Şimdi Ara

Açık portlarla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Portlarımı, SecurityMetrics isimli bir sitede tarattırdıktan sonra;
    Özetleyerek yazayım;
    (program:ftp, port :21, status:open-danger),
    (program:telnet, port:23, status:open-danger ) ve
    (program:http, port:80, status:open-danger ) olan ve, diğer port ve programların ise closed olduğunu gösteren
    bir şema karşıma çıkıyor.
    1-) 21., 23. ve 80. portlarımın açık olması normal midir, yoksa
    bilgisayarımın ve/veya modemimin virüslere, saldırılara vs.
    karşı savunmasız olması anlamına mı geliyor?
    Bunları kapatmam gerekir mi? Gerekir ise nasıl ve nereden kapatabilirim?
    2-) Diğerlerinin (yani closed görünenlerin) closed görünmesi normal mi? Onlar için herhangi birşey yapmam gerekir mi?
    (Windows xp- sp2, (Adsl)modemim ise pikatel combo plus olup,
    McAffee antivirüs programını kullanıyorum)
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.seherdeniz.

• 21 ftp, yani file transfer protocol portundur, herhangi bir ftp clientiyle hatta komut istemiyle bile paylaşılan dosyalara erişime izin verir. 80 http portudur, dışarıdan gelen internet explorer web sayfası erişimlerine izin verir. 23 telnet portudur, telnet server kurulu sistemde telnet komut sistemine erişim verme imkanına sahiptir.

23 nolu port, default olarak genelde adsl modemlerde açıktır. bu mantıkla düşnecek olursak eğer;

IP numaran herhangi bir şekilde öğrenildiğinde internet explorer'den adsl modeminin arabirimine (eğer modeminin şifresini değiştirmediysen) kolaylıkla erişilebilir, adsl kullanıcı adın ve parolan çalınabilir. bu yapılırsa ve başkaları tarafından kullanılırsa yaptıkları download senin hesabından gider. eğer kotalı kullanıyorsan faturan kabarık gelebilir.

bu portların açık olması anormal değil. güvenliğin açısından;

adsl modeminin arabirimine girip mutlaka modeme giriş şifreni değiştir. zira değiştirmezsen standart fabrika çıkış şifresiyle güvenliğin sağlanacaktır. bu şifreler de bu işle ilgilenen kişiler tarafından ezbere bilinir. şifreni değiştirirsen korkmana gerek kalmaz.

ikinci olarak yine modeminin arabiriminden dışarıdan gelen ftp, http ve telnet yardımlarını iptal ederek güvenliğini artırabilirsin. (güvenlikten kastım modemindeki bilgilerin çalınmasına engel olmak. yoksa bilgisayarının güvenliğiyle alakası yok. yine standart virus ve firewall korumalarını kullanmalısın)

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 24 Şubat 2006 2:45:23 >

• kardes aynıları bendede açık outpost pro ve nod32 var bunları bilgisayardan nasıl kapatırım bir yardım edermisiniz daha önce bir program verdiler onun yüzünden format atmak zorunda kaldım programsız sadece bilgisayardan hangi ayarlarla kapatılır
  • port taramalarında 21,23,80 hep açık çıkar... böyle gelmiş, böyle gider..

önemli olan 139,445,137,138 portlarınız açık olmasın!!

ayrıca Salpyılmaz ın tavsiyeleri çok yerinde olmuş, modem güvenliği çok önemli! +1
  • McAfee Firewall'ını kur...Security ayarlarında Tight Security seçeneğini işleme koy..

Sonra tara bakalım PcFlank ve Audit sitelerinde..Bakalım port açığın olacak mı..

Şahsen bende hiç bir port açık değil..Hepsi Stealth
  • quote:

Orjinalden alıntı: FatihFerah

McAfee Firewall'ını kur...Security ayarlarında Tight Security seçeneğini işleme koy..

Sonra tara bakalım PcFlank ve Audit sitelerinde..Bakalım port açığın olacak mı..

