Şimdi Ara

Açıköğretim Fakültesi Mezunları adamdan sayılıyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
9.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tread lightly

yani açıkta okurken ilk sene tekrar tercih yapınca puan düşüyor mu

evet hocam düşüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

evet hocam düşüyor

teşekkürler cevaplarınız için, kolay gelsin...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

evet hocam düşüyor

teşekkürler cevaplarınız için, kolay gelsin...

eyv hocam rica ederim size de kolay gelsin.
  • Üniversite okumak yerine yükselebileceğin bir işe gir amirlerine yalakalık yaparak 4 sene sonra iyi para kazanabileceğini pozisyonda ol yada yeteneğin varsa bir zanaat öğren o işte çevrende tek ol. Oda mı olmaz o zaman limon sat simit sat sermaye biriktirip ticaret yap. Batarım ben diyorsan inşaatlarda amelelik yap 4 seneye ekibini kur ustabaşı ol yine güzel paralar kazan. Okumayın demiyorum garantisi olan birkaç bölüm hariç diğer bölümleri hobi olarak yine okuyun. Okul bitince patronunuz lise mezunu olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AÖF özel sektörde tırt. Hiçbir işe yaramaz.

Lakin dil puanı ile desteklersen kamuda şansın yüksek. AÖF bitirip A grubu kadrolara yerleşenlerin sayısı hiç de azımsanacak gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

AÖF özel sektörde tırt. Hiçbir işe yaramaz.

Lakin dil puanı ile desteklersen kamuda şansın yüksek. AÖF bitirip A grubu kadrolara yerleşenlerin sayısı hiç de azımsanacak gibi değil.

hiçbir işe yaramaz çok net bi ifade olmuş. siz ne işle ilgileniyorsunuz
  • devlet sayıyor, memur olcam dersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten 4 yıl adam gibi üniversite okunasanda bir işe yaramıyor.

Mesela iş ilanında 4 yıl örgün mezun yazmaz.

Aöf daha zor zaten.

• aöf mezunuyum diplomada aöf yazmıyor.
    kuzenim ödtü mezunu bölüm vermeyeceğim tanıdıkları çıkabilir.düzgün bir iş bulamıyor.

iş hayatı eskisi gibi değil.açık konuşayım firmalar bedavaya çalışacak insanlar arıyorlar.şahsen benim son çalıştığım firmadan 3 aylık maaş ver prim alacaklarım duruyor.ve adamlar 3 ay önce işten ayrılmama rağmen ödemiyor.sistem bu şekilde.köle olmak istiyorsan özel sektörde herhangi bir noktadan herhangi bir diplomayla başlayabilirsin.yanlış anlamayın ayrımcılık olarak görmeyin ama yöneticide neredeyse aynı maaşı alıyor en alt basamakta çalışanda....
  • Adamdan sayılmıyor.Bende aöf mezunuyum. Aöf okumak çok şey katıyor.Bir kere kitapları kaliteli ve yeterince bilgi var. Sınavları kolay ama isteseler çok zorlayabilirler.
    Ancak bizim millette şekilcilik var aöf mezunu olduğun için direkt elerler.
    Ben tezli yüksek lisans mülakatında elendim bir de o üniversitenin öğrencisiyim.Ertesi sene tezsizde yedeklere koymuşlar.
  • Arkadaşlar ben uluslararası ticaret ve lojistik okumak istiyorum.bu bölümde aöfte yeni açıldı.23 yaşındayım örgün okumakta aileme yük olmam demek.liseyide açıktan bitirdim ve bitene kadar 3 yıl boyunca otelde çalıştım.şuanda aöf büro yönetimi programına kayıtlıyım.ama bu bölümü okumak istemiyorum. 5 aydır issizim, kafam çok karışık nereden baslasam bilemiyorum.önerilerinizi bekleyeceğim.Teşekkürler.

