Şimdi Ara

Açık öğretim son dakika

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler son dakika geçtim açığa :D valla içim rahat etmedi okulda YouTube'dan yardırmak daha mantıklı halbuki okul iyi bir okul . Ama bir sorum var bilenler cevaplarsa çok makbul geçer . Bana kağıt verdiler orda adam dedi ki senin kredin 260 270 civarı yani kredin tam .sadece kâğıtta yazılı zorunlu derslerin sınavlarına 1 kez girsen Nisanda olur dedi ama ben obp yüksek olsun istiyorum yani seçmelilere çalışmalı mıyım kafam karıştı toplam zorunlu 7 8 ders var aralarında mat falan da yok . cevapları bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam OBP geçtiğiniz derslerin notlarına göre yükselip düşecek, fazladan ders alırsanız artmaz, yalnızca daha çok çalışmak zorunda kalırsınız, şöyle izah edeyim;

Şu an halihazırda vermeniz gereken 7-8 zorunlu ders varmış, bu dersleri vermek için en az 9 doğru yapmalısınız, bu da 45 puana tekabül ediyor, bu derslerden alabileceğiniz geçerli en düşük puan 45, bu ortalamanızı en çok düşürecek olan puan, alabileceğiniz en yüksek puan ise 100, bu ise ortalamanızı en çok yükseltecek olan puan.

Şu an yalnızca zorunlu derslere çalışırsanız ve geçerseniz, bu derslerden aldığınız notların ortalaması çıkartılarak ortak bir karara varılacak ve örgün eğitimdeki diploma notunuz ile birlikte hesaplanılacak, sonuç ise mezuniyet notunuz olacak.

Eğer ek olarak seçmeli ders de alırsanız bir şey değişmeyecek, bu sefer de geçtiğiniz zorunlu derslerin yanında seçmelilerin de notları eklenip daha uzun bir hesap yapılacak, fakat yine aynı sonuca varılacak.

Kısacası 5 dersten aldığınız not da, 10 dersten aldığınız not da aynı etkiye sahip, bu tamamen o derslerin notlarına bağlı, örneğin 10 dersten 100 alırsanız diploma notu yükselir, fakat 5 dersten 45 alırsanız diploma notu düşer.

Son olarak ise mezun olmak için zorunlu derslerden kesinlikle geçmelisiniz, seçmeli dersler de şu amaca hizmet eder; Açık Öğretim Lisesinde ders seçimi sırasında sistemde 35 kredi mutlaka doldurulmalıdır, zorunlu dersler 35 krediyi doldurmaz ise seçmeliler de eklenerek toplam kredi 35'e tamamlanır. Seçmelilerden geçmek zorunda değilsiniz, çünkü krediniz halihazırda mezuniyet kredisi olan 192 kredinin üzerinde, seçmelileri işaretlemeseniz bile bir şey fark etmez, fakat mezun olmak için zorunlu derslerden mutlaka geçmelisiniz.

• zorunlu derslerden yüksek notlar alırsan zaten obpn yüksek olur durumu şöyle özetleyeyim

zorunlu dersten ortalaman 95 olsun 1 seçmeli al ondan da 95 al

yani toplam 6 dersten ortalaman 95 olsun değişen hiç bişey yok,normal lisedeyken ders saatiyle notunu çarpıyordun sonra hepsini toplayıp toplam ders saatine bölüyordun ortalaman için,şimdi de krediyle notunu çarpacaksın ve hepsini toplayıp toplam krediye böleceksin değişen bi şey yok

zorunlulardan yüksek alırım diyorsan seçmelilere girme hiç çünkü dediğim gibi

5 dersin ortalaması 95 = 10 dersin ortalaması 95

ama 5 zorunludan 1 i ortalamamı düşürür onun açığını kapatmam lazım diyosan yapabileceğin bi seçmeli dersi seç ve krediye dikkat et misal matematiğin iyiyse mat seç 6 kredisi var en çok etki eden o çünkü

son olarak da konulara ve çıkmış sorulara bakmadan ders seçme sonra pişman olabilirsin

• başka sorun varsa özelden yazabilirsin
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    35 krediyi doldurmak zorunda değil hocam
  • Herkese teşekkür ederim süpermiş valla .Yani kesin olarak ben Nisan da sınava gircem geçersek mezun olmuş oluyorum . Doğru mu ? 2. Sorum da deyelim gecemedim kaldım üniveristesi sınavı için dert olur mu ? Yani ne zaman bir daha sınav oluyor son olarak da bu kayıt yenileme mevzusu ne zaman oluyor ?Cansınız valla anında kafamdakileri soruları gideriyorsunuz...

• Moving On kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de açığa geçtim.Malum yarın sınav başvuruları başlıyor.Acikogretimdekiler nasıl başvuracak sınava?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sef2013 kullanıcısına yanıt
    sınav soruları zaten çok kolay olduğu için kalman gibi bi ihtimal yok diye düşünüyorum hocam ama oldu da kaydırma falan yaptın temmuzda 3.dönem sınavı var ve 18 yaşını doldurmuşsan o sınava girebiliyosun orda mezun olursun ama sıkıntı kısmı diploma en erken 2 ayda geliyor yani senin diploma eylülde gelir en iyi ihtimal

diplomanın geç gelmesi üniye kayıt için sıkıntı değil ama diplomanın gerçeğini getirmediğin sürece ünide derslere giremiyorsun ona dikkat et
  • Anladım hocam çok teşekkür ederim tekrardan .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.