Şimdi Ara

Açık öğretim lisesinde okuyup bu sene sınava girecekler var mı? [ÖNEMLİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi sorum olucak benim için çok önemli: Açıköğretim konusuna uğrayan yok pek, onun için buraya açıyorum konuyu

Geçen sene hiç okula gitmediğim için bu sene lise 4 ü açık liseden okuyorum aynı zamanda sınava da hazırlanıyorum. Ocak 21-22 sinde ilk sınavlar var. Fakat sınav konuları full LYS üzerine:

örneğin: Kimya 7 ve Fizik 7 var, kimyada Aldehit ketonların sonuna kadar, Fizikte de Dalgaların sonuna kadar çalışmam lazım.ve bu konuları dershande işlemedik.LYS den sonra anca işleyecez.

Dün Açık Lise sınavlarının 3 dönemi olduğunu öğrendim. Fakat 3. dönem Temmuzda yapılıyor ve bu da LYSden sonra bi tarih. Acaba ilk iki sınavda bitiremediğim dersler olursa 3. sınavda geçme imkanım var mı?

Kısaca 3. dönem sınavlarına girsem hem mezun olup hem de lys puanı alabilir miyim? Yoksa, sınav nedeniyle ilk 2 dönemde mezun olmak zorunda mıyım?

Ayrıca benim gibi olan var mı? ne kadar çalışıyorsunuz aöle?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 28 Aralık 2011; 19:05:00 >

• geçebilirsin ancak mezun olmaya yetecek kadar kredin oluyor mu ondan emin ol. aciklise.net e sorarsan daha iyi cevaplar alırsın.

bende 3. dönemde mezun olacağım gelecek sene.(2013)
    aslında,şu anda her derse 1 gün ayırsan hepsinden 90 alırsın rahatça.sorular gayet kolay oluyor çıkmış sorulara falan bi bak istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epiru3

geçebilirsin ancak mezun olmaya yetecek kadar kredin oluyor mu ondan emin ol. aciklise.net e sorarsan daha iyi cevaplar alırsın.

bende 3. dönemde mezun olacağım gelecek sene.(2013)
    aslında,şu anda her derse 1 gün ayırsan hepsinden 90 alırsın rahatça.sorular gayet kolay oluyor çıkmış sorulara falan bi bak istersen

Hocam benim şimdi toplam kredi: 204, alan kredisi ise 50. Ders seçiminde bütün zorunlu dersleri seçtim toplam 28 alan kredisi ve biraz da ortak kredi oluştu. 28 i 30 a tamamlamak için de muaf olduğum Fizik 7 - 8 dersini seçtim ve 31 kredilik alan dersi seçmiş oldum. Şimdi merak ettiğim 2 şey var:

Toplam kredim zaten 192 yi geçtiği için ben zorunlu ortak ders olan Dil anlatım ve Türk Dili edebiyatını geçemesem de mezun olabilir miyim? Sitesinde dil anlatımdan başarılı olunması ve diğer ortak derslerden muaf ya da başarılı olunaması yazıyor. Ben Dil Anlatımı hallettim diyelim. fakat Türk edebiyatını geçemedim ilk sınavda sonra 2 ve 3 oldu onda da geçemedim.
    bu benim Mezun olmamı veya YGS lYS mi etkiler mi?

2. soru da 3. dönem sınavları Temmuzun sonlarında yapılıyor. O sınavlara da girebiliyor muyum eğer geçemediğim ders olursa? çünkü LYS -YGS ona çok yakın bi zamanda açıklanıyor meb 10 günlük sürede benim sınavları okuyup aobp hesaplayıp lys puanını mı hesaplıyor? Bana çok mantıklı gelmedi

• aobp ni 3. sınav hariç hesaplıyorlar,dil anlatımı geçmen gerekli edebiyat zorunlumu bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epiru3

aobp ni 3. sınav hariç hesaplıyorlar,dil anlatımı geçmen gerekli edebiyat zorunlumu bilmiyorum

sağol hocam şu açık lise forumuna da sordum oradan da cevap bekliyorum :)
  • YGS ve LYS'yi konusunda problem çıkmaz merak etme. Sınava 120+ kredisi olanlar girebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam o yüzden sende hiç bi problem çıkmaz. Fakat sınava girip bi yeri kazanırsan en son temmuz sınavında mezun olman gerekiyor. çünkü sınavlar 1 ayda açıklanıyor ve senin çıkma belgende ucu ucuna yetişir böyle bir durumda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.