Şimdi Ara

Acer VG240YPbiip 24' 144Hz 1ms IPS Monitör (HDMI+Display) FreeSync Full HD 1047 TL. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.863
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Amazon’a ve markaya güvenerek denemek amacıyla dün gece Samsung’u sipariş ettim. Aslında gözüm IPS panelli AOC 24G2U’daydı. Test sonuçları oldukça olumluydu. Acer de iyi gibiydi ama dikkate almadım. Amazon ile görüştüm, Samsung’u bir süre kullanıp tatmin olmazsam geri göndereceğim. Belki indirimlerde 24G2U da alıp yanyana test ederim. İkincil monitör olarak araştırıyordum bunları. Zaten 2K MSI monitöre sahibim. İkisi de VA panel olmuş olacak. Zayıf gelirse yada kusurlar göze batarsa Samsung’u direk iade ederim. Biraz uğraştırır ama tecrübe etmiş olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keukuat

O nedir? 27 inç alırken bu dediklerinizin minumum ne olması gerekiyor acab?

Alıntıları Göster
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/monitoerde-bit-rengi-nedir.466115/

• Walla benim aklimdanda sizin metot geçiyor fakat samsung un bu modeliyle ilgili ışık sızması ve sarı tonlama şikayetleri var acaba sipariş versek sızma oranı kabul edilebilir urun gelirmi ikilemde kaldım. Sonuçta bu sorunlar abartılı olmadiktan sonra kabul edilebilir, monitörün f/p oranı çok iyi şuan.

• yaklaşık 2 senedir gerçekten parasına değecek bir 144hz arıyordum. hem ips hem 144 hem 100 lira çek hem de bu fiyata bulunca daha fazla beklemedim artık. bildiren arkadaşa hem teşekkürler hem de masraf çıkardığı için sitem :D
  • Kod ile 950 TL'ye aldığımız düşünülünürse bu üründen daha ucuz fiyat/performans monitörü var mıdır?

• vassel V kullanıcısına yanıt
    earedkit kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hangi çek bu?
  • WhySoEvil W kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada 1000/100.
  • earedkit kullanıcısına yanıt
    Onu anladım da nasıl alabiliriz yani? :) Yoksa önceden kazanılmış bir çek mi?
  • WhySoEvil W kullanıcısına yanıt
    Çek satış'ta 8 TL'ye satan vardı, bakabilirsiniz.

• earedkit kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Monitör elime sorunsuz ulaştı. Fakat benim gibi bu cihazı tercih ederek DisplayPort üzerinden görüntü almakta sorun yaşayan arkadaşlardan birisi denk gelirse diye yazmak istedim. HDMI üzerinden sorunsuz çalışan cihaz, DP kablosunu taktığımda görüntünün sabit şekilde vermesini engelliyordu. Yaklaşık 3 saat boyunca farklı şekiller ve yöntemler denedikten sonra sorunun son derece basit bir çözümü olduğunu fark ettim.

Menüye gelerek Input seçeneğinin otomatik algılanmasını kapatın ve DP modunu 1.2'den 1.1'e çekin. Sorununuz çözülecektir.

Kolaylıklar dilerim
  • Şu fiyata ıps monitör alıp birde buna oyuncu monitörü demek.. Monitörün gerçek tepkime süresi 32 ms. Birde bu monitörü samsungun resmen geçen gün amazonda ki delilik fiyatına satılan monitörüyle karşılaştırmışsınız. Ips monitörü bu fiyata alınca daha karlı olmuyosunuz forumda monitörler hakkında çok fazla yanlış var ama şunu söyleyim evet bu monitörde çok güzel çizgi film, dizi falan izlenir grey to grey black to white to black geçiş süreleri dışında.

Edit: Birde çöp bir monitörden bu monitöre geçiş yaptığınızda renkler canlı ve çok kaliteli durur fakat herhangi bir oyunda gecikme süresiniz hissetmezsiniz içiniz rahat olsun çöp monitör ile çok bir farkı olmaz gözünüz algılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recon0732 -- 12 Kasım 2019; 23:11:28 >
  • recon0732 kullanıcısına yanıt
    Hocam monitörlerin gerçek tepkime sürelerini nereden öğrenebiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: earedkit

Hocam monitörlerin gerçek tepkime sürelerini nereden öğrenebiliriz?
    rtings.com tarzı sitelerden bakabilirsiniz yabancı kaynaklarda araştırma yapmak daha iyidir, bu arada monitörün çoğu yerde incelemesi yok yüksek inçli monitör modeliyle yada düşük hz li modeli ile inceleme yapmak zorunda kalıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: recon0732

rtings.com tarzı sitelerden bakabilirsiniz yabancı kaynaklarda araştırma yapmak daha iyidir, bu arada monitörün çoğu yerde incelemesi yok yüksek inçli monitör modeliyle yada düşük hz li modeli ile inceleme yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Siz ne önerirsiniz hocam 1100 lira falan bandında ? Samsung Cfg73 modelinin de input lag değerleri çok yüksek diye biliyorum yabancı forumlardan.
    Görüntü ve tepki süresi olarak optimum bir monitör önerebilir misiniz ?

• Sofy.Tqb kullanıcısına yanıt
    Samsung 1080p 144hz monitörler içinde o denilen modelde bu fiyatlarda rakipsizdir mobilde olduğum için çok foto veya link paylaşımı yapamıyorum ama şöyle örnek vereyim yabancı sitelerde monitör ile yapılan en iyi yorumlar çok iyi tepkime süresine sahip olması ve quantum dot teknolojisi ile canlılık ve renk bakımından gözünüze adeta tecavüz etmesi, bu monitörü karşılaştırabileceğiniz monitör msi mag24c modeliydi ismi yanlış hatırlamıyorsam tabi bunları gaming için konuşuyoruz eğer photo design falan yapıyorsunuz aoc g1 de msi modelinin üstündedir.

edit: samsungun iki eksiği var birisi freesync aralığı biraz düşük kalıyor 70-144 hz aralığında kalıyor ikinciside yazı konusunda sıkıntıları var ama ikincisi hakkında çok fazla yorum yok gözünüzle alakalı birazda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recon0732 -- 12 Kasım 2019; 23:59:51 >
  • Merhaba öncellikle ürünü almış bulunmaktayım. Şuan için memnunum zaten öyle fazla monıtor veya pc den anlayan biri değilim sadece monıtor ara sıra 2-3 sn görüntü gidip geliyor 2-3 saat felan oluyor normal bir durum mu ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.