Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.635
Cevap
66
Favori
186.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim bilgisayardaki olayın nedenini buldum sanırım. Birkaç çözüm önerilmiş ama onlar da kesin değil. Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework (DPTF) denen bir hizmet TDP değerini kısıyormuş belli değere gelince. Bende ise bu değer 70 derece dolayına tekabül ediyor. Şunu 80 e ayarlasalar hiç elimi sürmeden undervolt gibi birşey olmuş olacaktı, ama olmadı :) Bazı bilgisayarlarda biosta ayarı var ama ben bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ümit Güzel

    Merhaba

    Cihazı ilk aldığım zaman kasma pek yapmazken şimdi hem kasma yapıyor hemde sık sık fps drop yaşıyorum. SSD ve ram aldıktan sonra dediğiniz ayarları uygulamaya çalışacağım. Uyguladıktan sonra en kötü senaryo ne olur acaba ?

    Ayrıca cihaz kesinlikle oyun için değil. Arkadaşın dediği gibi donanım olarak belki oynanabilir ama fiziksel olarak uygun değil. Cs 1.6'da bile fps drop yaşamaya başladım. Sorunun harddisk ve ya ram'de olduğunu düşünüyorum. Hele ki şu harddiskin çok sesli çalışması insanı deli ediyor.

    Msi ge70 2oe cihazım çalındıktan sonra acil olarak bu cihazı aldım. Pil süresi beni çok mutlu etti ancak ekranda sadece beyaz sayfalarda belli olan nokta şeklindeki hata, nadirde olsa touchpad donması ve wifi kopması ve aşırı ısınıp sürekli kasması insanı aşırı rahatsız ediyor. Eğer "ben oyun oynamam sadece yazıp çizerim diyorsanız bu cihaz tam size göre. Saatlerce makale okuyup proje hazırlayabilirsiniz. Ancak oyun oynamaya pek el verişli olduğu söylenemez.

    Alıntıları Göster
    bende bir kaç saat önce mediamarktten aldım. 4199 tlye. ama maliyet 4020 tl.
    urun bitti bile. suan en dusuk 5000 tl. devamıda gelse ucuz olmaz sanırım.ama bu konuya gelınce kafam karıştı. iptal mi etsem bilemedim.
    oyun oynamam ama wifi+ ve ısınma benım için önemli.
    aslında huawei matebook 14 veya 15 alacaktım ama onlardada 8gb ram arttırılamıyormuş. uretıcılerın hedefı sızı 3-4 sene sonra yenı cıhaz aldırmak. yoksa fiziki anlamda huaweının sorun cıkaracagını düşünmüyorum. ram yetmeyecek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osgal

    Malesef ekran kartı ile ilgili bir problem .Acer Servisi intel ekran kartından kaynaklandığını söyledi .Bu ay başında çıkan driverda çözüm olmadı.Lütfen herkes acer müşteri hizmetlerini arayıp sıkıştırsın.Başka türlü çözülmeyecek.

    Alıntıları Göster
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_swift-3-sf315-52g-i5-8250u-4gb-256gb-ssd-mx150-2gb-vga-15-6-fhd-w10-ultrabook-1187089.html

    bende bunu aldım. henüz kargolanmadı.ne yapayım sizce yol yakınken iptal mi edeyim ??

    not:oyun hiç oynamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankizmir -- 4 Mayıs 2020; 1:2:33 >




  • Benim deneyimleme sürecim devam ediyor. Bende kimsede olmayan birşey var ya termal limitleme ya da güç limitleme uyguluyor laptop 70 derecenin üstünü görmüyor. Kendi kendine frekansı düşürüyor, bunu uzun ömürlü pil kullanımı için yapıyor sanırım. Ama oyunda iken şimdiye dek fps drop yaşatmadı, fps 2.8-3.0-2.4 değerlerinde geziniyor kendi kendine. Isınma da olmadan örneğin ac black flag 1080p yüksek ayarlarda 30-35fps dolaylarında oynatıyor cs-GO da denedim 1080p düşük ayarda 100fps dolaylarında. Böyle gider mi bilemiyorum tabii.
    Oyun için değil akademik ya da ofis için düşünüyorsanız şahsen tereddütsüz tavsiye ederim. tasarruf modunda 10 saatten fazla gidiyor çok şık premium his veren bir cihaz. Bendeki tek sorun şu an uyku dönüşlerinde wifi kopması, yeniden ağa girmek gerekiyor. Onu da bir güncellemeyle çözebileceğimi düşünüyorum. Mavi ekranla bir kez karşılaştım, win10 son sürüme güncelleyince kalktı o da. Ben de bir süre tereddütte kalmıştım, evde 3 gün kutuyu açmamıştım ama sonunda merakım galebe çaldı, açtım kullanıyorum 1 haftadır. Bakalım zaman gösterecek diyebilirim. Daha deneyimli arkadaşlar aydınlatabilir.




