Şimdi Ara

Açık Hava Basıncı İle ilgili Aklıma Takılan Şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar şimdi üzerimizde tonlarca açık hava basıncı var. Bu basınç vucudumuzdaki kan basıncı ile dengelenerek bize zarar vermez hale geliyor. Merak ettiğim şu, şimdi ölen insanın kalbi durur. Dolayısıyla kan basıncıda. Atm'yi dengeliyecek birşey yokken cesetler neden atm etkisiyle büzüşmüyor, patlamıyor vs ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu açıklıyacak ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kral soru. cevabı merak ettim
  • Pamuğu boşuna sokmuyolar

• Anca gidin saçma sapan konularla uğraşın yav.

• vay be
  • ee zaten öldükten sonra yarılıyor ki insan,patlıyoruz yani

ciddiyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kalp atisi durdugundan patlama olayi zaten olamaz.Buzusme olayinda da elimizdeki kalem niue parcalanmiyosa ondan ama tam hatirlamiyorum su an

• quote:

Orijinalden alıntı: kperson35

Pamuğu boşuna sokmuyolar

Pamukla uzaktan yakından ilgisi yok . O pamuk ordaki kasları ölü insan tutamaz ordan kaçırır diye konulan birşey. Hem ilgisi olsaydı bile öldüğünde direk anında pamuk mu tıkıyorlar ?

• kan bir süre sonra donuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonymous1907

Kalp atisi durdugundan patlama olayi zaten olamaz.Buzusme olayinda da elimizdeki kalem niue parcalanmiyosa ondan ama tam hatirlamiyorum su an

Elimizde kalem büzüşmüyo tamam, bizde öldüğümüzde büzüşmüyoruz diyelim. O zaman kan basıncı eklendiğinde organlarımızın dışarı çıkması gerekirdi. Şöyle düşünün kaleme içerden ciddi bi basınç verirsen basınç farkından mutlaka bi degışim olucaktır. Yani o zaman kan basıncının etkisi 0 sizin dediginize göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okuz Baslı Antilop

quote:

Orijinalden alıntı: anonymous1907

Kalp atisi durdugundan patlama olayi zaten olamaz.Buzusme olayinda da elimizdeki kalem niue parcalanmiyosa ondan ama tam hatirlamiyorum su an

Elimizde kalem büzüşmüyo tamam, bizde öldüğümüzde büzüşmüyoruz diyelim. O zaman kan basıncı eklendiğinde organlarımızın dışarı çıkması gerekirdi. Şöyle düşünün kaleme içerden ciddi bi basınç verirsen basınç farkından mutlaka bi degışim olucaktır. Yani o zaman kan basıncının etkisi 0 sizin dediginize göre.

Patlama olayi imkansiz zaten buzusme olayinda da aklima ilk o geldi

Edit :bildum bak meyve suyu kutusunu dusun havayi cektiginde buzusuyor ama bizim vucudumuzda kan duruyor bu yuzdrn,bosluk olsaydi buzusurduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymous1907 -- 4 Temmuz 2014; 16:46:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sihnizinir

kan bir süre sonra donuyor.

Ne tür bir alaka olabilir kanın donmasıyla ?

• soyle dusun bi boru sistemi var birde pompası pompa durunca icindeki su yine duruyor basınc degismiyor o yuzden tek fark tansiyonu olcmemize yarıyan basıc farklılıkları olusmuyor
  • Ölen insanın vücudunun büzüşmediğini nerden çıkardın. Ölü bir vücudun herhangi bir yerine parmağınla bastır bakalım. O alan tıpkı hamur gibi içine çöker. Yani insan ölünce atm basıncı vücuda baskı yapar ama çok etkili değildir. Çünkü 1013 milibar normal basınç sayılır. Eğer gözle görülecek şekilde büzülme beklenecekse bu basınç çok daha yüksek olmalıdır. O da kara da yani yeryüzünde mümkün değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: loses

soyle dusun bi boru sistemi var birde pompası pompa durunca icindeki su yine duruyor basınc degismiyor o yuzden tek fark tansiyonu olcmemize yarıyan basıc farklılıkları olusmuyor

Peki cesedin içindeki kanı alırsak ne gerçekleşir ? Büzüşme diye tahmin ediyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: loses

soyle dusun bi boru sistemi var birde pompası pompa durunca icindeki su yine duruyor basınc degismiyor o yuzden tek fark tansiyonu olcmemize yarıyan basıc farklılıkları olusmuyor

Peki cesedin içindeki kanı alırsak ne gerçekleşir ? Büzüşme diye tahmin ediyorum.

içine dogru gocmeye baslar diye umuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe38

Ölen insanın vücudunun büzüşmediğini nerden çıkardın. Ölü bir vücudun herhangi bir yerine parmağınla bastır bakalım. O alan tıpkı hamur gibi içine çöker. Yani insan ölünce atm basıncı vücuda baskı yapar ama çok etkili değildir. Çünkü 1013 milibar normal basınç sayılır. Eğer gözle görülecek şekilde büzülme beklenecekse bu basınç çok daha yüksek olmalıdır. O da kara da yani yeryüzünde mümkün değildir.

Öyle olduğunu bilmiyordum aydınlattığınız için teşekkür ederim. Ama şimdide dedikleriniz zıtlaşıyor. Şimdi siz basınç farkından büzüşüyor ama çok az diyorsunuz. Diğer arkadaşlarda büzüşme olmayacağından bahsediyor onu savunuyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe38

Ölen insanın vücudunun büzüşmediğini nerden çıkardın. Ölü bir vücudun herhangi bir yerine parmağınla bastır bakalım. O alan tıpkı hamur gibi içine çöker. Yani insan ölünce atm basıncı vücuda baskı yapar ama çok etkili değildir. Çünkü 1013 milibar normal basınç sayılır. Eğer gözle görülecek şekilde büzülme beklenecekse bu basınç çok daha yüksek olmalıdır. O da kara da yani yeryüzünde mümkün değildir.

Öyle olduğunu bilmiyordum aydınlattığınız için teşekkür ederim. Ama şimdide dedikleriniz zıtlaşıyor. Şimdi siz basınç farkından büzüşüyor ama çok az diyorsunuz. Diğer arkadaşlarda büzüşme olmayacağından bahsediyor onu savunuyorlar.

Kani alirsak buzusme olur ama kan yerine hava bile girmeyecek.bosluk olursa elbette buzusur
    Edit:gozle gorulur bir buzusme olmasa da kan basincinin yok olmasinin verdigi bir buzusme soz konusudur ama gozle goremeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymous1907 -- 4 Temmuz 2014; 17:01:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.