerde uygulanıyor du)
    istanbul üniversitesinde bütünleme var.

Bütünleme sorunu var evet. Fakat aöf kredili sisteminde çan eğrisi uygulandığı için geçme notunu öğrenciler belirliyor. Mesela finansal yönetim zor derstir ve genel ortalama düşük olacağı için 30 puan alan dersi ortalamayla geçer 45 alan direk cc ile geçer. Bu yüzden geçmek kolay olduğu için büte gerek duymamışlar. Eğer sabit bi geçme notu olsaydı (eski sistemde 50 olduğu gibi) o zaman bütünleme mutlaka yapılırdı.

Dersler konusunda ise genellikle her üni aynı olmuyor ve bölüm başkanları ve fakülte yönetimi yöke yazılı başvurarak okutmak istedikleri dersleri belirliyorlar. Uygun bulunursa kabul ediliyor. Üniden üniye dersler değişiyor kısaca.

Fazla söze gerek yok bu saatten sonra insanlar kendileri araştırıp uygun olanını seçsinler

• eski sistemi biliyorum 2008 de mezun oldugum için yeni sistemi de beykent teçrubemle tahmin ediyorum.

bazı arkadaşlarım 1 ders nedeniyle dönem uzuyor diye bütünleme istiyorlar bende haklı olduklarını düşünüyorum içlerinde iş bulanlar işe girip az maaş alanlar var(tek ders yüzünden 1 yıl bekliyecekler) . birşey yapılması gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.