Şimdi Ara

Acer XB280HKBPRZ 28' 1ms G-SYNC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Model: XB280HKbprz
    Ekran Büyüklüğü (İnç): 28"
    Ekran Tipi: 4 : 3 ( Normal Ekran )
    Çözünürlük (max): 4K 3840 x 2160
    Tepki Süresi : 1 mS
    Parlaklık (cd/m): 300 cd
    Kontrast Oranı (mnt): 1000 : 1
    Görüş Açısı (Yatay/Dikey) : 170/160
    Renk Sayısı: 16,7 Milyon Renk
    3D Desteği : Yok
    Bağlantı : Analog + Dvi + HDMI

Bu mönitörün konusunu aradım forumda fakat bulamadım. Hepsiburada'da var. Özellikleri güzel gözüküyor. UHD olması geleceğe dönük yatırım. 1 ms 28" gsync'li. Türkiye'de ne bir incelemesi ne de kendisi hakkında bilgi veren yer mevcut. Alan, kullanan var mıdır?

• Monitöre sahip kimse yok herhalde. Ben yabancı forumlarda baya bi araştırmasını yaptım. Monitörle ilgili genel yorumlar olumlu yönde. Kasasının sağlam olduğu, görüntü kalitesinin yeterli olduğu, gsync'in gayet iyi çalıştığından söz ediliyor. Fakat en büyük sıkıntı bizim açımızdan monitör 4k olduğu için yüksek çözünürlüklerde oyunlarda sıkıntı yaşatması. FPS değerlerini bu çözünürlükte düşük seviyelerde seyrettireceği. Çok fazla da teknik verilere hakim olmadığım için forumdaki bilgili arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

Ben GTX 970 sahibiyim, yüksek olasılıkla 4k'da çok nadir oyunları oynayabiliriz. Ama ileriye dönük alınabilir diye düşünüyorum. Yalnız 4k'da 144 hz göremiyoruz, 60 hz'de çalışıyor böyle bir detay da var. Benim kafamdaki en büyük soru, oyunları 2k ya da 1080p de oynatacağımızda görüntünün nasıl olacağı. Çamurlaşır mı, problem yaşanır mı. Çünkü 28" ciddi büyük bir ekran ve yakın mesafede kötü görüntü sıkıntı yaşatır. Forumdan bu konunun üstadları arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

• MoRaCe kullanıcısına yanıt
    Şurda da benzer bir soru ve cevap vardı:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110588908

4K için SLI gerekir. Tek kartla akıcılık elde etmek zor.
    1440P'de 1080P, hafiften çamur gibi görünüyor.

1080P veya 1440P monitör tavsiye ediyorum bu sebeple.

İleriye dönük olması açısından 1440P, 120-144 hz, IPS özellikli bir monitör alınması yerinde olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Şurda da benzer bir soru ve cevap vardı:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110588908

4K için SLI gerekir. Tek kartla akıcılık elde etmek zor.
    1440P'de 1080P, hafiften çamur gibi görünüyor.

1080P veya 1440P monitör tavsiye ediyorum bu sebeple.

İleriye dönük olması açısından 1440P, 120-144 hz, IPS özellikli bir monitör alınması yerinde olur.

Bunu bende merak ediyorum hocam, 1440p varsayılan çözünürlüğü olan monitörü 1080pde kullanırken görüntüde bozulma olup olmadığını gösteren video falan var mı bildiğiniz acaba? 1080de deyip geçilmemeli.fullhd görüntü,kaç filmi fullhd izleyebiliyoruz ki bu zamanda

• Ben denedim. Kötü görünüyor.

• Bu monitöre VGA koyup Display Port neden koymamışlar acaba? bence hiçbir mantığı yok koymamalarının.
  • quote:

Ben denedim. Kötü görünüyor.

İleriye dönük olarak belki
    http://www.amazon.com/Acer-XB270HU-bprz-27-inch-Widescreen/dp/B00UPVXDA8/ref=sr_1_2?m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&ie=UTF8&qid=1442013999&sr=1-2&refinements=p_6%3AATVPDKIKX0DER%2Cp_n_shipping_option-bin%3A3242350011%2Cp_n_condition-type%3A2224371011%2Cp_36%3A1253507011
    bunu alabilirim diye düşünüyordum, ekran kartı gtx970,doğal oalrak fps için normal çözünürlüğü 1080p kullanırım diyordum.2-3 yıl sonra ekran kartını değişritirsem 2kdan devam ederdim diye diye düşündüm ama çözünürlük düşünce görüntü bozuluyor diyorsunuz ne yapsak acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O bozulma, yazılarda çok belli oluyor. Oyun içinde fazla belli olmuyor. Yazı okurken 1440P, oyunda 1080P kullanırsın.

Ama yerinde olsam, atıyorum 1080P ultra yerine 1440P High'da oynardım. Keskinliğin ne kadar arttığını göreceksin. 1080P'yi unutacaksın ondan sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

O bozulma, yazılarda çok belli oluyor. Oyun içinde fazla belli olmuyor. Yazı okurken 1440P, oyunda 1080P kullanırsın.

Ama yerinde olsam, atıyorum 1080P ultra yerine 1440P High'da oynardım. Keskinliğin ne kadar arttığını göreceksin. 1080P'yi unutacaksın ondan sonra.