• kardeşim tamam baştan elenirsin ama tanıdıkla bu işleri ilk etapda çözülür cvin kabardıkça aöf falan gözönüne gelmez... dil + larsan önünde kimse duramaz... bennim tavsiyem memurluksa atanan önlisans bölümlerinden oku... bas 85-90 ol memur.. ayrıca diplomada açıköğretim yazmıyor ama kelime oyunu yapmışlar...
  • ben kendi gördüklerime göre bir şeyler yazayım. sağ tabanlı şirketlerde yarıyor. açıköğretimli müdürler gördüm. örneğin lojistikte takip kabiliyeti,rota çıkarabilen, şoförlerle konuşabilen,milleti küstürmeden disiplin edebilen bir de eve de gitse telefonunu kapatmaz, bilgisayarı açık gibi özellikteyse deneyip memnunlarsa çalıştırıyorlar. ayrım yapmadan yükselmesine de izin veriyorlar. idari işler gibi boş işlerde de gördüm. futbol turnuvası,seyahat edeceklere otel,temizlik,çevre işleri,araç ayarlama,müdürlerin kiralık araçlarını belirleme gibi üniversitenin pek de ihtiyaç olmadığı iş bitirici ve maliyet hesabı yapabilme bunu da yalakalık yaptığı müdürlere ballandıra ballandıra anlatma özelliği yeterlidir. kısacası adamın diplomasından çok o işi yapıp yapamayacağına bakar şans verir.
    Sol görüşlülerde müdürlük pozisyonunda kimseyi görmedim. Beyaz yakada da hiç rastlamadım. Adam diğerlerine göre daha fazla maaş ve imkan verdiği için en iyisini alıyor. yurt dışında okumuş, 2 dilden fazla bilen, doktoraya kadar ulaşmış adam bulma ihtimali varken ne yapsın açıköğretimi. Sadece yemekleri kıyaslarsınız aradaki farkı anlarsınız. Normal lisans üzerine cv si bereketlensin diye hobi olarak açıköğretim bitiren gördüm. Mavi yakada diğer şirketlere göre maaşı iyi diye beyaz yaka iş bulma ihtimali varken çalışan çok gördüm. Genelleme gibi gelse danışmanlık yaptığımdan çok şirket gördüm ve gördüklerime göre bende durum böyle. Ama şu 2 yıllık bitiren çoğu kişiyi tavsiye edip lisans tamamlamaya ikna etmeye çalışıyorum. Bu arada bir işte uzmanlaşmışsanız işin içine tecrübe girer ve birçok kapı açabilir. Girişimci ruhunuz varsa kendi işinizi de yapabilirsiniz. Hiçbir zaman umutsuz olmayın. Araştırıcı olun. Benzer durumda olup fırsatları değerlendirmiş kişilerden tavsiye alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 1 Ekim 2015; 9:28:18 >

• Bir arkadaşım AÖF işletme mezunu ve diplomasında açık öğretim yazmıyor. Okuduğu bölüm İşletme Fakültesine bağlı olduğundan -İşletme Fakültesi- yazıyor. İşe girme konusu sizin görüşme sırasındaki kabiliyetinize bağlı. Görüşmelerde başarısızsanız isterseniz yüksek lisans yapın fark etmiyor. Açık öğretim mezunu olup diplomada ne yazdığı bir sayfada paylaşılmış,

ALINTI: Tüm diplomalarda, öğrencinin hangi üniversitenin, hangi fakültesinin, hangi bölümünden mezun olduğu yazmak zorundadır. Bu durumda tüm AÖF öğrencilerinin diplomasında Açıköğretim yazması gerektiğini düşünebilirsiniz; ama bu yanlıştır. Çünkü bazı bölümler uzaktan öğretim sistemine bağlı olsa da Açıköğretim fakültesine bağlı değildir. Fark da bundan kaynaklanmaktadır.

Açıköğretimin hangi 4 yıllık (lisans) bölümlerinin diplomasında ne yazar?
    Felsefe, (Açıköğretim Fakültesi)
    Sosyoloji, (Açıköğretim Fakültesi)
    Tarih ,(Açıköğretim Fakültesi)
    Türk Dili ve Edebiyatı, (Açıköğretim Fakültesi)
    Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, (İktisat Fakültesi)
    İktisat, (İktisat Fakültesi)
    Kamu Yönetimi, (İktisat Fakültesi)
    Maliye, (İktisat Fakültesi)
    Uluslararası İlişkiler, (İktisat Fakültesi)
    İşletme, (İşletme Fakültesi)
    Konaklama İşletmeciliği, (İşletme Fakültesi)
    AÖF’teki tüm 2 yıllık (ön lisans) bölümleriyse Açıköğretim fakültesine bağlıdır, dolayısıyla hepsinde AÖF yazar.
    Adalet,
    Ağırlama Hizmetleri, (Turizm Otel İşletmeciliği)
    Bankacılık ve Sigortacılık,
    Büro Yönetimi ve Sekreterlik,
    Dış Ticaret,
    Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım,
    Emlak ve Emlak Yönetimi,
    Ev İdaresi,
    Fotoğrafçılık ve Kameramanlık,
    Halkla İlişkiler ve Tanıtım, (Halkla İlişkiler)
    İlahiyat,
    İnsan Kaynakları Yönetimi, (İnsan Kaynakları)
    İşletme Yönetimi,
    Kültürel Miras ve Turizm,
    Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans,
    Lojistik,
    Marka İletişimi,
    Medya İletişim,
    Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası,
    Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, (Muhasebe)
    Özel Güvenlik ve Koruma,
    Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi,
    Radyo ve Televizyon Programcılığı,
    Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
    Sosyal Bilimler,
    Sosyal Hizmetler,
    Spor Yönetimi,
    Tarım Önlisans,
    Yerel Yönetimler