Şahsen bende hiç bir port açık değil..Hepsi Stealth

kardes sistemimde outpost nod32 yüklü gayet iyi mcafeeye geçecem bir bak bakim sygatein sitesinde bütün portların kapalımı sonra geçince yine açık çıkmasın eminmisin ona göre yükleyeyim
  • kardes ayrıca mcafee sitesinde spamkiller,privacy felan bunlarda var ama ben sadece firewallı yüklüyorum sendede öyle demi 30 günlükmüş bakim bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    topraklama ile ilgili
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayır bede full suite şeklinde ve sınırsız.. edonkey ile çekebilirsin..
    Divxforever'a linkini eklemiştim.. McAfee diye aratırsan E D 2 K bölümünden bulabilirsin.

TEST SONUCU SYGATE

Açık portlarla ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 25 Şubat 2006; 0:15:44 >
  • kardes burayada bir linkini koysan sana zahmet
  • 21 numaralı portu FTP için kullanıyoruz. Yani bir sunucuya dosya yüklemek için (web sitesi yapımında diyelim kısaca)

23 numaralı portu server'ı uzaktan yönetmek için kullanıyoruz. Telnet uygulaması mesela bir de 22 vardır o da SSH'tir.

80. port da zaten Allahın emri :) Bunu pratikte İnternet explorerda görürsünüz. Onun portu 80'dir diyeyim kısaca.

Yani bunlar gayet doğal ve sık kullanılan portlardır. Açık olmasında bir sıkıntı yoktur. Kullanmayacaksınız ve içiniz rahat etsin istiyorsanız telnet portunu kapatın diyeceğim ama gerek yok. Diğerleri internet dolaşımınızı etkileyecektir. FTP doğrudan etkilemez ama bazı dosyaları ftp üzerinden çekersiniz, onlarda sorun olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneex

21 numaralı portu FTP için kullanıyoruz. Yani bir sunucuya dosya yüklemek için (web sitesi yapımında diyelim kısaca)

23 numaralı portu server'ı uzaktan yönetmek için kullanıyoruz. Telnet uygulaması mesela bir de 22 vardır o da SSH'tir.

80. port da zaten Allahın emri :) Bunu pratikte İnternet explorerda görürsünüz. Onun portu 80'dir diyeyim kısaca.

Yani bunlar gayet doğal ve sık kullanılan portlardır. Açık olmasında bir sıkıntı yoktur. Kullanmayacaksınız ve içiniz rahat etsin istiyorsanız telnet portunu kapatın diyeceğim ama gerek yok. Diğerleri internet dolaşımınızı etkileyecektir. FTP doğrudan etkilemez ama bazı dosyaları ftp üzerinden çekersiniz, onlarda sorun olur.

kardes peki anlamadıgım üste fatihferah arkadas nasıl hepsini kapalı tutup birde internete girip tarata biliyo ben nasıl kapatacam dediği gibi mcafee firewall yükledim tight security yaptım ama yine aynı bu üç port açık bunları birdefasında forumdaki bir programla kapattım ama internete giremedim format atmak zorunda kaldım allah rızası için nasıl kapatırım bunları

• port taraması yapabileceğimiz site linkleri verebilir misiniz
  • http://scan.sygate.com/ burdan tarama yapabilirsiniz benim derdime çare olabilecek biri yokmu
  • Forumdaki bahsettiğin programıda ben önermiştim..Ama sen öyle hatırlıyorum ki onun yüzünden format atmadın..Yanılıyor muyum?

Adresteki =)http://forum.donanimhaber.com/m_5555924/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 25 Şubat 2006; 11:00:35 >
  • onun yüzünden atmıştım ama tam okumamışım ayarları geri dönderme seçenegide varmıl neyse mcafee iso olarak emuleden yüklüyorum250 mb inşallah olur ilgilendigin için sagul
  • mcafee senin kullandıgının linki indirebilecem varsa veriirsen sevinirim yoksa emuleden iniyo artık ama çok yavaş
  • 250 mb olmaması gerekir

Özelden atıyorum linki
  • emule var bende verdiğin linkten nasıl indiriliyo yapamadım ama 28 mb biryerden 2006 security buldum ama yine o portlar açık
  • kardes bunun antivirüsü update edemedim cracmi istiyo nedir ne yapacam ilk defa kullanıyom bu mcafeeyi birde bu almanca birsey anlaşılmıyo
  • ohahh hocam nasıl öğreteyim sana buradan..İmkanı yok karışıktır çünkü..

Ayrıca 192mb olacak full sürümü..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.