Şimdi Ara

Acer Laptop Şarj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 yıl önce Acer 7741G marka/modelli laptopumun bataryası ömrünü tüketti, aynı dönemlerdede şarj kabloasu çok nadirde olsa hareket edince şarj etmemeye başladı tekrar etmesi için oynatmam gerekiyordu. Tabi bu nadirdi o zamanlar. Şimdi ise en ufak bir harekette malesef şarj olmayı kesiyor. Hatta öyleki hareket olmasa bile kesiyor. Örneğin gece laptopu açık bırakıp uyumuştum, evde benden başka kimse yok şarj kablosu hareket edemez ve sabah kalktığımda malesef şarjı bitmişti ve yaklaşık yarım saat boyunca şarj aletiyle oynayarak laptopu açmaya çalıştım çünkü artık belli bi noktası var sadece o noktada şarj ediyor.

Şimdi sorum şu. Sizce benim sorunum şarj adaptöründe mi şarj soketinde mi? Bunu nasıl anlayabilirim veya? Zira hayal meyal 2 yıl önce yurtta oda arkadaşımın bilgisayarıda Acer'dı ve benim bu şarj etmeme sorunu başladıktan sonra bi kaç kere onun şarj aletini kullanmışlığım ve hiç sorun olmamışlığı var gibi hatırlıyorum. Ama başka nasıl anlayabilirim?

• Şarj etmesi için bağlantı noktasını oynatıyorsan soketin sıkıntılı olduğu aşikar zaten.
  • Sokete giren kısımlada oynuyorum evet ama örneğin şarj kablosu azcık hareket etsin yine gidiyor şarj? Ayrıca dediğim gibi başka şarj kablosu kullandığımda sorun çözülmüştü eminmisiniz soket olduğuna?
  • benzer sorun bende de var. benim laptop acer 5742g

eleye elye sorunu bulmaya çalışıyorum hala.

sadece batarya takılıyken (şarjı giden bir adaptör) pc kapanıyor mu? evetse sorun anakarttan kaynaklı olabilir
    farklı adaptör takınca sorun düzeliyor mu? evetse sorun bariz adaptördür
    adaptörü oynatınca sokete girdiği yerden cızır cızır ses geliyor mu? evetse mühim değil o ses herkesten geliyor

bende sorun bunlar değil. soket aldım şimdi 8 liraya. vidanın biri yalama olmuş açamadım laptopu, yakın zamanda gözümü karartıp açıp soketi değiştiricem. sorun o da değilse artık ne yapılabilir hiçbir bilgim yok.
  • Teşekkürler cevapların için, bende eleye eleye cevap vereyim o zaman :)

Öncelikle bataryam ölü olduğu için şarj aleti çıkınca max 10 dk dayanıyor pc ama öyle pat diye kapanmıyor :)

Farklı adaptör takmak gibi bi şansım malesef yok etrafımda acer kullanan kimse yok

Cızır cızır bi ses gelmiyor, herkesten geliyor dediğine göre sanırım sorun bende :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thugur -- 19 Eylül 2014; 3:42:10 >
  • Ve demin bilgisayar kapandı yaklaşık 1 saat ugrasmama rağmen açamadım sanırım servis yolu göründü :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu biraz güncel tutalım.

aynı sorun bende de mevcut.

acer 5742g-434g50 model laptapum var. sorun aynı tabiki.
    ilk zamanlar batarya takılı iken ve şarjda iken aniden şarj etmeyi kesiyordu ve soketten kabloyu çıkar tak yapınca geliyordu.
    bir zaman sonra çıkar tak yapar yapmaz yine şarj etmeyi kesiyor.
    bataryasız açmak isteyince kısa sürede kapanıyor.

aynı model laptopdan mevcut ve diğer laptopun bataryasını ve şarj adaptörünü kendi laptopuma takınca sorun yine aynı.

haliyle 2 kuşkum var
    ya anakart arızası
    yada soket arızası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Laptop Bataryası Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Soketin girişinde kırıklık var.
  • bendede aynı sorun var elektrık gelmıyor sımdı leptobu parcaladım anakartı soktum sokettenmı kaynaklı acaba ?
  • aynı sorun . acer laptop. sanırım klasik. ben oynaya oynaya sorunun tam uç kısmında olduğunu buldum. yani öyle tahmin ediyorum.
    yani şöyle bi uç aslından işimi görür 10 liraya
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-5-5-1-7mm-5-5x1-7mm-pc-laptop-notebook-adaptor-tamir-ucu_pdp_497607611?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=402878555412&utm_term=86192692032&ga_prodid=497607611&ga_merchantid=122588992&sc_gcsp=gg&gclid=CjwKCAjwnIr1BRAWEiwA6GpwNULFYnE3Xa3LO0zLDCGbxb4DWy7vP047ZYldoEB3acs7xP56tURLIxoCoSgQAvD_BwE

ama nasıl takılacağını bilmiyorum kolay mıdır? illa böyle 60 liralık şeylere mi ihtiyacımız var:

gittigidiyor
    ACER TÜM MODELLERE UYUMLU NOTEBOOK LAPTOP ADAPTÖRÜ ŞARJ CİHAZI ŞARZ ALETİ 19 VOLT Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-tum-modellere-uyumlu-notebook-laptop-adaptoru-sarj-cihazi-sarz-aleti-19-volt_pdp_485825040

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 24 Nisan 2020; 16:53:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.