Kaynak:https://tr-tr.facebook.com/notes/anadolu-%C3%BCniversitesi-a%C3%A7%C4%B1k%C3%B6%C4%9Fretim-fak%C3%BCltesi-sosyoloji-b%C3%B6l%C3%BCm%C3%BC/a%C3%A7%C4%B1k%C3%B6%C4%9Fretim-diplomas%C4%B1nda-a%C3%B6f-yazar-m%C4%B1/10151124406254203

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 1 Ekim 2015; 9:48:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

quote:

quote:

Genel de aöf askerlik için okunur adama birşey katmaz eğer kendini geliştirirsen hangi okuldan mezun olursan ol adam yerine koyulursun.

tamam da cv ne bakıldığında aöf mezunu gözükmek var. adam direk gözünde eler gibi geliyor.

Eğitimler,stajlar, projeler yaz o cvye de adam sen aöfden mezunsun diye elesin kolaysa 4 seneliklerden örgün öğretim olanların bir çoğu bunlara zaman bulamaz ya da yapmaya üşenir ama sen öyle olmazsan her şey yoluna girer

Adam üniye gitmeye üşeniyorum açık öğretim okuyacağım diyor sen stajlar eğitimler al diyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 yıllık bankacı 2750₺ maaş alıyor. Fazla mesai yapıyor her gün ama parası verilmiyor. Yol parası yok. Müşteriye yaptığı yalakalığı gece eşine yapmaz o derece pislik bir iş. Yalakalık yaptığı müşteriyse tam barzo kısacası. bankacı ise En kaliteli okullarda ingilizce eğitim almış. Bu mu adamlık göstergesi şimdi. Bu ülkede adamdan sayılmak istersen hırsız ol sonra zengin olursun ve adam olursun belki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

quote:

quote:

quote:

Genel de aöf askerlik için okunur adama birşey katmaz eğer kendini geliştirirsen hangi okuldan mezun olursan ol adam yerine koyulursun.

tamam da cv ne bakıldığında aöf mezunu gözükmek var. adam direk gözünde eler gibi geliyor.

Eğitimler,stajlar, projeler yaz o cvye de adam sen aöfden mezunsun diye elesin kolaysa 4 seneliklerden örgün öğretim olanların bir çoğu bunlara zaman bulamaz ya da yapmaya üşenir ama sen öyle olmazsan her şey yoluna girer

Adam üniye gitmeye üşeniyorum açık öğretim okuyacağım diyor sen stajlar eğitimler al diyorsun

Üşenmeye dair bir şey görmedim ilk mesajda ben onun için böyle yazmıştım şimdi üşeniyorsa geleceğinden çalıyor kendine yazık eder

• quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

Aöf mezunu da normal diploma alıyor. Aöf diye bir şey yazmıyor diye biliyorum

Bende öyle biliyordum geçen dönem mezun olan arkadasiminkinde yazıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

quote:

quote:

quote:

daha ilk mesajı okumaya üşenen birinin yorumu... burada kimseyi yargılamak kimseye düşmez. bilgisi tecrübesi veya makul yorumları olan yazsın diğerleri tipim nasıl konularına dönebilir.

• paylaşımınız için teşekkürler. fakat şunu öğrendim, örgün eğitim mezunlarının diplomasında iibf mezunu yazıyor açıköğretim mezunlarının diplomasında iktisat, işletme fakültesi mezunu yazıyor. yani diplomaya bakıldığında fark ediliyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.