Uzun zamandır arabama acık hava filtresi taktırmak istiyorum ama herkes akışmetreyi bozar en az 700-800 ytl masraf cıkarır diyor.Arac a3 1.6 tiptr. 2006 model.
Sadece ses icin taktırmak istiorum performance vs. icin diil Zaten pek bişe vermezde.
1de cold air intake kitler var.Bunlarda da akşmetre problemi oluyor mu?
Eskiden 1.2 corsada kullanıodum ama problem olmamıstı :)
Bu arada a3un kutu ici filtresi de silindir şeklinde(acık hava filtresinin aynısı).Alttakide kutu ici filtre.Peki ben bunu takıp kutunun agzını acsam ne olur ki
öncelikle uygulamayı düşündüğünüz açık hava filtresi motor sesinde değişiklik dışında kullanımda herhangi bir fark yaratmayacaktır..açık hava filtresi uygulanmasındaki prensip adından da anlaşılabileceği gibi hava ile tamasının maximum düzeyde olmasının sağlanmasıdır..dolayısıyla eğer bir yerleri delmek istiyorsanız şu anki teşkilata bağlı kalıp delme uygulaması yapabilirsiniz şaka bir yana her ne kadar görünüşü benzese bile iki filtre arasında bazı farklar vardır..eğer illa hava filtresini değiştireceğim ses istiyorum diyorsanız açık filtre uygulayın derim ben
uygulicam ama akışmetre hikayesi nedir? Bozulursa garanti dışıda bırakırlar arabayı daha 1.5 ay oldu alalı
eğer 1.5 ay olduysa ne yaparsanız yapın garanti dışısınız zaten..eğer böyle bir handikap varsa hiç elleşmeyin bence
Hmm yine o sesi duyamıcas desene :) Peki servise giderken orj. filtreyi taksam anlarlar mı?
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
eğer 1.5 ay olduysa ne yaparsanız yapın garanti dışısınız zaten..eğer böyle bir handikap varsa hiç elleşmeyin bence
çok iyi gitmişsin olayın üstüne. ben de türbülansla aynı fikirdeyim. Elleşme.
quote:
Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..
Hmm yine o sesi duyamıcas desene :) Peki servise giderken orj. filtreyi taksam anlarlar mı?
FSI diil yau :( FSI da tiptronic yok o yusden duz aldım.Ama FSı dan da cok ses cıkmıyor.Yani yuksek devirlerde motor sesi aynı.Ben sadece hava filtresinden gelen o tok sesi istiodum ama yine olmadı :D
quote:
FSI diil yau :( FSI da tiptronic yok o yusden duz aldım.Ama FSı dan da cok ses cıkmıyor.Yani yuksek devirlerde motor sesi aynı.Ben sadece hava filtresinden gelen o tok sesi istiodum ama yine olmadı :D
Denzel ben bunu sanamı açıklamıştım? debimetrenin bozulması tozlanmadan dolayı olur. sen filtreniş alıp özel yağıyla yağlayıp takarsan ve 5-6.000 kmde bir temizleyip yağlarsan bi sorun olmaz............
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
quote:
Denzel ben bunu sanamı açıklamıştım? debimetrenin bozulması tozlanmadan dolayı olur. sen filtreniş alıp özel yağıyla yağlayıp takarsan ve 5-6.000 kmde bir temizleyip yağlarsan bi sorun olmaz............
Abi bu forumda sordum mu tam hatırlamıorum ama 1 aydır aklımda :) Olmazsa aliim 1tane filtre 1000-2000 km falan kullanıım bakalım temizleyerek :D Bozulursada napalım saglık olsun
Tesekkurler cvplarınız icin :)
quote:
quote:
quote:
Abi bu forumda sordum mu tam hatırlamıorum ama 1 aydır aklımda :) Olmazsa aliim 1tane filtre 1000-2000 km falan kullanıım bakalım temizleyerek :D Bozulursada napalım saglık olsun
hava akışmetre diğer adıyla debimetre öyle 700-800 ytl lik bişe değildir. 4 kasa golfler, boralar yeni çıktığı zamanlarda fiyatı 300 eurolardaydı. şimdi en son sorduğumda 150 ytl nin altına inmişti. 2 markası var bunun, birinin adını unuttum fakat siemens olmayanı daha uzun ömürlü. zaten debimetre kirlenince fren spreyiyle temizlenirse(üzerindeki tellere zarar vermemek koşuluyla) tekrar eski haline dönebiliyor. fiatcının dediği yağlama işlemini yaparsan kolay kolay bi sorun çıkmaz, çıksada ilk 2 sefer temizleme yapılabilir. en sonunda değiştirince de toplam masrafın 150+işçiliğe olay biter. tabi bu servis fiyatı değil, zaten servisi salla gitsin, yemişim onun garantisini. 1.6 102 hp motor yatak sarsa kaç lira tutacak sanki? garanti uğruna servise öpülmenin bi mantığı yok...
quote:
Orjinalden alıntı: onur@
quote:
quote:
quote:
hava akışmetre diğer adıyla debimetre öyle 700-800 ytl lik bişe değildir. 4 kasa golfler, boralar yeni çıktığı zamanlarda fiyatı 300 eurolardaydı. şimdi en son sorduğumda 150 ytl nin altına inmişti. 2 markası var bunun, birinin adını unuttum fakat siemens olmayanı daha uzun ömürlü. zaten debimetre kirlenince fren spreyiyle temizlenirse(üzerindeki tellere zarar vermemek koşuluyla) tekrar eski haline dönebiliyor. fiatcının dediği yağlama işlemini yaparsan kolay kolay bi sorun çıkmaz, çıksada ilk 2 sefer temizleme yapılabilir. en sonunda değiştirince de toplam masrafın 150+işçiliğe olay biter. tabi bu servis fiyatı değil, zaten servisi salla gitsin, yemişim onun garantisini. 1.6 102 hp motor yatak sarsa kaç lira tutacak sanki? garanti uğruna servise öpülmenin bi mantığı yok...
Alacam kafaya koydum ama buna filtreyi takamadım :D Bunun kutu ici farklı gibi ya ordaki boruyu cıkaramadım o resimde verdiim filtrenin kenarlarındaki yer tam oraya grmesi icin.Nese resim cekip yollarım bi ara
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme