Şimdi Ara

Açık uçlu, kısa cevaplı sorular olmayacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadık Gültekin geçtiğimiz günlerde ÖSYM Başkanı'nı ziyarete gitmiş. Bir takım sorular sormuş. Bizi en çok ilgilendirenleri buraya atıyorum.

1-Açık uçlu sorular n’oldu; devam mı, tamam mı? YÖK Başkanı, açık uçlu soruların TYT’de olacağını belirtmişti…
    Açık uçlu, kısa cevaplı sorular yok, olmayacak!

2-Sınav sisteminde yine, yeni değişiklikler olabilir mi? Adaylar bu konuda tedirginlik yaşıyor…
    Yok, artık bir değişiklik olmaz! Kılavuzla ilgili tüm detayların kararı açıklandı, başvuru tarihi açıklandı. YÖK, ocak ayında kılavuzu onaylayacak, mart ayında da başvurular yapılacak. Bu saatten sonra artık bir değişiklik olmaz, o iş bitti…

3_Örnek sorular yayınlanacak mı?
    Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık, son kontrolleri yapıyoruz. Örnek sorular önümüzdeki hafta yayınlanacak. Bu, sadece fikir verme amacını taşıyor; kimse, sorular aynen bu şekilde olacak beklentisinde olunmasın. Tüm soru kitapçığını yayınlamayacağız, bunun sakıncaları olabilir, ama her branştan örnek soruları yayınlayacağız…

4-15 dakika kuralı kaldırıldı mı?
    Tartışmalara neden olan 09.45 kuralını uygulamayacağız, bu uygulamayı kaldırdık. Geçmiş yıllarda olduğu gibi sınav başlama saati 10.00 olacak, ancak ben 15 dakika kuralını kaldırdık demedim! Kamuoyu rahatladı, burası güzel; ben, saat 10.00’dan sonra gelenler sınava alınmayacak dedim. Şurası çok önemli; aday, saat 10.00’da sınav salonunda bulunmak zorunda. Saat 10.00’da sınav salonunda olmayan aday, bina içinde dahi olsa, sınava katılamaz. Sınav görevlileri, saat 10.00’da kapıları kapatacak, saat 10.15’te de sınavı başlatacak…

Kaynak:https://www.ntv.com.tr/yazarlar/sadik-gultekin/b,kuhWdA5FJUetpEP4Nt-2sA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEF0A3E6C -- 1 Aralık 2017; 12:4:46 >

• Eyv kaynak da atar mısın bro
  • Haziranda önüme 40’ar tane din ve ahlak kültürü soruları verirlerse hiç şaşırmayacağım. İyice çorba oldu sistem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra değişiklik olmayacaksa bütün sorular eşit gençler geçmiş olsun.
  • Türkçe matematik eşit olsa bile en azından sosyal ile fene kat sayı koysalardı keşke
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Katsayılar eşit olursa mf için belirleyen sosyal, tm içinde fen olur o zaman. muhtemelen sorularda herkesin yapabileceği düzeyde, temel bilgileri ölçen,yorum ağırlıklı olur.

• Eşit olmaz bence daha kesin bişey yok

• Fizik kasmaya başlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candarr77

Eşit olmaz bence daha kesin bişey yok

eşit olmazsa puan türleri yine artar ve sistemin değişmesinin ana nedenlerinden biri olan sadeleştirme göz ardı edilmiş olur. böyle bir şey de yapmayacakları için katsayılar eşit olacak, basit fen ve sosyal soruları gelecek.
  • Bro acik uclu sevmiyodum iyi oldu

• mannis kullanıcısına yanıt
    Sayısal esit ağırlık puan türü vs var zaten hocam onun içinde bı katsayı gelir belki

• quote:

Orijinalden alıntı: Candarr77

Sayısal esit ağırlık puan türü vs var zaten hocam onun içinde bı katsayı gelir belki

demek istediğim o değil, tyt'ye katsayı gelirse 2 sınavın puan türleri sentezlenerek puan hesaplaması yapılır, çünkü sınava giren kişi girmeden önce hangi alandan gireceğini belirtmiyor. dolayısıyla her puan türü hesaplanmak zorunda. yani bir mfci için katsayı olmazsa 4 puan türü olacak, ancak tytde katsayı olursa ekstradan tyt katsayılarıyla hesaplanmış tyt puanı dahil edilir.
  • acik uclu sorularin kalkmasi , artik degisiklik olmayacak olmasi falan iyi de simdi sinava giricez dusunun siranizda oturuyorsunuz bi tane mal da 10da geliyor sinifa , ogretmenler almiyor bu da 10dk kapida aglayip size stres yaptiriyor . 15dk kurali daha iyiydi en azindan biri gec kalinca okulun disinda agliyordu , birileri gec kalsin giremesin demiyorum ama mutlaka birileri gec kalacak ve aglayacak . Bunun sinif kapisinin onu yerine okulun dişi olmasi daha mantikli
  • Candarr77 kullanıcısına yanıt
    Tyt bölümü zaten herkesin gördüğü 9 ve 10. sınıf konuları .esit katsayılı olmasında bi mahsur yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.