Şimdi Ara

Acer v7 nitro core kullanan arkadaşlara sorularım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Ben bu modelin i5li versiyonundan almayı düşünüyorum. Şuan için i7li olan dolar kurundan dolayı çok pahalı. Gönül isterdiki onu alabileyim ama malesef işte.

Bu bilgisayar hakkında canımı sıkan tek şey işlemcisi, eski laptopumun işlemcisi i7 2630qm idi, 2010 yılında almıştım. Benchmark benzeri testlere baktigimda 2630qm nin daha iyi olduğunu gördüm ve canım sıkıldı açıkçası. Tabi i5 ve i7 olmasi arasinda fark var ama en azindan 5 sene önceki modelden daha iyidir diye düşünmüştüm. Neyse sorulara geçeyim;

Isınma sorunu çok oluyor mu? Oluyorsa ne derecede?
    Bilgisayarın kasası sağlam mı? Soğutma sistemi nasıl?
    Full hd olması oyunlarda herhangi bir negatif etki yaratiyor mu?
    Acer ilk defa kullanacagim. Türkiyede servis durumu, kalitesi nasıl?
    Tasarımından memnun musunuz?
    Kısacası bana bu bilgisayarı tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar ;
    Hangi modelini almayı düşünüyorsun onuda yazabilir misin?
    Bir ay önce kadar bende Acer alıp alma konusunda gidip geliyordum.Daha sonrasında 17 inç büyük geldiği için başka bilgisayarlara yönelmiştim.Sorulara üstün körü cevaplamaya çalışayayım.
    Oyun için oynayacaksan i5 ile i7 arasında fiyat farkı kadar çok yüksek bir performans farkı yaşamazsın kafan takılmasın.
    1) Isınma konusunda bilgisayarı kullanmadım ama 17 inçlerdeki fanlar çok dikkatimi çekmişlerdi ve yanlış hatırlamıyorsam 2 adet büyük fanı vardı.Isınma sorunu her laptopta oluyor ama aza indirmişler diye okumuştum buralarda.Değişik bir sistemi vardı birde fan temizliği için ters dönüp kendini temizliyordu.
    3)Servis konusunda birçok ödül aldığı söyleniyor.Vatanda çalışanlar ile konuştuğum kadar fazla şikayet gelmiyor hatta hiç bile gelmiyor dedikleri oldu.Servisleri iyi ve hızlı diyorlar ama googleden bir arat acer arıza tarzında şeyler ile bak bakalım ne kadar arıza yapıyormuş servis nasıl ilgiliymiş.
    4)Tasarımı hoştu ama 17 inç çok ama çok büyük.
    5)Bütçeni söylersen başka modellerde önerebilirim.Kendim Acer tercih etmedim ama 17 inç olmasından dolayıydı.Özellikler ve fiyat bakımından uygun bir cihaz Acerler.

İyi Forumlar & İyi Bayramlar

• Hocam uzun uzun cevap yazmıştımda, mobilde sorun mu var nedir site çöktü gitmedi, neyse tekrar yazayım.

Önceliklen iyi bayramlar dostum.VN7 791G 57BP modeli baktığım.

Verdiğin cevaplar beni bu bilgisayarı alma konusunda teşvik etti. Açıkçası ağırlık ve inç konusu sıkıntı değil. Genelde masaüstünde kullanacağım zaten ama nadiren okula veya başka yerlere götürmem gerekiyor. Sıkıntı olmaz.

Fiyat aralığım ilk önce 2200-2500 tl idi. Fakat piyasadaki bu laptoplar genelde intelin "u" serisi işlemcilerine sahip. Daha düşük performans ile çalışıyorlar ve ben o işlemcili pclerden almak istemiyorum. Durum böyle olunca fiyatı azcık daha çekip 2800 tl yapayım da öyle bakınayim dedim. En cazibi bu acer modeli geldi. Diğer arkadaşlar genellikle asus x550jx modelini önerdiler. Fakat sadece internette olması ve freedos olarak satılması gibi sebeplerden internetten almak istemedim. Bu acer modeli ise vatan, bimeks, gold gibi mağazalarda bulunuyor. Dediğim gibi bilgisayar içime sindi eğer dediğin gibi de acerin bu modelinin i5 ve i7si arasında fiyat farkına değmez diyosan oyunlarda idare ederim. Zaten performansa daha önem gösteriyorum. Low olsun bizim olsun. Şuan için full hd olması oyunlarda fps düşüklüğüne sebep oluyormuş sanirim. Bu konuyu araştiracagim.