  • oyunla hiç işim olmaz. wifi onemlı oda sanırım uyku moduna gecınce yapıyor. normal zaman da yapmasın yeterli. yoksa uykudan sonra wifi ac kapat cok sorun değil. mavi ekran olayı umarım olmaz. bir yorumda formattan bahsetmişler. mavi ekran düzelsin diyemi format atmışlar yoksa bilgisayar mavi ekrandan sonra işletim sistemi vs coktugu için mi?
    benim bilgisayarı bir yakınıma vereceğim için almam gerekiyor. 4020 tl ye mal oldu. su ortamda fiyatta ıyı duruyor. çünkü artan kurla 5000 tl altına mal etmek bence zor gözüküyor. bir kaç gündür bakıyorum. pcde kalmamış piyasada. iptal iade et sil bastan bir modele karar ver oda zor geliyor. ama muhtemelen gelince ben de sizin gibi bir süre açmadan bekletebilirim.cevap için tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankizmir -- 4 Mayıs 2020; 4:34:58 >
  • Rica ederim. Bende normal kullanımda hiç WiFi gitmedi. Dediğin gibi fiyatlar fena yükseldi. N11 de bunun sf315-41g modeli vardı aynı kasası siyah. Ryzen işlemcili. Ben onu da düşünüp kurumsal bir yerden alayım diye mediamarkt den aldım. O da 4 bindi en son.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankizmir

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_swift-3-sf315-52g-i5-8250u-4gb-256gb-ssd-mx150-2gb-vga-15-6-fhd-w10-ultrabook-1187089.html

    bende bunu aldım. henüz kargolanmadı.ne yapayım sizce yol yakınken iptal mi edeyim ??

    not:oyun hiç oynamam.

    Alıntıları Göster
    bilgisayar bu mavi ekran sorunu dışında güzel.ama mavi ekran zamanla çok can sıkıcı bir hale geliyor.format atmamın sebebi mavi ekran olayından kurtulmaktı.ama ne yazık ki tamamen ortadan kalkmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguradam1

    bilgisayar bu mavi ekran sorunu dışında güzel.ama mavi ekran zamanla çok can sıkıcı bir hale geliyor.format atmamın sebebi mavi ekran olayından kurtulmaktı.ama ne yazık ki tamamen ortadan kalkmadı.

    Alıntıları Göster
    almam gerekiyor. zamaninda pek yok.piyasada urunde kalmamis. ryzen 5 3500u olan modeline baktim yok. sonra bunu da arayabilirim. oyun oynayanlarda cok sorun olmus sanirim. benim avantajim hic oyun oynamiyorum.benim i7 li asus bilgisayrimda ilk aldigimda mavi ekran hatasi vermisti. serviste format atilmisti hic tekrarlanmamisti. yuzde 100 icime sinmedi ama bakalim.insallah sorun yasamayiz. cevap icin tskler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cihazdan memnunum ama oyun oynadığım zamanlar hariç. Garip bir durum gta 5 te nadir drop yaşarken Ets2 de daha sık yaşıyorum. ETS2 de işlemci 85 dereceleri görürken gta 5 te 75 falan görüyorum.

    Eğer oyun oynamıyorsanız sorun yaşamazsınız. Eğer Wi-Fi kopma sorununu çözerseniz cihazı rahatça kullanabilirsiniz. Mavi ekran sorununu da 1-2 kere yaşamışımdır en fazla. Kullanışlı bir cihaz, eğer sonradan ram takviyesi yapacaksanız tavsiye edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ümit Güzel -- 4 Mayıs 2020; 14:43:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suan bende ki asus oyun bilgisayari.4gb ekran karti var.bir sefer bile oyun oynamadim.asusu yakinima verecegim.ram takviyesi de yapacagim.wifi de beklemedeyken yapiyormus sanirim.o da cok problem degil.cihaza isindim gelen mesajlarla. tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankizmir kullanıcısına yanıt
    Benim çalınan bilgisayarımda oyun bilgisayarıydı. Çok memnundum hiç bir şekilde sıkıntı çıkarmamıştı bana ama şuanki cihazım da çok hoşuma gidiyor. Diğerinin şarjı hemen biliyorken şuanki cihazın şarjı çok uzun süre sonra bitiyor. Ekranın mat olması, cihazın hafifliği ve inceliği, optane ram sayesinde ssd gibi çalışması ve verdiği kaliteli hissi çok hoşuma gidiyor. Oyun oynamayan birine bire bir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizin laptopta alttaki vidalardan birinin üstünde garanti koruması olarak bir acer logosu yapıştırılmış mıydı? Bende böyle bir logo yok ama izlediğim bir inceleme videosunda gördüm.
    RAM takviyesi için de müşteri hizmetlerini aradım sms infocomm servisine göndermem gerektiğini söylediler, harici bir malzeme takılacağı için kargo ücretini gönderirken ben ödeyecekmişim. Yurtiçi ve Aras hariç hepsi olur dediler. Ups kargo gönderim kodu alanlar nasıl yaptı, ücretsiz gönderebildiler mi?
  • Bu cihaza yeni ram ekleme maliyeti nedir arkadaşlar?
    Serviste mi yapılıyor yoksa biz takabilir miyiz? Uyumlu ram hangisidir?
  • uzgrmstf kullanıcısına yanıt
    Hocam wifi kopmasının çaresini buldunuz mu ?
  • Acerin internet sitesinde kontrol ettiğimde yeni intel vga driverı (26.20.100.7927) gelmiş. Eski driverı kaldırıp yenisini yüklüycem fakat driver dosyasında birçok setup dosyası var nasıl yüklükycem ?https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/support-product/7629?b=1 driver için
  • EKE58 kullanıcısına yanıt
    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci

    Hocam Acer Quick Acces programında fan sesiyle ilgili sessiz mod diye bir secenek var onu aktiflestirmeyi deneyin, faydası olur mu bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HEG Official

    Hocam wifi kopmasının çaresini buldunuz mu ?
    Henüz bir gelişme yok. Yarın servise göndereceğim. Onu da not olarak yazdım bakalım ne yapacaklar.
  • Hayırlı ramazanlar beyler bu cihazı alma arefe sin de idim ama iki şey bakıp okumama rağmen tekrar sormak isterim kronik sorunu var mı ram arttırılabilir sanırım yedek slot var bir de bu mavi ekran problemi nedir teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.