Emule, MSN, Dosya Gönderme, Alma...vs en önemli açık olması gereken portlar hangileridir? Bağlı 2 pc'ye aynı portu açabilir miyim?
oncelikle her ip icin ayrı ayrı port acman gerekior ama aynı portu her ip icin acabilirsin 2. emule e donkey gibi yazılımlarda portları degistirebiliorsun o yuzden sabit port yok msn icinde port acmana gerek yok
bağlı iki pc'den kastın aynı modem üzerinden bağlı olduklarıysa, zaten açtığın port otomatik olarak diğer pc de de açılacaktır çünkü port bilgileri modemde saklanır, HDD de değil. Modem ortak olunca, portlarda ortak oluyor.
MSN'e port gerekmiyor sanıyordum ama modemi resetledim ilk aldığım günden beri ilk kez (aylar, hatta yıl oldu).. Ve şu anda msn açılmıyor :(
quote:
Orjinalden alıntı: MOSAD
MSN'e port gerekmiyor sanıyordum ama modemi resetledim ilk aldığım günden beri ilk kez (aylar, hatta yıl oldu).. Ve şu anda msn açılmıyor :(
msn için port gerekmez.. 7.5 kullanıyorsan bu tip hatalar veriyor. Benim bilgisayarımda msn 7.5 hiçbir hesabı açmıyor. Sildim tekrar 7.0 yükledim, çok güzel çalışıyor aynen Firewall msn ini engelliyorda olabilir? Firewall'un msn i engellememesini sağla, sp2 de özel durumlarda tik'i yerinde mi bi bak...
quote:
Orjinalden alıntı: Cernunnos
bağlı iki pc'den kastın aynı modem üzerinden bağlı olduklarıysa, zaten açtığın port otomatik olarak diğer pc de de açılacaktır çünkü port bilgileri modemde saklanır, HDD de değil. Modem ortak olunca, portlarda ortak oluyor.
yanlız router kullanıorsan her pc ayrı ic ap alır modemde portları ic ipye gore saklar dogal olarak her pc icin ayrı ayrı port acman gerekir ama pcleri birbirne baglayıp daha sonra modeme baglarsan arkadasın dedigi dogurdur
PC'ler birbirine modem ile bağlı. Yani iki pc'ninde IP nosu farklı ve port tanıtırken 2 bilgisayarın IP'sine aynı portu açamıyorum. Örneğin benim PC 10.0.0.16 ve 21 portunu açıyorum, diğer pc 10.0.0.17 fakat ona 21'i açamıyorum.