Şimdi Ara

Açık Terasta su yalıtımı yapılmaması gizli kusurmu? Yapı denetim ve müteahhit sorumluluğu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,

    0 daire aldık dublex. Çok büyük olmamakla birlikte 200 m2 civarı ve 15-16 metre kare bir terası var, biz aldıktan sonra müteahhit banyo ve tuvaletlerin lavabolarını falan defolu takmış yeni farkettik. Üzerlerinde rutuş izleri var.

    Boya ve alçı hataları çok sırıtan yerler var, aynı zamanda fayans işçiliği vasat durumda. Su tesisatı deseniz kombi bağlantılarını hep ters bırakmışlardı. Neyse kombi şu an çalışıyor bir sorun yok dirseklerle düzelttirdik. Tüm bunları zamanla kendi imkanlarımla ilerleyen zamanlarda düzeltirim dedim acele bir zamana denk gelmişti çünkü. Bir takım sorunları pimapen pencerelerde vs. yapan firmalara söyleyerek kısmen düzelttirdik.

    Asıl soruna gelecek olursak, terasın su giderinin bağlandığı dirseklerden su şap altındaki tablaya kaçırıp ordan evin odasının dış üstünden akıtmaya başladı ilk yağmurda. Su odanın içine çekmedi ancak dışarısından üstünden akıyordu. Yağmur oluğunun eğimini ters vermişler baştan savma yapmışlar bunlar. Neyse geldiler düzelttiler eğimi yine akıttı, sonra tekrar geldiler sorunun teras su giderinin bağlı olduğu borularda sorun olduğunu söylerdiler ve fayansı kırdılar ve fayansın altından resmen ıslak kum çıktı, kumun altındanda tabla çıktı ve herhangi bir mebran gibi bir yalıtım malzemesi olmadığı ortaya çıktı, bunun ne olduğunu sorduğumda geçiştirici cevaplar verdiler ve ben aslında teraslarda su yalıtımı olması gerektiğini henüz öğrendim. Karşı komşumun da aynı şekilde terasının altındaki odanın aktığını görünce benimde aynı riskle karşıkarşıya olduğum ortaya çıkmış oldu.

    Şimdi burada gizli bir ayıp veya kusur var. Daha önceki işçilikle ilgili hatalar temizlik yaptıkça önümüze geliyor.

    Burası yapıdenetim şirketinin kontrolünde yapılmış bir bina. Yapı denetimin sorumluluğu nereye kadardır? Müteahhit üç kuruşluk yalıtımı yaptırmamış olukları usulune uygun takmamış. Pencereler belkide belirli standartlarda değil çünkü acaip soğuk çekiyor. Bina dışı yalıtım deseniz hak getire.

    Bu işlerden anlayan arkadaşlardan ricam beni aydınlatmanız. Çünkü bu müteahhit milleti arı namusu bir kenara bırakmış önüne geleni kandırıyor ve birde pişkinlik yapıyorlar. Ukalalık yapıyorlar bir şey yapılamayacağını iddia ediyorlar.

    Bu arada ayıplı ürünlerde ürün tesliminden sonra 1 aylık süre söz konusu. Bina anahtar teslimi diye yazıyor sözleşmede ama 1 aydan fazla önceki bir tarihte teslim edilecektir diyor, henüz iskanı almadılar ama. İskanı alınmayan bina anahtar teslimi ibaresi sözleşmede yazıyorsa iskan alınınca teslim edilmiş sayılıyor. Bu konuda ne düşünürsünüz. İyi çalışmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 10 Aralık 2013; 8:33:34 >







  • Bütün yazdıkların doğru...Ve haklısın.. Ne mahkeme, ne avukat, ne müteahhit ne denetim firması sana çözüm olmaz...Zaman ve Para harcayıp ömrünü tüketme..Ve üzülme.. .Yapılacak işlerin listesini çıkar..Müteahhide git konuş...Bunları yaptırmanı istiyorum parasını sana ödedim de... Olur peki deyip sallayacaklar...Belki yaptıracaklar... İki ihtimal var...Olumsuz Sonuç çıktımı..Gerekli malzemeleri en iyisinde satın al.. Doğru düzgün bir adam bul yaptır..O müteahhit müsfettesi adamın yüzüne karşı deki aldığın para zehir zıkkım olsun..Doktor, hastane , ilaç paran olsun...Kul hakkımı helal etmiyorum...Bu kadar... Ticaret ahlakı yok..Paranı aldıktan sonra insanlar sırtını dönüyorlar..Ben tam on yıl önce ben evime taşındım..Bir çok eksik , yarım iş var...Söyleyip yaptırmak
    istedim...Müteahhidin 4,5 Milyon istediği fark işlerini 1,5 milyona en güzel kaliteli malzeme ile kendim yaptırdım..Evdeki radyatörler bile ters bağlıydı.Radyatörlerdeki ..Sıcak girişe soğuk su ve panel çıkışına sıcak su girişi bağlanmıştı..Kimsenin umurunda değil..Gaz bedava değil....Yak yak ev soğuk...Isınmıyor diyorlar..Sebebini bilen yok..Baştan savma
    iş.....En kestirme çözüm yazdığım yol.. Geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Aralık 2017; 13:40:24 >




  • genel olarak @taşkafa nickli arkadaşım yapman gerekenleri kısaca tanımlamış bende yapı denetim kısmı için bir şeyler söylemek istedim.

    genelde yapması gerekeni yap(a)mayan sadece çıkar ilişkisine dönüşmüş ,ticari gaye güden firmalardan öteye geçemeyeceklerdir bu zihniyette.malum gelişmekte olan ülke ekonomilerin temelini inşaat sektörü oluşturduğu için ve devletinde bu kurumları zorunlu hale getirdiğinden ötürü başvurulmaktan bir adım öteye geçemeyecek bu firmalar,talep yoğunluğundan olsa gerek; yapının sadece belediye envanterine göre hakediş oranlarını takip edip onların uygunluğunu pek önemsemektedirler.nedir bu oranlardaki maddeler peki ;
    %10 yapı inşaat ruhsatı
    %20 subasman(bodrum) kot seviyesi kontrolü
    %60 karkas taşıyıcı iskelet sistemin tamamlanması
    %80 genel mimari proje kontrolü
    %95 genel mimari kontrol ve iskanın çıkısını bekleme (ayrıca varsa rüşvetle pürüzlerin giderilmesi revizyonlarla)
    %100 iskan ruhsatı


    Dolayısıyla,
    bu firmada çalışan personellerde genelde kendince elzem olan(taşıyıcı sistem/elektrik trafo sist. gibi) şeylere kafa yormaktan bahsetmiş olduğunuz izolasyon işini pekte kontrol edecek vakit bulamamaktadır maalesef.işin yaptırım kısmına gelecek olursak dediğim gibi @taşkafa nickli arkadaşımın yardımcı olduğunu düşündüğüm için ekleyecek bir nokta kalmıyor..
    Tekrardan geçmiş olsun,umarım en kısa sürede çözebilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.