Şimdi Ara

Acı biberler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/Scoville_Ac%C4%B1l%C4%B1k_%C3%96l%C3%A7e%C4%9Fi

bu verdiğim linkte acı biberler sıralaması var ben en son 8.000 scoville olan tabasco sosunu yedim baya acı ama artık kesmiyo beni dil belli bir süre sonra alışıyo her acılığa
    peki onun yukarısında bulunan biber çeşitlerini nerden ve nasıl alabilir benim gibi acıya meraklı olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
    cevaplar için şimdiden teşekkürler

• yokmu bilen ?
  • arkadaşlar koskoaca dh ilk cevap alamadığım konu oluyor bu
  • bana da cok oluyor bence sen umudu kes

edit: +18 yazmayi unutmussun, forumda bir turban konulari bir de +18ler ilgi goruyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 20 Ocak 2008; 18:00:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: melo_15

bana da cok oluyor bence sen umudu kes

edit: +18 yazmayi unutmussun, forumda bir turban konulari bir de +18ler ilgi goruyor..

saol melo cidden +18 yazmadıkça olmuyor. bana bu konu hakkında iyi bilgili biri lazım olduğu için +18 yazmıyorum başlığı gören gelir zaten
  • arnavut biberi ye gör yanında kuru oldu mu hele var ya..oy oy oy
  • benim acı yiyince kafam kaşınıyor anlamadım bi türlü neden olduğunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağızda kan tadı ?
    9 yıl önce açıldı
    Soğan gibi kokuyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

arnavut biberi ye gör yanında kuru oldu mu hele var ya..oy oy oy

o bi tane louisiana hot sauce diye bir şey var oda da en az arnavut biberi kadar acı ama beni kesmiyor bayadır acı yiyiyorum dilim alıştı artık daha fazlasını istiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: enltxva

benim acı yiyince kafam kaşınıyor anlamadım bi türlü neden olduğunu

Yan etki olmasın.
  • Acıların çocuğu.
  • Benim dolmalık biberde bile ağzım yanar.
  • o zaman sana benim dedenin evin çatısında yetiştirdiği "dabıl ultra x2008 süs biberi" keser..ufak bir iki tane saksıda kendin yetiştirmeyi dene..yazın 3-4 kere biber veren cinsleri oluyo..onlarla kendin yetiştirmeyi dene bence..bakımı falan pek yok..2 günde bi sula yetiyo..3 saksı koysan yaz boyu yeter..5 tane koysan kışa da saklarsın
  • Tabasco neymişGeçen bir yerde yemek yerken acı biber istedim.Kırmızı pul biber getirdiler.Biber kokmadığından ve genelde bol olarak kullandığımdan ekmek arasına doldurduk 2 arkadaş.Yerken resmen hüngür hüngür ağladım.Ağzım, dilim uyuştu.Burun şelale gibi oldu.Adama soracaktım bu ne biberi diye de yanmaktan sormayı unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 20 Ocak 2008; 18:14:53 >
  • ben Adana'li oldugum icin, Adana'nin en acili kebabina bile alisigim hatta tatli gibi geliyor. Adam gibi bir aci yiyemedim bugune kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: melo_15

ben Adana'li oldugum icin, Adana'nin en acili kebabina bile alisigim hatta tatli gibi geliyor. Adam gibi bir aci yiyemedim bugune kadar

bana da çiğ köfteler artık lokum gibi geliyor scoville birimde 200.000 istiyorum şu anda cayenne biberi ağzımı baya yakıyo (40.000 scoville) ama sorun cayenne yukarı ki biberleri bulamamam
  • isot, adana .meksika biberi ,çok acı olan küçük dolmalık biber gibi biberler yedim herkes yemeye cesaret edemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

isot, adana .meksika biberi ,çok acı olan küçük dolmalık biber gibi biberler yedim herkes yemeye cesaret edemez

biberiyeler baya yakıyor küçük turşu şeklinde satılanlar özelliklede kırmızı olanları 5.000-50.000 sco. arasında değişiyo biberiyelr bazısı yere yapıştırıyor
  • Saf Kapsaisin denilen şey bizim burada satiliyor.YAŞİ gıda diye biyerde....
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

Saf Kapsaisin denilen şey bizim burada satiliyor.YAŞİ gıda diye biyerde....

yok o kadar da dayanıklı değilim onlar 16 milyon scoville kısaca ölümcül normal bildiğimiz tabasco gibi ünlü acılar bile 5000 sco. civarı 16 milyon düşünmek şu an için istemiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.