Hocam amazon'dan ölü piksel riski yüzünden almaya elim gitmiyor. Uğraşırız gönder getir olur. Türkiye'de de 1440p monitör sadece gördüğüm kadarıyla Asus Rog Swift var. O da pahalı. Ne dersiniz nasıl bir yol izlesek. Ben de 4k yı aklımdan çıkardım gibi. Mutlaka da gsync'li olması taraftarıyım. 1080p alıp geçsek mi. FPS Oyuncuları İçin Monitör Tavsiyeleri konusunu inceledim ilk sayfayı fakat 1080p monitörlerin hangisi alınır arada kaldım, gözüme en yakın BenQ XL2420G geliyor ne düşünüyorsunuz.

• MoRaCe kullanıcısına yanıt
    Ölü piksel riski her zaman vardır. 1-2 tane çıktı diyelim. Çok büyütülecek bir sorun değil bence ortada olmadıkça.

Ordan alıpta burda satanlar da var. Onlardan da alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRaCe

quote:

O bozulma, yazılarda çok belli oluyor. Oyun içinde fazla belli olmuyor. Yazı okurken 1440P, oyunda 1080P kullanırsın.

Hocam amazon'dan ölü piksel riski yüzünden almaya elim gitmiyor. Uğraşırız gönder getir olur. Türkiye'de de 1440p monitör sadece gördüğüm kadarıyla Asus Rog Swift var. O da pahalı. Ne dersiniz nasıl bir yol izlesek. Ben de 4k yı aklımdan çıkardım gibi. Mutlaka da gsync'li olması taraftarıyım. 1080p alıp geçsek mi. FPS Oyuncuları İçin Monitör Tavsiyeleri konusunu inceledim ilk sayfayı fakat 1080p monitörlerin hangisi alınır arada kaldım, gözüme en yakın BenQ XL2420G geliyor ne düşünüyorsunuz.

Dostum duygularıma tercüman olmuşun bende arayış içerisindeyim geleceğe dönük alınbilecek en iyi monitör 2k ve gsync özellikli bir monitör olur şu anda Asus Rog Swift Türkiye pazarında lider Acer belki pazara giriş yapmış olsaydı fiyatlar düşebilirdi beklemedeyim bu yüzden ayrıca donanım haberden @veysel kardeşim satıyor alış verişim olmadı ama WhatsApp dan konuştuk çok ilgili birisi garantide veriyor güzel yanı
    @bocekgrafik hocam sizi görmek gerçekten çok güzel umarım sorunlarınız çözülmüştür saygılar

• deluxx kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeşim :)
    Getirdiğim üründe geldiği gibi ölü pixel çıkarsa ürün bana ait. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: deluxx

quote:

Orijinalden alıntı: MoRaCe

quote:

Dostum duygularıma tercüman olmuşun bende arayış içerisindeyim geleceğe dönük alınbilecek en iyi monitör 2k ve gsync özellikli bir monitör olur şu anda Asus Rog Swift Türkiye pazarında lider Acer belki pazara giriş yapmış olsaydı fiyatlar düşebilirdi beklemedeyim bu yüzden ayrıca donanım haberden @veysel kardeşim satıyor alış verişim olmadı ama WhatsApp dan konuştuk çok ilgili birisi garantide veriyor güzel yanı
    @bocekgrafik hocam sizi görmek gerçekten çok güzel umarım sorunlarınız çözülmüştür saygılar

Valla kafam çok karıştı benim de. Açıkçası Türkiye'den taksitli almak ve beğenmediğimde hemen iade etmek daha kolayıma geliyor. Amazon'un da bu konularda çok düzgün çalıştığını biliyorum ama Türkiye'den almak daha işime geliyor. Araştırıyorum hâlâ

2k ya da 1080p için

g-sync'li,
    görüntü kalitesi iyi,
    tepki süresi başarılı,

araştırıyorum. Bakalım siz de bi yerden alırsanız, aldığınız ürünle ilgili dönüş yaparsanız sevinirim.

Sorun bitmez ama şimdilik burdayım.

* * *

İkinci elle ilgili çekinceleriniz için imzamdaki ikinci el alışveriş konusundaki maddelere bakın lütfen.

• @veysel ile fiyatta anlaşabilirsek düşünüyorum ayrıca bir başka arkadaşda 2300 e bıraktı lakin garanti veremem dedi (veyselin bu konuda garantisi güzel sonuçta 24saat 24saat )3500 tlde vermek istemiyorum tn panel monitöre bakalım nasıl olacak tabi bu monitöre 980ti de şart burdan veysele el sallıyorum
    Akakçeden fiyatlara bakın derim 3200e kadar düşen firmalar vardı, lakin pek güvenmedim
    Eğer sizde aynı şekilde bir kampanya yada fırsat yakalarsanız haber ederseniz sevinirim

Rog swift 2250, 980ti classi 2600. 4850 çifti.
    En ucuz alsan tr de 6500 tl para ödersin bu ikiliye

• quote:

Orijinalden alıntı: veysel

Rog swift 2250, 980ti classi 2600. 4850 çifti.
    En ucuz alsan tr de 6500 tl para ödersin bu ikiliye

Ne kadar hesaplayıcı bir erkek

Cık senin almaya niyetin yok

• Grup indirimi istiyoruz 3 kişiyiz

5bin deyip 4850 ye düşsem indirim yaptı derdiniz, dip fiyat zaten :)
    4800 den daha inmem 3 kişi alacaksa

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.