Ha lafı açılmışken, bu teknomarketlerin hangisinde ne zaman kayda değer indirimler olur biliyor musun? Bir de sen acerden vazgeçip hangi markaya yöneldin?

Cevaplar için teşekkürler. :))

• Merhabalar tekrardan ;

İlk hedefim benimde oyun bilgisayarı almaktı bütçe olarak 2500 3000 arasında geziyordum daha sonrasında yavaş yavaş bütçeyi arttırmak zorunda kaldım.Acerde 17 inç 960m bir model vardı Mediamarkta 3200 lira gibi bir fiyatı vardı alacaktım vazgeçtim çünkü ekran gerçekten çok büyüktü ve ağırdı .O ürünü bulabilirsen mağazalarda onada bakabilirsin yine aynı kasa ama 960 m var ekran kartı mevcut.İnternet sitesinde bulamadım ama mağazaya yolun düşerse sor belki vardır ellerinde.Yanlış hatırlamıyorsam vatanda ya 960 ya 860 vardı orayada bir bak.960 860 arasında gelip gitme gibi bir düşüncen varsa pek fark yok aralarında ama 950 yada 850 ye düşme derim.

Asus ürünleri iyi ama fiyatlar çok uçuk pek yanaşmadım vardı bir alet fiyatı 1 haftada 1500 liraya kadar arttı onda indirim yakalamak lazım oda zor biraz ama inince güzel iniyor diyorlar.

Başka model olarak Lenovo Y50-70 i7 860m ekran kartıydı sanırım ona karar kılmıştım fiyat 3600 3700 e çıkınca dedim ben ne yapıyorum.O ürünüde tavsiye edebilirim ama servisi hakkında pek parlak şeyler okumadım ne kadar doğru yalan yanlış hiç bir fikrim yok.Monster tercih edecektim ama ellerinde ürün yoktu.Sende monsterlara bakabilirsin.Onların servisi için iyi diyorlar ama sık götürende var hiç götürmeyende.Ben şuan tercih eder miyim güvenebilir miyim pek emin değilim. Tercihimi Apple MacBook Pro Retina 13'inçten yana kullandım.Çok ama çok memnunum bunuda söyleyeyim :)

Bilgisayarı ne amaçla kullanmayı düşünüyorsun onuda öğrenirsem link olarak bilgisayarları atabilirim.

İyi Forumlar

• Bilgilendirmelerin için sagol dostum fakat max bütçem 2800 tl. Bahsettigin fiyatlara çıkamam dolayısıyla monster başka bahara artık. Lenovonun o modeşinin fiyatı da uçukmuş. Anlaşılan şuan için sadece acer ve asusun bahsettigim x550jx modeli kaldi geriye. Asusun o modelide sadece nette bulundugundan, acer v7 nitro daha cazip geliyor. Eğer bahsettigim fiyat araliginda (max2800), autocad solid vs gibi çizim programlari ve oyunlarda medium ayari için ideal bir pc biliyorsan tavsiyelerine açıgım. Yardımlarin için teşekkürler :))

• Ürünlerin linklerini atabilir misin bir incelemek istiyorumda.

• Eğer bütçeyi artırabilirim dersen bu ürün çok güzel olur ;
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_ACER-Aspire-VN7-791G-51PZ-17-3-inç-Intel-Core-i5-4210H-2-90-GHz-8-GB-1-TB-Windows-8-1-Notebook,103452,2258870.html?langId=-14
    Bütçen içinde en uygunu bu var ;
    http://www.bimeks.com.tr/urun/145295/acer-aspire-vn7-791g-57bp-nx-mqrey-003-.aspx

960 ile 860 arasında pek fark yok sende bir araştır için rahat etsin birde 950 arasındaki farkı araştır. 950 tercih etme çok farkı var çünkü. İ7 ile i5 arasında kalma bende i5 kullanıyorum hiç bir sıkıntısı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook pro kullanan var mı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hkn22 H kullanıcısına yanıt
    Üstteki de iyiymiş ayrıc boş ram slotu var sanırsam 16 gb a kadar yükseltilebiliyor. Bütçeyi zorlamaya calisacagim.

Yardımların için çok teşekkürler dostum. İkna oldum, acer alacagim her türlü. :)

İyi akşamlar.

• Diğer satış mağazalarındada incele belki daha ucuz bulursun. Güle güle kullan hayırlısı olsun kullanımdan sonra iyi haberleri bekliyorum :)

İyi Forumlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.